<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  6 tapaa epäonnistua sähköpostimarkkinoinnissa

  Elsi Hirvonen
  29.12.2015 12:31

  sahkopostimarkkinointi.png

  Sähköpostimarkkinointi herättää erilaisia tuntemuksia niin markkinoijissa kuin markkinointiviestien vastaanottajissa. Joillekin sähköpostimarkkinointi tarkoittaa ärsyttävää spämmäystä ja osa hehkuttaa sen ylivertaista kustannustehokkuutta muihin digitaalisiin markkinointikeinoihin verrattuna.

  Fakta on, että sähköpostimarkkinointia on uskomattoman helppoa tehdä...huonosti. Tässä kuusi tapaa pilata kampanja ja ideoita siihen, miten voisit tehdä kampanjoistasi tehokkaampia ja vähemmän ärsyttäviä.

  1. Ole varma, ettei sähköpostimarkkinointi toimi enää.

  Oleta, että sähköpostimarkkinointi on vanhanaikainen markkinointikeino eikä kukaan enää käytä sähköpostia. Pidä sähköpostimarkkinointia ärsyttävänä tuputuksena, joka vain karkottaa potentiaaliset asiakkaasi. Älä hyödynnä sähköpostia lainkaan markkinointikanavana.

  Jos haluat onnistua:

  Tao takaraivoosi nämä faktat:

  • Ihmiset ovat mobiililaitteiden vuoksi sähköpostin ulottuvilla 24/7.
  • Oikein toteutettuna sähköposti on edelleen tehokkain digitaalinen markkinointikanava.

  Totta on, että spämmäys ei toimi. Vaikka sähköposti tavoittaa tehokkaasti vastaanottajansa, viestin sisältö ja kohdennus ovat seikkoja, jotka ratkaisevat kampanjan menestyksen.

  Pelkkä välineen tavoittavuus ei varmista sähköpostimarkkinoinnilla saatavia tuloksia, vaan tarjoaa ainoastaan puitteet tehokkaiden kampanjoiden tekemiselle. Älä hukkaa tavoittavaa, kustannustehokasta markkinointikanavaa huonosti toteutettuihin kampanjoihin, vaan panosta kampanjoiden laatuun.

  2. Keskity sähköposteissa tarjouksiin.

  Hyvä sähköpostikampanja keskittyy huikeaan tarjoukseen, joka on voimassa vain tänään ja vain tällä koodilla. Älä lisää viestiin ylimääräistä sisältöä, ettei tarjous vahingossakaan mene vastaanottajalta ohi.

  Jos haluat onnistua:

  Sisältö > tarjous. Ok, joissain tapauksissa tarjoukset toimivat, mutta etenkin B2B-puolella asiantuntijasisältö on se, joka ratkaisee. Sähköpostilistalle kerätyt yhteystiedot ovat liian arvokkaita menetettäväksi myymään keskittyvien kampanjoiden vuoksi.

  Tarjoa vastaanottajille lisäarvoa laadukkaan, kiinnostavan sisällön muodossa. Auta, ratkaise ongelmia, osoita asiantuntemuksesi ja herätä luottamusta. Älä kuitenkaan tee viestistä romaania, vaan anna vastaanottajalle mahdollisuus lukea eri aiheista lisää linkkien takaa. Kerro viestissä selkeästi, mitä hyötyä viestin lukemisesta vastaanottajalleen on ja mitä linkkien takaa löytyy.

  3. Älä kohdenna viestejäsi.

  Väsää lähetettävä viesti nopeasti ja lähetä se kaikkiin keräämiisi sähköpostiosoitteisiin. Älä rajaa yhtäkään yhteystietoa vastaanottajista pois, koska mitä useammalle viesti lähtee, sitä useampi sinulta ostaa.

  Jos haluat onnistua:

  Luo yhteystiedoista vastaanottajaryhmiä esimerkiksi näillä perusteilla:

  • toimiala
  • ostajapersoona
  • missä vaiheessa ostoprosessia vastaanottaja on
  • vastaanottajan historia yrityksesi parissa (esim. aiemmat keskustelut, ladatut oppaat tai luetut blogiartikkelit).

  Kun sähköpostiviestin sisältö on vastaanottajalleen arvokasta, hän avaa sen todennäköisemmin ja pitää lähettämiäsi viestejä arvokkaina. Spämmäämällä viestejä päättömästi vaivalla keräämäsi yhteystiedot poistuvat listoiltasi. Jos et ole varma siitä, että viestistä on iloa vastaanottajalleen, älä lähetä sitä.

