<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  3 tapaa parantaa markkinoinnin ja johdon yhteispeliä – Vinkit markkinointi­päällikölle

  Ida Supi
  22.10.2019 9:25

  Markkinoinnin ja johdon sujuva yhteistyö on liiketoimintaa tukevan markkinoinnin edellytys. Kun yhteistyö pelaa, markkinointi tukee aidosti liiketoimintaa, toimii systemaattisesti mm. liidien generoinnin tukena ja sen kehittäminen perustuu tietoon.

  Näin kehität markkinoinnin ja johdon yhteispeliä

  Liian usein markkinoinnin tavoitteet ja tekeminen eivät kuitenkaan pohjaudu liiketoiminnan strategiaan, jolloin yhteispeli markkinoinnin ja johdon välillä jää tahmeaksi. Johdon tuen puuttuessa myös markkinoinnin tekeminen vaikeutuu ja sen kehitysprojektit junnaavat paikoillaan. Tässä blogiartikkelissa jaamme konkreettiset vinkit markkinoinnin ja johdon yhteispelin parantamiseen.

  Etkö jaksa lukea? Ei hätää! Voit myös ladata maksuttoman webinaaritallenteemme markkinoinnin ja johdon yhteispelin parantamisesta. Hyviä kuunteluhetkiä!

  #1 Perusta kuntoon liiketoimintatavoitteiden pohjalta

  Kommunikoinnin puute on markkinoinnin ja liiketoimintajohdon yhteispelin suurin haaste. Tiedätkö sinä, mitä johto odottaa markkinointitiimiltäsi?

  Markkinoinnin ja johdon yhteispelin kehittäminen alkaa yhteistyön perustan rakentamisesta. Ensimmäisenä onkin tärkeää selvittää johdon odotukset markkinoinnilta. Odotetaanko markkinoinnin olevan proaktiivinen osallistuja, joka ehdottaa ideoita liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi vai toimiiko markkinointi ennemmin toteuttajan roolissa?

  Määritä johdon kanssa markkinoinnin funktio organisaatiossa
  kysymällä esimerkiksi:

  1. Odotetaanko markkinoinnin osallistuvan proaktiivisesti keskusteluun ehdottamalla parhaimmat taktiikat liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi vai toimiiko markkinointi muiden funktioiden tukiroolissa?

  2. Laatiiko markkinointi strategiansa liiketoiminnan tavoitteiden pohjalta vai asettaako johto markkinoinnin suuntaviivat?

  3. Miltä onnistuminen näyttää: kuinka merkittävä rooli markkinoinnilla on esimerkiksi liidien generoinnin suhteen?

   

  #2 Tue seurantaa selkeällä markkinoinnin mittaristolla

  Yhteiset tavoitteet ja suunta ovat avaimet yhteispelin onnistumiseen. Tiesithän, että markkinoinnin tavoitteet tulee johtaa liiketoimintatavoitteiden pohjalta? Kokreettisten tavoitteiden asettamisessa suosittelemme käyttämään apuna Smart-kaavaa, josta voit lukea lisää täältä!

  Kokemuksemme mukaan useat markkinointipäälliköt kokevat, että markkinointia ei arvosteta esimerkiksi johtoryhmässä. Tämä heijastuu myös markkinoinnin ja johdon yhteispeliin. Miten arvostusta sitten voisi parantaa?

  Tee markkinoinnista tärkeää osoittamalla sen vaikutus liiketoimintaanne. Useinkaan johtoryhmä ei ole kiinnostunut kauniista kuvista vaan liiketoiminnan tärkeimmistä luvuista.

  Markkinoinnin mittaaminen tuottaa monelle markkinointipäällikölle harmaita hiuksia. Pystyttekö te osoittamaan raporteillanne:

  1. markkinoinnin kautta tulleet uudet liidit
  2. liidien laadun ja etenemisen myyntisuppilossa
  3. parhaimmat liidinhankintakanavat ja liidinhankintahinnan kanavittain

  Jos teidän raportoinnissanne on vielä kehitettävää, tutustu markkinoinnin mittaamisen oppaaseemme!

  Kun tavoitteet ja mittarit ovat sekä johdon että markkinoinnin tiedossa, ollaan jo pitkällä yhteispelin rakentamisessa.

  #3 Kommunikoi, kommunikoi, kommunikoi!

  Kuten aikaisemmin jo kerroimme, huono kommunikointi jarruttaa markkinoinnin ja johdon yhteispeliä. Säännölliset palaverit ja raportointi helpottavat kommunikointia. Markkinoinnin tulisikin ottaa rohkeasti omistajuus yhteisistä palaverikäytänteistä johdon kanssa.

  Markkinoinnin olisi myös tärkeää puhua sujuvaa liiketoimintaa. Kiinnitä siis huomiota siihen, mitä markkinoinnin vaikutuksista raportoit ja kuinka usein tuot onnistumisia esiin.

  Kuinka usein? Mitä palavereissa tulisi olla agendalla? Lataa maksuton webinaaritallenne johdon ja markkinoinnin yhteispelin kehittämisestä. Webinaarissa esittelimme parhaimmat käytänteet markkinoinnin ja johdon yhteisiin palavereihin ja vinkit markkinoinnin onnistumisten esittämiseen.

  Haluatko lisätietoja?

  Markkinoinnin ja johdon kommunikoinnin kehittäminen alkaa yhteisellä suunnittelulla, jossa varmistetaan markkinoinnin tukevan aidosti liiketoimintaa ja sen tavoitteita. Tässä muutama hyvä blogiartikkeli perustan rakentamiseen:

  Käytännön vinkit markkinoinnin ja johdon yhteistyön syventämiseen jaoimme webinaarissamme. Lataa maksuton tallenne!

  Lataa maksuton webinaaritallenne markkinoinnin ja johdon yhteistyö B2B-yrityksissä

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!