<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  4 asiaa, joita kannattaa hyödyntää markkinoinnissa vuonna 2018

  Jani Hovila
  22.2.2018 13:10

  Markkinoinnin vuosi 2018

  Tuloksia tuottava markkinointi on pitkäjänteistä työtä, joten erilaisten trendien perässä juokseminen vain trendikkyyden vuoksi ei kannata. Ajan hermolla on kuitenkin hyvä pysyä, ja erilaisia “markkinoinnin trendit 2018” -listauksia löydät googlaamalla useita (mm. Forbesin ja HubSpotin artikkelit ovat hyviä). Tässä B2B-markkinoinnin kannalta neljä kiinnostavinta nostoa, joista saat varmasti inspiraatiota organisaatiosi markkinointiponnistuksiin!

  1. Liiketoimintalähtöisesti mitattava markkinointi

  Jos vielä vuonna 2018 kuulet jonkun sanovan, kuinka markkinointia ei vaan voi mitata, ei hän mitä todennäköisimmin ole perehtynyt aiheeseen tarpeeksi. Fiksu markkinoija osaa mitata tekemisiään ja pystyy sen avulla osoittamaan niin oman työnsä kuin markkinoinninkin arvon yrityksessä, sillä hän hyödyntää sekä markkinoinnin omia että liiketoimintakriittisiä mittareita.

  Uskon, että tänä vuonna markkinointi muuttuu yhä useammassa yrityksessä selkeäksi revenue-driveriksi ja myynnin kaltaiseksi toiminnoksi, jolta odotetaan selkeää vaikutusta liiketoimintaan. Tämä tulee muuttamaan miten markkinointia raportoidaan johtoryhmälle, miten budjetointiprosessi toimii ja mitä vaikutusta markkinoinnilta myös liiketoimintaan odotetaan. Tätä kautta se tulee myös vaikuttamaan markkinoinnin tekemiseen ja mitä kanavia, toimenpiteitä ym. painotetaan.

  2. ABM:n mahdollisuudet

  Account Based Markkinointi (ABM) tulee näkymään ja herättämään kiinnostusta yhä enemmän myös Suomessa. Viime vuoden ulkomaan seminaareissa Account Based Markkinointi oli yksi puhutuimmista aiheista ja Alterra Groupin tutkimuksen mukaan 93% B2B-markkinoijista koki että ABM tarjosi parhaan tuloksen verrattuna muihin markkinointikeinoihin.

  Account Based Markkinointi lähtee siitä että yritys itse valitsee kohderyhmän jolle markkinoidaan. Tälle kohderyhmälle kohdistetaan täysin personoitua sisältöä eri jakelukanavia pitkin: voidaan käyttää esim. IP-kohdistettua mainontaa tai suoramarkkinointia, mutta myös luovempia tapoja kohderyhmän huomion saamiseen löytyy.

  Uskon, että vuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana ABM tulee selkeästi nostamaan päätään ja kiinnostus ja ensimmäiset kokeilut sitä kohtaan kasvavat merkittävästi. Jatka ABM:n mahdollisuuksiin tutustumista tämän artikkelin avulla.

  3. Tarkemmin rajatut ja personoidut markkinointikampanjat

  Kuluttajamarkkinoinnin puolella personoitu markkinointi on ollut käytössä ja tuottanut tuloksia jo pidemmän aikaa, mutta B2B-puolella personointi on ollut toistaiseksi pienessä roolissa. Kilpailun kovetessa tämä kuitenkin muuttuu ja myös B2B-markkinointikamppanjoiden tulee olla entistä personoidumpia ja paremmin kohdennettuja. Kokemukseni perusteella esimerkiksi ylempiä johtohenkilöitä on helpompi tavoittaa, jos kohdennat heille relevanttia ja kiinnostavaa sisältöä, joka auttaa ratkaisemaan juuri heidän ongelmiaan.

  Personoinnin ensimmäisiä askeleita ovat esimerkiksi personoidut laskeutumissivut ja tarkkaan kohdennettu maksettu mainonta. Sähköpostikampanjoiden sisällön personoinnissa kannattaa ottaa huomioon vastaanottajan aiempi verkkokäyttäytyminen ja viimeaikainen sitoutuminen sisältöihisi. Näiden avulla kohderyhmän huomion kiinnittäminen onnistuu varmemmin jatkuvasti meluisammassa markkinointimaisemassa.

  4. Videon suosio jatkuu

  Video tulee jatkamaan yhtenä markkinoinnin isoista trendeistä myös vuonna 2018 muun muassa hakukoneoptimoinnin näkökulmasta, mutta erityisesti katse kannattaa kääntää live-lähetyksiin. Niiden määrä on kasvussa ja videon laadulta ja toteutukselta vaaditaan jatkuvasti enemmän. Live-lähetys on oiva tapa olla yhteydessä ja vuorovaikutuksessa yleisön kanssa – kokeile live-lähetystä vaikka seuraavassa tapahtumassanne ja striimaa se Facebookissa!

  Neljännes vuosittain julkaistava State of Video Marketing Survey listaa kiinnostavia lukuja videomarkkinoinnin maailmasta: 65% vastanneista, jotka eivät hyödynnä videota markkinoinnissaan, suunnittelevat sen aloittamista vuoden 2018 aikana. Lisäksi 83% kuluttajista kertoo olevansa valmiita jakamaan mieleistään materiaalia somessa. Käy tutustumassa kyseiseen tutkimukseen tarkemmin – tulokset ovat mielestäni vakuuttavia!

  Markkinoinnin sparrailukaverin tarpeessa?

  Toivottavasti nämä ajatukset auttavat sinua löytämään uusia ja kiinnostavia mahdollisuuksia organisaationne markkinoinnissa. Jos haluat henkilökohtaisempaa sparrausta ja vinkkejä näistä tai muusta B2B-markkinoinnista, varaa maksuton sparrausaika kanssamme! Autamme mielellämme teitä menestymään mitattavan markkinoinnin avulla!

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!