<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  4 myyttiä markkinoinnin mittaamisesta

  Elsi Hirvonen
  8.11.2016 10:10

  Markkinoinnin mittaaminen

  Markkinoinnin mittaaminen on järkevää, sen allekirjoittaa varmasti jokainen markkinoija. Digiaikana mittaaminen on vieläpä erityisen helppoa. Siitä, että digitaalinen analytiikka helpottaa markkinoinnin mitattavuutta, on jopa tehty väitöskirja. Miksi markkinoinnin mittaaminen kuitenkin unohtuu surullisen monissa yrityksissä? Murran alla muutamia myyttejä markkinoinnin mittaamiseen liittyen.

  1. Markkinoinnin mittaaminen on vaikeaa

  Alkuun varmasti kyllä. Ja liian yksityiskohtaisesti toteutettuna.

  Markkinoinnin mittaamisessa ja etenkin siinä alkuun pääsemisessä olennaisinta on luoda juuri teidän yrityksenne tavoitteita palveleva mittaristo ja raportointirutiinit. Juontakaa mittaristo koko liiketoimintanne tavoitteista. Lähtekää isosta kuvasta, eli myynti- ja markkinointitavoitteista ja pohtikaa, mitkä ovat tärkeimpiä lukuja seurata. Tarkkailkaa esimerkiksi asiakashankintahintaa, liidihankintahintaa ja yksinkertaisesti markkinoinnin kautta tulleita asiakkaita.

  Menkää yksityiskohtaisempaan mittaamiseen vain, jos siihen riittää resurssit ja se palvelee tarkoitustaan, eli on oikeasti kannattavaa. Mitä tarkemmin esimerkiksi tehtyä mainontaa jaksetaan mitata, sitä kustannustehokkaammaksi sitä voidaan toki optimoida. Älkää kuitenkaan takertuko lillukanvarsiin ja ryhtykö kyttäämään joka ikistä klikkiä ja näyttöä. Keskittykää vain niihin asioihin, joilla on oikeasti vaikutusta isommassa kuvassa, jotta aikaa jää myös tulosten tulkintaan ja itse markkinoinnin tekemiseen.

  Lataa myös maksuton webinaaritallenne markkinoinnin mittaamisesta!

  2. Markkinoinnin mittaamiseen tarvitaan kaikenlaisia järjestelmiä

  Verkkoon siirtyminen on helpottanut markkinoinnin ja etenkin mainonnan tehon mittaamista. Kun mainontaa tehdään kolmessa eri somekanavassa, hakukoneissa, lehdissä, hyödynnetään remarketingia, kirjoitetaan blogia, tehdään oppaita ja käydään messuilla, on mitattavia kanavia hurjan monta.

  Verkkosivuliikenteen ja konversioiden mittaamiseen sekä eri mainosten tekemiseen ja seurantaan tarkoitetut järjestelmät ovat kuitenkin varsin helppokäyttöisiä. Markkinoinnin mittaamisessa ei pidä unohtaa myöskään esimerkiksi CRM:n hyödyntämistä, ettei markkinoinnin mittaaminen tarkoita pelkkien mainoskampanjoiden tarkastelua. Kun olette löytäneet yrityksellenne tärkeimmät mittarit, ei tarvita muuta kuin Excel-pohja, johon naputtaa numerot kuukausittain.

  3. Markkinoinnin mittaaminen vie valtavasti aikaa

  Itse mittaaminen ei ole raskas tai aikaa vievä osio. Enemmän kuin itse raporttien tekoon, aikaa kannattaa käyttää tulosten analysointiin ja sen pohtimiseen, mitä asioita on oikeasti järkevintä mitata. Jos tuloksia ei tulkita tai niitä hyödynnetä markkinoinnin suunnittelussa jatkossa, on mittaaminen seteleiden survomista silppuriin.

  On ihanaa, kun markkinoijat hullaantuvat mittaamisesta ja datan helposta saatavuudesta. Datahulluuteen ei pidä silti sortua. Vaikka dataa on saatavilla rajattomasti vaikka sadasta eri työkalusta, järjestelmästä ja kanavasta, kannattaa hatussa pitää aina kourallinen jäitä ja keskittyä niihin oikeasti järkeviin lukuihin.

  4. Markkinoinnin mittaaminen on hyödytöntä

  Totta, markkinoinnin mittaaminen itsessään on hyödytöntä. Mitattujen tulosten hyödyntäminen markkinoinnin johtamisessa sen sijaan on ihan hemmetin järkevää.

  Mittaaminen kannattaa vain, jos tuloksia osataan, jaksetaan ja muistetaan hyödyntää. Kiireessä väsätty ja toimitusjohtajan pöydälle kiikutettu kuukausiraportti ei tee markkinoinnille pätkääkään hyvää - päinvastoin. Kun raportissa olevia lukuja maltetaan myös tutkailla, pystytään varmistumaan, että markkinoinnissa panostetaan oikeisiin asioihin.

  Yrityksen liiketoiminta, tavoitteet ja keinot päästä niihin muuttuvat jatkuvasti. Niiden mukana pitäisi muuttua myös mittareiden, jotta tavoitteiden kannalta oikeita asioita pystytään varmasti tarkkailemaan.

  Jos ette vielä mittaa markkinointianne, nyt on korkea aika aloittaa se. Lue lisää markkinoinnin kuukausiraportoinnista ja lataa mittaamisesta kertova maksuton oppaamme. Niillä pääset jo hyvin alkuun!

  Markkinoinnin mittaaminen - lataa opas!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!