<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  3 mittaria B2B-sisältömarkkinoinnin laadun mittaamiseen

  Jani Hovila
  8.5.2018 9:00

  Miten mitata B2B-sisätömarkkinoinnin laatua

  B2B-puolella markkinoinnissa aletaan jo olla tottuneita mittaamaan sisältömarkkinoinnin tuloksia kävijöinä, liideinä ja myynnin hyväksyminä liideinä. Osa pidemmälle ehtineistä mittaa jo selkeitä eurovaikutuksia ja liiketoimintavaikutuksia myyntiprosessin nopeutumisena, keskikaupan kasvuna sekä muilla liiketoimintalähtöisillä mittareilla.

  Kaikki edellä mainitut ovat tärkeitä mittareita osoittamaan, mitä sisältömarkkinoinnin ponnisteluilla on saatu aikaiseksi, mutta entä jos halutaankin palautetta sisällön laadusta? Sisältöjen määrän kasvaessa valtavasti koko ajan, on laadulla kasvava merkitys sisältömarkkinoinnin tuloksille.

  Tässä muutama käytännönläheinen mittari, jotka antavat indikaatiota sisältömarkkinointinne laadusta.

  1. Re-engagement / Uudelleenlataukset

  Re-engagement on yksi tärkeimmistä B2B-sisältömarkkinoinnin laadun ja kohderyhmän puhuttelevuuden mittareista. Käytännössä uudelleensitouttamista mitataan tarkastelemalla esimerkiksi asiakkaan uusintalatauksia: Kuinka monta prosenttia 6 kuukautta sitten ensimmäisen latauksen tehneistä on ladannut jotain muuta materiaalia uudestaan? Tai kohdistetummin, kuinka moni aiemmista webinaariosallistujista osallistuu seuraavaan webinaariin?

  Re-engagementin mittaaminen antaa myös hyvän kuvan liidikannan laadusta ja toisaalta hoivauksen toimivuudesta. Tärkeimpänä tietona mittari antaa kuitenkin tiedon, miten hyvin liidit luottavat sisältöbrändiinne ja miten hyvin ensimmäiset kostetuspisteet kanssanne ovat tuoneet lisäarvoa heille sekä palvelleet heitä.

  2. Jaot, suosittelut ja tykkäykset

  Kuluttajapuolella sisältöihin reagoiminen on yksi tärkeimmistä mittareista. Kasvavissa määrin myös B2B-puolella on alettu kiinnittämään huomiota siihen, kuinka moni tykkää, jakaa tai suosittelee sisältöjänne.

  Yhdysvalloissa yli puolet (52%) B2B-ostajista jakaa mielellään hyvää sisältöä, ja pääosa jaoista tehdään LinkedIn-palvelussa. Suomessa ei ehkä ihan vielä päästä näihin lukemiin, mutta mittari auttaa ainakin löytämään sisällöstäsi ne kultakimpaleet.

  3. Sisällön käyttö

  Sisällön käytöllä kuvataan sitä, miten kohderyhmänne käyttää sisältöä - onko esimerkiksi artikkelit luettu loppuun saakka, monestiko blogiartikkelejanne on luettu, kuinka pitkälle video katsottiin, miten pitkään webinaarissa viihdyttiin tai ladattiinko PDF-materiaali.

  Näiden mittareiden avulla pystyt saamaan osan sisältömarkkinointisi laadusta kiinni. Jos webinaarianne katsotaan vain puoleen väliin, tai merkittävä osa tipahtaa pois jo alkukahinoissa, tiedät että joko webinaari myytiin väärin tai sitten ette tuottaneet riittävästi lisäarvoa katsojalle.

  Laadukkaampaa sisältöä - hyödynnä esimerkiksi näitä kysymyksiä

  Pohtiessasi, onko sisältönne riittävän laadukasta, käytä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Onko sisältö hyödyllistä ja ratkaiseeko se kohderyhmän ongelmia?
  • Tuoko sisältö uutta näkökulmaa tai viihdyttää?
  • Jakaisitko tämän itse?
  • Onko sinulla tutkimusdataa, konkretiaa tai esimerkkejä sisältöön?
  • Onko sisältö uniikkia?
  • Miten voisit tehdä sisällöstä vielä paremman?

  Näillä mittareilla voit mitata laadullisesti tuottamanne sisällön laatua liiketoimintavaikutusten lisäksi. Muista kuitenkin, että mikään ei voita suoraa palautetta! Voisitteko esimerkiksi liidien kontaktoinnissa kysyä heiltä myös mielipidettä sisällöstänne?

  Palautteen kysymisestä, keräämisestä ja hyödyntämisestä on hyvä muodostaa oma prosessinsa koko organisaatiolle. Tällä tavoin voit kehittää B2B-sisältömarkkinoinnistanne koko ajan laadullisestikin parempaa.

  Haluatko lisätietoja?

  Mikäli haluat kuulla aiheesta tarkemmin, voit aina ottaa yhteyttä meihin tai varata esimerkiksi maksuttoman B2B-markkinoinnin sparraushetken kanssamme!

  Tutustu myös B2B-sisältömarkkinoinnin oppaaseen, josta saat vinkkejä sisältömarkkinoinnin aloittamiseen! Vit myös lukea lisää markkinoinnin mittaamisesta täältä.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!