<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  6 askelta parempaan markkinointisuunnitelmaan vuodelle 2016

  Jani Hovila
  20.10.2015 14:31

  excel-powermarkkinointi

  Vuosi 2015 alkaa olemaan lopuillaan ja taas on aika markkinoinnin kulmahuoneessa alkaa suunnittelemaan ensi vuoden painopisteitä ja toimenpiteitä. Tässä muutama tärkeä askel, joilla saat ensivuoden markkinointisuunnitelmasta paremman.

  1. Aloita tavoitteista - perusta markkinointi- ja toimenpidetavoitteet liiketoimintatavoitteisiin

  Harmittavan moni markkinointitiimi toimii ilman selvää ja mitattavaa tavoitetta. Aloita vuoden 2016 suunnittelu oikein ja määritä yhdessä myynnin kanssa sopivat tavoitteet. Johda markkinointitavoitteesi suoraan liiketoimintatavoitteista. Paljonko tarvitaan liidejä myyntitavoitteiden täyttymiseen? Onko meillä muita tavoitteita? Tulisiko meidän tavoittaa täysin uusia kohderyhmiä tai markkinoita? Onko meillä tulossa uusia tuotteita? Luo markkinointitavoitteet suoraan liiketoimintatavoitteiden pohjalta ja muista hyvän tavoitteen määrittely eli SMART:

  • Spesific eli tarkkaan määritelty.
  • Measurable eli mitattava.
  • Attainable eli saavutettavissa oleva.
  • Realistic eli realistinen ja sellainen tavoite, jonka saavuttamisella on merkitystä.
  • Timebound eli aikaan sidonnainen deadline tavoitteelle.

  2. Tunne kohderyhmäsi, määritä ostopersoonat

  Mieti tänä vuonna myös kohderyhmääsi uudelleen. Älä pelkästään segmentoi kohderyhmääsi yrityksen koon ym. mukaan, vaan luo markkinointiisi oikeat ostopersoonat. Ostoprsoonat auttavat sinua kohdistamaan jokaisen markkinointitoimenpiteen tarkasti ja varmistamaan viestin merkittävyyden. Mitä mieltä Toni Päättäjä olisi tästä artikkelista tai tästä liidienhoivausviestistä? Resonoiko viesti hänelle ja saako hän siitä vastauksia ongelmiinsa?

  Lue lisää ostopersoonista tästä.

  3. Luo markkinoinnin ja liiketoiminnan tavoitteista KPI-mittaristo

  Nyt on korkea aika ruveta tarkastelemaan liiketoiminnan kannalta merkittäviä markkinointimittareita. Jos asetit tavoitteet oikein ja ne ovat liiketoiminnalle merkittäviä, pystyt johtamaan niistä myös markkinoinnin tärkeimmän KPI-mittariston, josta toimitusjohtajakin on kiinnostunut. KPI-mittaristosta tulee nähdä markkinoinnin suunta ja trendi yhdellä silmäyksellä helposti ja nopeasti. Mittareina voit käyttää yhdistelmää markkinoinnin omista ja liiketoimintakriittisistä mittareista. Muutama esimerkki mittareista:

  • Kävijämäärä, joka kuvaa näkyvyyden kokonaiskuvaa
  • Liidimäärä
  • Sales Qualified Leads
  • SQL to Opportunities %
  • Uudet asiakkaat
  • Liidinhankintahinta
  • Markkinoinnista lähtöisin olevat asiakkaat
  • Uudet asiakkaat, joihin markkinointi on vaikuttanut

  Lataa opas mittareista, joista toimitusjohtajakin kiinnostuu.

  4. Unohda vuosikello, kehitä markkinointia ketterästi ja ota oppia Scrumista

  Unohda vuosikello. Meistä kukaan ei tiedä mitä tapahtuu 9 kuukauden päästä, joten miksi luoda asioita lukkoon niin pitkälle ajalle. Mieti markkinointia enemmänkin softakehityksestä tutun Scrumin kautta. Aloita määrittelemällä seuraavalle 3 kuukaudelle tavoite, jonka voit johtaa suoraan vuositavoitteesta. Tämän jälkeen määrittele tavoite ensimmäiselle kuukaudelle. Tavoitteen määrittämisen jälkeen on helppo keskittyä toimenpiteisiin, joita tavoitteeseen pääseminen vaatii. Näin markkinointisi kehittyy kuukausi kerrallaan paremmaksi. Jokaisen kuukauden jälkeen on hyvä tarkastaa mikä toimi ja mikä ei sekä tuleeko tehtyihin toimenpiteisiin tehdä muutoksia.

  5. Tee mitattavuudesta ja testaamisesta tapa toimia

  Markkinointi on siitä mukava laji, että siinä voi testata erilaisia toimintatapoja hyvinkin rohkeasti ilman sen vakavampia seurauksia. Silti aika moni markkinoija pelaa liikaa varman päälle. Ota ensi vuodelle testaajan ja mittaajan asenne. Valitse jokaiselle kuukaudelle yksi testikohde, jota testaatte ja jos se toimii paremmin kuin alkuperäinen, niin ottakaa se käyttöön. Testaa esimerkiksi laskeutumissivujen konversiota tai esimerkiksi vaikka Instagramin maksettua mainontaa. Tee kuukauden aikana testi, määritä tavoite ja katso kuukauden jälkeen kannattaako sitä jatkaa vielä jatkossakin.

  6. Luo markkinointiin kuukausirunko ja mieti markkinointia prosessina, ei yksittäisinä kampanjoina

  Mieti markkinointia jatkuvana prosessina, jota hiot kuukaudesta toiseen. Näin pystyt välttämään adhoc-markkinointia, jonka kehittäminen on vaikeaa, kun joka kuukausi tapahtuu jotain ja keskitytään johonkin ja joku toinen kuukausi keskitytään täysin toiseen asiaan. Luo markkinointiin peruskuukausirunko, jolla varmistat aktiviteetin perustason ja jonka päälle on helppo rakentaa.

  Jos haluat ideoita liiketoimintasi tavoitteisiin perustuvan markkinoinnin suunnitteluun, varaa maksuton tietoisku tästä.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!