<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miksi ja miten käyttää AdWordsin negatiivisia avainsanoja?

  Elsi Hirvonen
  2.2.2016 12:09

  negatiiviset-avainsanat-adwords.png

  Negatiivisten avainsanojen avulla AdWords-mainostaja pystyy tarkentamaan mainostensa kohdistumista juuri oikeille henkilöille. Lisäämällä negatiivisten avainsanojen listaan harkutermejä, jotka eivät liity mainostettavaan tuotteeseen, palveluun tai yritykseen, pystytään karsimaan turhat mainosnäytöt ja parantamaan mainosten tuottoa.

  Miksi ja miten niitä käytetään?

  Negatiivisten avainsanojen käyttö on suositeltavaa, koska niiden avulla mainoksesi näytetään vain henkilöille, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita tuotteestasi. Siten mainostesi

  • laatupisteet paranevat,
  • klikkausprosentit ja konversioprosentit kasvavat sekä
  • klikkihinta ja ja konversiohinta laskevat.

  Jos sinulla on esimerkiksi verkkokauppa, joka myy tuotteita kissoille, kaneille ja marsuille, kauppaa ei ole järkevää mainostaa henkilöille, jotka etsivät tuotteita koirille. Kaupan AdWords-mainoskampanoihin kannattaa siis lisätä ainakin negatiivinen avainsana “koira”.

  Kun negatiivisia avainsanoja käytetään oikein, mainoksesi tavoittavat henkilöt, jotka ovat kaikkein kiinnostuneimpia niistä. Mitä tehokkaammin mainoksesi toimivat, sitä vähemmän niistä maksat ja sitä parempi ROI niillä on.

  Kun mainoksia ei näytetä väärille kohderyhmille, et joudu maksamaan klikkauksista ilman, että saat rahoillesi minkäänlaista vastinetta.

  Mitä tapahtuu, jos negatiivisia avainsanoja ei käytetä?

  Turhat mainosnäytöt ja nopeasti sivuilta poistuvat kävijät kertovat Googlelle, että mainoksesi eivät ole laadukkaita ja niiden sisältö ei kuvaa sivua, jolle mainosten klikkaajat ohjataan. Jos lemmikkitarvikeverkkokauppias ei lisää kampanjoihinsa negatiivisiin avainsanoihin koiraa, kaupan mainoksia voidaan näyttää turhaan myös koiratarvikkeita etsiville.

  Mainosten näyttäminen väärälle kohderyhmälle aiheuttaa sen, että joudut nostamaan klikkihintojasi merkittävästi saadaksesi mainoksillesi edes näyttöjä. Maksamasi kallis hinta jokaisesta klikistä menee harakoille, jos mainokset tuovat sivuillesi kohderyhmääsi kuulumattomia kävijöitä.

  Mitä negatiivisia avainsanoja valitessa kannattaa muistaa?

  • Valitse sanoja, jotka ovat lähellä käyttämiäsi avainsanoja, mutta eivät liity mainostamaasi tuotteeseen. Jos myyt markkinointikumppanuutta, et varmaankaan halua, että mainoksiasi näytetään treffiseuran etsijöille. Jos olet optikko, ei ole järkevää näyttää mainoksiasi viinilasien metsästäjälle. Jos olet erikoistunut lasten vaatteisiin, kauppasi ei hyödy naisten vaatteiden shoppailijoista. Ja niin edelleen.
  • Älä käytä liikaa negatiivisia avainsanoja. Jokainen negatiivisten termien listaan lisätty sana vähentää mainosnäyttöjen määrää ja huolimattomasti valitut sanat saattavat karsia pois myös potentiaalisia asiakkaita. Pohdi ja seuraa tarkasti, onko sanan sulkeminen pois kannattavaa.
  • Negatiivisten avainsanojen valinta ei ole helppo, kerralla suoritettava toimenpide. Kätevä väline negatiivisten avainsanojen valintaan on tarkkailla AdWordsista avainsanoja, joilla kävijät päätyvät klikkaamaan mainoksiasi. Listalta voi löytyä yllättäviäkin lausekkeita!

  Kustannustehokas AdWords-mainonta vaatii aikaa, osaamista ja jatkuvaa mainosten kehittämistä. Tehty mainos ei aina toimi odotetulla tavalla. Siksi on tärkeää mitata mainosten toimivuutta jatkuvasti ja kehittää mainoksia saatujen tulosten pohjalta.

  New Call-to-action

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Maksettu mainonta

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!