<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  AdWordsin tulosseuranta

  Eveliina Vähä-Ruka
  11.10.2016 9:59

  AdWords-tulosseuranta.png

  Liian usein markkinointiin ja mainontaan käytetyt budjetit, resurssit ja näiden allokointi perustuvat pelkkään mutu-tuntumaan tai ”näinhän me ollaan aina tehty” -asenteeseen. Nykypäivänä näiden eri keinojen sekä erityisesti digitaalisten kanavien tehon mittaaminen on kuitenkin tehty helpoksi - kunhan sinulla on oikeat työkalut käytössäsi.

  AdWords on hyvä esimerkki monilla eri aloilla hyvin toimivasta ja tehokkaasta mainoskanavasta, joka kuitenkin väärinkäytettynä tuo enemmän harmia kuin hyötyä. Usein ongelmana AdWords-mainontaa hyödyntävillä yrityksillä on se, että budjetit paisuvat kuukausi kuukaudelta, mutta mainosten tuomaa hyötyä liiketoiminnalle ei pystytä millään todistamaan. Ei hätää! Ratkaisu tähän on niinkin yksinkertainen kuin tulosseurannan asetanta.  

  Kun tiedät tarkalleen, kuinka paljon liidejä AdWords-kampanjat ovat sinulle tuoneet, pystyt laskemaan helposti liidinhankintahinnan ja tätä kautta arvioimaan kyseisen kanavan kustannustehokkuutta. Jos tämän lisäksi sinulla on käytössäsi tehokas liidienhallintatyökalu (esim. HubSpot), pystyt käytännössä arvioimaan jokaisen kyseisestä kanavasta saadun liidin laatua ja tehdä näin ollen tietoon pohjautuvia päätöksiä esimerkiksi seuraavan vuoden mainosbudjetista sen kuuluisan mutu-tuntuman sijaan.

  Tulosseurannan asettaminen

  Jotta pystyt seuraamaan AdWords-kampanjoiden tuloksia, tarvitset ensimmäiseksi verkkosivuillesi laskeutumissivun, johon mainokset ohjaavat sekä kiitos-sivun, jolle esimerkiksi oppaan lataaja, tarjouspyynnön jättäjä tai verkkokauppatilauksen tekijä lopulta päätyy yhteystiedot jätettyään.

  Käytännössä tulosseuranta asetetaan suoraan AdWords-tilin Työkalut-valikon alta löytyvästä Tulokset-osiosta. Uuden tulosseurannan saat asetettua klikkaamalla punaista + KONVERSIO -painiketta.

  Valitse seuraavaksi seurattavien konversioiden lähde, tässä tapauksessa verkkosivusto.

  1.jpg

  Anna uudelle tulosseurannalle jokin sitä hyvin kuvaava nimi, kuten ”Yhteydenotto” tai ”Liidien generointi -oppaan lataus”. Määrittele seuraavaksi konversion arvo yrityksellesi. Verkkokaupoissa tämä on helppoa, mutta muissa tapauksissa rahallisen arvon voi joko itse laskea tai jättää määrittelemättä kokonaan.

  2.jpg

  Seuraavaksi määritellään konversioiden laskentatapa, eli lasketaanko useampaan yhteydenottoon, lataukseen tai kauppaan johtanut kontakti yhteen vai useampaan kertaan.

  Konversioikkuna-valikossa määritellään, kuinka kauan mainoksen klikkauksesta tai kuvamainosten näytöstä saa kulua aikaa itse tuloksen syntymiseen.

  3.jpg

  Valitse seuraavaksi konversiotoimintoa parhaiten vastaava luokka alasvetovalikosta.

  4.jpg

  Seuraavaksi sinulla on mahdollisuus valita sisällytetäänkö saadut konversiot Konversiot-raportointisarakkeeseen vai ei.

  Attribuutio-asetuksen avulla voit määrittää, kuinka suuri merkitys kullakin klikkauksella on konversioihisi. Voit lukea konversion joko asiakkaan ensimmäisen klikkauksen, viimeisen klikkauksen tai jonkin klikkausyhdistelmän ansioksi.

  Useimmat mainostajat mittaavat verkkomainontansa tehokkuutta viimeisen klikkauksen perusteella. He siis lukevat konversion kokonaan viimeiseksi klikatun mainoksen ja sitä vastaavan avainsanan ansioksi. Tällöin kuitenkin kaikki muut asiakkaan tekemät klikkaukset jäävät huomiotta.

  5.jpg

  Kun tämän jälkeen painat ”Tallenna ja jatka”, luo ohjelmisto automaattisesti tagin, jolla konversioita on mahdollista seurata. Viimeisenä vaiheena tulosseurannan asettamisessa onkin kyseisen tagin eli käytännössä monimutkaiselta näyttävän koodinpätkän asentaminen verkkosivustollesi. Voit kopioida koodinpätkän tai vaihtoehtoisesti lähettää sen omaan sähköpostiisi tai suoraan esimerkiksi verkkosivujesi päivityksestä vastaavalle henkilölle ohjeineen. Vinkkejä tagin asentamiseksi löydät täältä.

  Käytännössä tämä koodinpätkä tulee asettaa sille sivulle, jolle kävijä halutaan mainoksen avulla ohjata. Eli käytännössä esimerkiksi oppaan kiitos-sivulle tai verkkokaupan ”kiitos tilauksesta”-sivulle. Varmistuaksesi siitä, onko tagi sijoitettu oikein, voit käyttää Chromen Google Tag Assistant-laajennusta. Kun tagi on asennettu oikein, olet valmis seuraamaan mainostesi kautta tulevia konversioita.

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!