  4. Osta mahdollisimman paljon yhteystietoja.

  Sähköpostimarkkinoinnissa määrä korvaa laadun. Keskity siihen, että saat lähetettyä viestisi mahdollisimman moneen osoitteeseen mahdollisimman vähällä vaivalla. Pidä yhteystietojen keräämistä ajan ja rahan hukkana - miksi nähdä vaivaa liidien generoimiseksi, kun yhteystiedot saa ostettuakin?

  Jos haluat onnistua:

  Hanki itse omat kontaktisi. Tässä muutamia keinoja, joilla pääset alkuun:

  • Luo oppaita, jotka ovat ladattavissa verkkosivustoltasi yhteystietoja vastaan.
  • Pidä webinaareja, jotka edellyttävät ilmoittautumista.
  • Lähetä kiinnostavia uutiskirjeitä, jotka verkkosivustosi kävijät voivat tilata sähköpostiinsa.
  • Lisää sivuillesi yhteydenotto- ja tarjouspyyntölomakkeita.

  Kun sähköpostin vastaanottaja on oma-aloitteisesti luovuttanut yhteystietonsa sinulle, hänellä on todennäköisesti olemassa kiinnostus tuotteisiisi tai palveluihisi. Lomakkeiden avulla saat myös lisätietoa siitä, mikä vastaanottajaa kiinnostaa, millaiseen ongelmaan hän etsii ratkaisua, mikä hänen asemansa on tai missä vaiheessa ostopäätöksen tekeminen on ajankohtainen. Keräämiesi tietojen avulla pystyt tarjoamaan jokaiselle vastaanottajalle paremmin kohdennettua markkinointia.

  Oletko vieläkin sitä mieltä, että ostaminen on parempi vaihtoehto? Ole vain, mutta monet sähköpostilistojen tarjoajat ovat jo lopettaneet yhteystietojen myymisen ja tulevaisuudessa uuden EU:n tietosuoja-asetuksen myötä yhteystietojen ostamisesta tullee mahdotonta. Aloita siis liidien kerääminen ennen kuin se on liian myöhäistä.

  5. Sisällytä koko viestin sisältö otsikkoon.

  Vain harva avaa markkinointisähköposteja - siksi on tärkeää kertoa otsikossa kaikki, mitä viestissä sanotaan. Älä unohda mainita otsikossa yhtään viestissä käsiteltävää pointtia, koska se saattaa olla jollekin vastaanottajista syy avata sähköposti.

  Jos haluat onnistua:

  Pidä otsikko informatiivisena, mutta napakkana. Muista, että yli 80 prosenttia ihmisistä lukee sähköposteja mobiililaitteilla, joissa otsikosta näkyy laitteesta ja sovelluksesta riippuen vain muutama sana. Mieti tarkkaan, mitä haluat otsikossa sanoa. Mikä viestissä on arvokasta? Millä sanoilla houkuttelet vastaanottajan avaamaan viestin?

  6. Lähetä ja unohda.

  Kun viesti on lähetetty, keskity muihin tehtäviin. Älä jää märehtimään lähetettyä kampanjaa, koska et voi enää vaikuttaa siihen.

  Jos haluat onnistua:

  Viestin suunnittelu, luominen ja lähettäminen ovat vain osa sähköpostimarkkinoinnin vaiheista. Vaikka et enää voi vaikuttaa lähettämäsi kampanjan sisältöön, voit silti oppia siitä. Tehdyistä toimenpiteistä saatava data on markkinoijalle kultaakin kalliimpaa.

  Seuraa sähköpostikampanjoistasi ainakin näitä asioita:

  • avausprosentti
  • klikkausprosentti
  • tilauksen peruneet (“unsubscribet”)
  • kampanjan tuottamat konversiot (esim. oppaan lataukset)

  Testaa, toimiiko sähköposti yrityksesi markkinoinnissa ennen kuin tuomitset sen tehottomaksi ja vanhanaikaiseksi markkinoinnin muodoksi. Seuraa kampanjoista saamaasi dataa ja kehitä seuraavia kampanjoitasi sen perusteella.

  Kuten muussakin digitaalisessa markkinoinnissa, avain sähköpostimarkkinoinnissa menestymiseen on testata, testata ja vielä vähän testata. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen ja tekemään!

  Lisätietoa?

  Käy lataamassa maksuton inbound-markkinoinnin aloittajan oppaamme saadaksesi ideoita markkinointisi tehostamiseen verkossa.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Inbound-markkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (1)