<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  5 askelta markkinoinnin ja myynnin integraatioon

  Elsi Hirvonen
  26.7.2016 9:28

  5-askelta-markkinoinnin-ja-myynnin-integaatioon.png

  Markkinoinnin ja myynnin integrointi on tärkeää, jotta molemmat toiminnot saadaan työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Markkinoinnilla ja myynnillä molemmilla on usein harhakäsityksiä toistensa tekemisestä, eikä toisten työtä siten osata kunnolla tukea. Näiden 5 askeleen kautta pääsette alkuun markkinoinnin ja myynnin yhteistyön tiivistämisessä.

  Muista, että markkinoinnin ja myynnin integraatiossa kaikki voittavat - niin markkinointi, myynti, asiakas kuin yrityksen kassakin.

  1. Yhteinen tahtotila

  Aloita markkinoinnin ja myynnin integrointi myymällä ajatus tiiviin yhteistyön hyödyistä molempien tiimien vetäjille ja jalkauta se vasta sitten koko tiimien keskuuteen. Pidä keskiössä tulokset, joita yhteistyön avulla voidaan saavuttaa. Tiimien integrointi vaatii ajattelutavan muutosta molemmilta osapuolilta, mutta lopputulos on sen arvoinen.

  2. Termien määrittely

  Niin typerältä kuin kuulostaakin, määritelkää tarkkaan yhteinen kieli. Varmistakaa, että molemmat osapuolet tietävät, mitä esimerkiksi seuraavilla termeillä juuri teidän yrityksessänne tarkoitetaan:

  • liidi
  • markkinointiliidi (MQL)
  • myyntiliidi (SQL)
  • myyntitavoite (ja mitä sen saavuttaminen molemmille osapuolille tarkoittaa)
  • asiakkaan arvo

  Molemmille tiimeille nämä käsitteet saattavat olla itsestäänselvyyksiä, mutta poiketa silti toisistaan. Jotta työnjako ja tavoitteiden määrittely on mahdollista, on molempien puhuttava samoista asioista samoilla termeillä.

  3. Pavelutasosopimus (Service Level Agreement, SLA)

  Määritelkää tarkasti tavoitteet ja toimintatavat molemmille osapuolille. Tärkeimmät tavoitteet voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia.

  Markkinointi:

  • Kuinka monta myyntiliidiä markkinointi sitoutuu tuomaan myynnille kuukausittain?
  • Millaisin toimenpitein markkinointi edesauttaa liidien jalostamista kohti myyntivalmiutta?

  Myynti:

  • Miten ja kuinka nopeasti markkinoinnilta saadut liidit kontaktoidaan?
  • Mitä tapahtuu liideille, jotka eivät ole vielä ostovalmiita?

  Voit lukea lisää aiheesta artikkelista Palvelutasosopimus - tärkein asia markkinoinnin ja myynnin integraatiossa.

  4. Pitäkää yllä tiimihenkeä

  Pitäkää yhteisiä viikkopalavereita, joissa seurataan tavoitteiden täyttymistä, keskustellaan liidien etenemisestä myyntiputkessa ja annetaan molemminpuolista jatkuvaa palautetta yhteistyön kehittämiseksi. Älkää missään nimessä unohtako positiivista palautetta, vaan juhlikaa onnistumisia yhdessä ja kannustakaa niin omaa, kuin toistakin tiimiä kohti kovempia tuloksia!

  5. Kuukausittainen arviointi

  Tarkkailkaa joka kuukausi tavoitteiden saavuttamista ja arvioikaa yhteistyön toimivuutta. Onko markkinoinnilta saatujen liidien määrä ja laatu riittävä? Saako myynti vietyä saamiaan liidejä eteenpäin? Ovatko molemmat osapuolet tietoisia toistensa tekemisistä?

  Älkää tyytykö pelkästään tuijottamaan lukuja ja sitä, onko tavoitteet saavutettu. Jos tavoitteisiin ei päästä, pohtikaa yhdessä, miten niihin päästään tai onko rima asetettu epärealistisen korkealle. Tai jos tavoitteet täyttyvät jatkuvasti, kuinka paljon kovempaa tulosta pystytään tekemään ja millaisin keinoin.

  Haluatko lisää vinkkejä ja näkemyksiä markkinoinnin ja myynnin integrointiin? Käy katsomassa maksuton tallenne webinaarista Markkinoinnin ja myynnin integraatio!

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!