<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  4 markkinoijan haastetta ja kuinka ratkaiset ne

  Noora Tuominen
  27.11.2015 11:09

  4-markkinoijan-haastetta.png

  HubSpotin State of Inbound 2015  -tutkimus paljastaa nykyajan markkinoijan kipupisteet. Suurimmalla osalla yrityksistä on täysin samankaltaisia ongelmia ja haasteita, kun puhutaan markkinoinnista. Mitä nämä haasteet ovat, ja kuinka ne voidaan ratkaista? Mikäli olet jollain tapaa vastuussa yrityksesi markkinoinnista, kannattaa lukea eteenpäin.

  1. Markkinoinnin kannattavuuden mitattavuus – eli markkinoinnin ROI

  Yleisin haaste markkinoijilla on ROI:n (Return On Investment) mittaaminen ja todistaminen organisaation muille päättäjille. On äärimmäisen tärkeää ymmärtää ja tietää, millainen markkinointi on kannattavaa, mihin tulisi panostaa enemmän, mitä toimenpiteitä ehkä jättää välistä, ja millainen sisältö missäkin kanavissa tuottaa eniten.

  Markkinointitoimenpiteiden kannattavuuden mittaaminen ei ole yleensä kiinni markkinointi-ihmisten laiskuudesta, vaan pikemminkin tietämyksen ja ymmärryksen puutteesta. Mittaaminen on vaikeaa etenkin, jos markkinoinnin ja myynnin välillä ei ole molemminpuoleista yhteistyötä. 

  Mitä siis voit tehdä? Yhdistä markkinointi ja myynti. Tämä tarkoittaa sekä ideologista, että järjestelmällistä yhdistämistä. Mitä tiiviimpää yhteistyö on, sen parempi. Jos myynti ja markkinointi toimivat saman järjestelmän pohjalta, on niiden välisten yhteyksien hahmottaminen helpompaa. Tällöin näet suoraan, kuinka moni uusista myynnin saamista kontakteista, liideistä ja asiakkaista on tullut markkinointitoimenpiteiden kautta. Markkinoinnin mittaamisesta saat lisätietoa maksuttomasta oppaastamme

  Myös sisältömarkkinoinnin käyttönotto parantaa markkinoinnin ROI:ta jopa kolminkertaisesti verrattuna outbound-markkinointiin. Suhteellisen pienillä panostuksilla voit saada huomattavia tuloksia lyhyessäkin ajassa. Muista kuitenkin, että sisältömarkkinointi on prosessi ja elämäntapa, ei yksittäinen markkinointitoimenpide tai -kampanja. Sisältömarkkinoinnista voit lukea lisää B2B-sisältömarkkinoinnin aloittajan oppaastamme.

  2. Markkinointibudjetin riittämättömyys

  Markkinoinnin ROI:n mitattavuus tai sen puute korreloi valitettavan usein markkinointibudjetin kanssa. Mikäli et pysty todistamaan markkinoinnin tehokkuutta ja kannattavuutta sekä sen avulla saatuja tuloksia, et todennäköisesti myöskään saa budjettia sen toteuttamiseksi. Markkinoijilla, jotka pystyvät todistamaan markkinoinni ROI:n, on HubSpotin tutkimuksen mukaan 20% suurempi todennäköisyys kasvattaa markkinointibudjettiaan ensi vuodelle. Huolehdi siis tulosten mittaamisesta.

  Markkinointia voit tehdä onnistuneesti myös pienemmillä panostuksilla sisältömarkkinoinnin avulla. Lisäksi, sisältömarkkinointia ymmärtävät yritykset eivät todennäköisesti vähennä markkinointibudjettia pienen notkahduksenkaan jälkeen. Kuten sanottu, sisältömarkkinointi on prosessi, joka tuottaa lisäarvoa pitkällä juoksulla. Jos siis haluat olla markkinoijien kärkipäässä, älä säikähdä ensimmäisiä tappioita, vaan pikemminkin lisää paukkuja ensi kauteen.

  3. Verkkosivujen päivitys

  Verkkosivut ovat jokaiselle yritykselle tärkeä markkinoinnin kanava, eikä ”offline-yrityksiä” ole juurikaan enää olemassa. Kotisivut toimivat ympärivuorokautisena käyntikorttina yrityksellesi, joten niiden tulee ehdottomasti olla ajan tasalla. Nykypäivän asiakas haistaa kauas, mikäli sivuja ei ole vähään aikaan päivitetty, tai jos sivuilla on vanhentunutta informaatiota. Todennäköisyydet ovat tässä vaiheessa sen puolella, että asiakas siirtyy kilpailijan sivustolle.

  Varmista, että kotisivujesi tekniikka on kunnossa, kaikki linkit toimivat ja sivu latautuu suhteellisen nopeasti. Kiinnitä huomiota etenkin etusivuun: edustaahan se yritystäsi oikealla tavalla? Lisäksi, panosta ajankohtaisen sisällön päivittämiseen säännöllisesti. Esimerkiksi aktiivinen yritysblogi tuo keskimäärin 55% enemmän kävijöitä sivustollesi ja 70% enemmän liidejä (lähde). Jotta blogi olisi aktiivinen, sitä tulisi päivittää vähintään kahdesti kuussa.

  Mikäli aikasi tai osaamisesi ei riitä kotisivujen päivitykseen säännöllisesti, kannattaa harkita ulkopuolisen asiantuntijan tai toimiston palkkaamista. Markkinoinnin ulkoistamisesta voit lukea lisää blogiartikkelistamme.

  4. Oikean järjestelmän valinta

  Monet yritykset kamppailevat saman kysymyksen äärellä: Mistä tiedän, mikä järjestelmä on juuri meille paras vaihtoehto? 

  Monet turvautuvat kollegoihin tai tuttaviin kysyäkseen suosituksia. Suositukset ovat hyviä, mikäli niitä saa suhteellisen samankaltaiselta yritykseltä. Mitä useampi suosittelu, sen parempi. Yleinen ongelma suosittelun voimassa on kuitenkin se, että eri järjestelmät tukevat erilaisia tavoitteita. Joku haluaa käyttää vain blogialustaa ja toinen mainostyökalua, mutta juuri sinun yrityksesi tarve voi olla täysin toisenlainen.

  Mieti siis, millaisiin tarpeisiin tarvitset markkinoinnin järjestelmää. Onko tarkoitus tehdä vain muutamia, yksittäisiä toimenpiteitä kuukaudessa vai onko järjestelmän tarkoitus tukea koko markkinoinnin kenttää ja sen kehitystä?

  Markkinoilla on useita hyviä markkinointijärjestelmiä, jotka palvelevat erilaisia tarpeita. Markkinointiautomaation järjestelmistä suosittelemme HubSpot-ohjelmistoa. HubSpot mahdollistaa kotivujen ylläpidon, blogitoimituksen, sähköpostimarkkinoinnin ja muiden toimenpiteiden toteutuksen, sekä tuottaa automaattisia ja selkeitä raportteja halutuista tunnusluvuista. HubSpotista voit lukea lisää täältä.

  Halutko lisätietoja?

  Mikäli koet, että kaipaat apua markkinoinnin haasteiden ratkaisemisessa, kerro meille huolesi ja katsotaan yhdessä kuinka voimme ratkaista haasteenne! Varaa maksuton tietoisku, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!