<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  5 tapaa kehittää liidien generointia

  Elsi Hirvonen
  19.11.2015 15:53

  Liidien_generointi.png

  Verkkosivuston optimointi kohti tehokkaampaan liidien generointia ei aina ole niin haastava ja monimutkainen toimenpide kuin kuvitellaan. Jotta optimointi onnistuu, on ymmärrettävä liidien generoinnin eri vaiheet, hyödynnettävä dataa, testattava ja keskityttävä pullonkaulojen kehittämiseen.

  Seuraamalla näitä viittä yksinkertaista vinkkiä saat verkkosivustosi tukemaan myyntiäsi tehokkaammin ja generoimaan enemmän liidejä:

  1. Vertaile olemassa olevia laskeutumissivuja keskenään

  Yksinkertaisin vinkki on tutustua omiin, jo jonkin aikaa käytössä olleisiin laskeutumissivuihin ja niistä kerättyyn dataan.

  Mitkä sivut konvertoivat eniten liidejä? Millä sivuilla on paras konversioprosentti? Entä mitkä sivut tuottavat suhteessa kävijämäärään vähiten liidejä? Miten hyvät ja huonot sivut eroavat toisistaan?

  Ota mallia parhaiten toimivista laskeutumissivuista ja muokkaa heikommin liidejä generoivat sivut niiden kaltaisiksi.

  2. Perehdy jokaiseen liidigeneroinnin vaiheeseen

  Vaikka laskeutumissivut ovat merkittävässä roolissa liidien generoinnissa, eivät ne itsestään tuo sinulle liidejä. Jos väärin sijoitetut toimintakehotukset eivät tuo liikennettä laskeutumissivuille, erinomaisinkaan ländäri ei tuo yrityksellesi ainuttakaan liidiä.

  Kun seuraat verkkosivustosi kävijöiden käyttäytymistä sivuillasi, pystyt tarttumaan prosessin pullonkauloihin ja kehittämään niitä kohta kohdalta.

  a) Toimintakehotukset

  Erottuvatko CTA-painikkeet sivustosi muusta sisällöstä vai jäävätkö ne kävijöiltäsi huomaamatta? Onko toimintakehotukset sijoitettu sisällöltään sopiville sivuille? Jos blogiartikkeli kertoo laskeutumissivujen konversio-optimoinnista, sen loppuun ei välttämättä kannata sijoittaa painiketta, joka kehottaa lataamaan oppaan hakusanamainonnan kehittämisestä.

  b) Laskeutumissivut

  Mitä enemmän laskeutumissivuja sivustollasi on, sitä enemmän se todennäköisesti tuo liidejä. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua. Kävijän on koettava ladattava materiaali niin houkuttelevaksi, että hän haluaa luovuttaa lomakkeessa kysyttävät tiedot yrityksellesi sitä vastaan. Mitä köykäisempi materiaali on kyseessä, sitä vähemmän asioita lomakkeessa on yleensä kannattavaa kysyä.

  c) Kiitossivut

  Kun uusi liidisi on täyttänyt lomakkeen laskeutumissivulla, hänet ohjataan kiitossivulle. Kiitosten lisäksi hyvä kiitossivu tarjoaa liidille linkin hänen lataamaansa materiaaliin ja toiseen, häntä mahdollisesti kiinnostavaan materiaaliin.

  d) Kiitosviestit

  Kun liidisi saa linkin materiaaliin myös sähköpostitse, hän palaa sen pariin todennäköisemmin uudestaan. Sähköpostin avulla yrityksesi jää paremmin liidisi mieleen ja saat mahdollisuuden tarjota hänelle lisää kiinnostavaa materiaalia.

  3. Tarjoa liideillesi personoitua sisältöä

  HubSpotilla tehdyt verkko- ja laskeutumissivut on mahdollista personoida yksilöllisiksi joko jokaiselle liidillesi tai erikseen määrittelemällesi joukolle.

  Voit näyttää esimerkiksi etusivullasi artikkeleita juuri liidiäsi kiinnostavista aiheista tai puhutella heitä laskeutumissivuilla nimellä. Yksilöllisesti räätälöity toimintakehotus generoi HubSpotin tekemän tutkimuksen mukaan 42 prosenttia enemmän liidejä kuin saman sisällön näyttäminen jokaiselle sivustosi kävijälle.

  Jos kävijä on jo saatu muunnettua liidiksi, miksi hänen pitäisi enää ladata enempää materiaalia? Kun tiedät, millaisten sisältöjen parissa liidisi on aiemmin viihtynyt, pystyt arvioimaan, missä ostoprosessin vaiheessa hän on. Personoidun sisällön avulla liidejä on mahdollista johdatella ostoprosessissaan eteenpäin tarjoamalla seuraavaan vaiheeseen kohdennettuja sisältöjä. Samalla saat itse jatkuvasti lisää tietoa liidisi käyttäytymisestä ja mahdollisesta ostovalmiudesta.

  4. Testaa

  Testaamisen tärkeyttä ei voi ikinä korostaa liikaa.

  A/B-testaa toimintakehotuksiasi. Kokeile eri värejä ja muuta tekstejä. Muokkaa laskeutumissivusi layouttia tai testaa kuvien vaikutusta sivun konversioprosenttiin. Kokeile vaihtaa jollekin sivulle kokonaan toinen toimintakehotus.

  Sivustolta saamiesi liidien määrä voi kasvaa dramaattisesti yllättävänkin pienillä muutoksilla. Katso tästä esimerkki, jossa pelkällä CTA-painikkeen muutoksella saatiin aikaan 211 prosentin kasvu painikkeen klikkausprosenttiin.

  5. Hoivaa liidejäsi

  Vain murto-osa liideistäsi on ostovalmiita heti. Suurin osa yrittää vasta ymmärtää kohtaamaansa ongelmaa tarkemmin tai on hakemassa ratkaisua siihen. Tällöin on tärkeää hoivata liidejä ostoprosessin vaiheesta toiseen kohti ostovalmiutta ja myynnille luovutusta.

  Liidien hoivaus tapahtuu esimerkiksi automatisoiduilla sähköpostiviesteillä (lue lisää markkinoinnin automaatiosta täältä). Hoivaus kannattaa aloittaa asiantuntijasisällöllä. Vasta liidin käyttäytymisen perusteella hänelle kannattaa suunnata myynnillisempää sisältöä. Jatkuvan hoivauksen avulla yrityksesi pysyy liidisi mielessä ja pystyt vastaamaan juuri häntä koskeviin kysymyksiin.

  Hoivaamalla liidejäsi saat jalostettua heitä kohti ostovalmiutta ja tehostat myyntiprosessiasi. Forresterin tekemän tutkimuksen mukaan yritykset, jotka hyödyntävät liidien hoivausta saavat 50 prosenttia enemmän myyntivalmiita liidejä kuin yritykset, jotka eivät käytä hoivausviestejä. Hoivauksen avulla myös myyntiliidien hankintahinta on 33 prosenttia edullisempi.

  Liidien generointi -opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!