<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Asiantuntijablogin hyödyt B2B-yritykselle

  Elsi Hirvonen
  15.3.2016 12:40

  b2b-asiantuntijablogi.png

  Monet B2B-yritysten edustajat perustelevat bloggaamisen kannattamattomuutta esimerkiksi sillä, että heidän myymänsä tuote tai palvelu on liian tylsä tai etteivät heidän asiakkaansa lue blogeja. Rohkenen väittää vastaan molempiin perusteluihin: yksikään tuote ei ole niin tylsä, ettei sen hyödyistä tai käyttötavoista pystyisi kirjoittamaan ja kaikki eivät välttämättä seuraa blogeja, mutta kaikki googlaavat.

  Kun seuraavan kerran ajattelet, ettei yrityksenne tarvitse blogia tai olet epävarma sen ylläpidon kannattavuudesta, muistele näitä pointteja.

  Asiantuntijablogi parantaa yrityksesi näkyvyyttä verkossa ja kasvattaa sivustosi kävijämäärää.

  Jotta saat liidejä ja asiakkaita verkosta, tarvitset myös kävijöitä sivustollesi.

  Jokainen yrityksellesi olennaisten avainsanojen ympärille luotu blogiartikkeli kasvattaa sen todennäköisyyttä, että tuotteistasi kiinnostunut surffailija päätyy sivustollesi Googlesta. Googlen arvoa liikenteen ja näkyvyyden kasvattajana ei voi korostaa liikaa - noin 90 prosenttia B2B-päättäjistä kun hyödyntää sitä tiedonhaussa.

  Blogin ylläpito parantaa hakukonenäkyvyyttäsi kolmesta syystä:

  1. Mitä enemmän sisältöä sivustollasi eri avainsanoille on, sitä useammin sivustosi nousee esiin hakutuloksissa.
  2. Mitä tiuhempaan sivustoasi päivitetään, sitä enemmän Google sivustoasi arvostaa.
  3. Mitä enemmän blogiartikkeleitasi jaetaan somessa tai suorina linkkeinä, sitä laadukkaampana Google blogiasi pitää.

  Kun Google arvostaa sivustoasi ja pitää sitä laadukkaana, sijoituksesi hakutuloksissa paranee. Vain kourallinen googlaajista siirtyy ikinä hakutulosten toiselle sivulle, joten jos Googlen kautta halutaan saada liikennettä, sijoittuminen korkealle on erittäin tärkeää.

  Blogiartikkeleita on helppoa jakaa somessa ja esimerkiksi muiden bloggaajien on helppoa viitata blogiisi omissa artikkeleissaan. Ilman blogia jakojen ja linkkien saaminen on huomattavasti hankalampaa.

  Blogissa on helppoa tarttua ajankohtaisiin aiheisiin, koska julkaiseminen on nopeaa ja vaivatonta. Siten pystyt reagoimaan alaasi puhuttaviin aiheisiin heti, etkä ensi vuonna, kun “hype” aiheen ympärillä on jo laantunut.

  Asiantuntijablogi on iso askel kohti alasi ajatusjohtajuutta.

  Tarjoamalla asiakkaillesi ja muille sidosryhmillesi lisäarvoa blogin muodossa saat myös itse arvostusta. Hyödyllinen ja laadukas sisältö on asiakaspalvelija, myyjä ja tietolähde, joka on kohderyhmiesi saavutettavissa missä ja milloin tahansa.

  Kun olet määritellyt ostajapersoonat, kullekin tavoittelemallesi kohderyhmälle on helppoa kohdentaa heitä kiinnostavia artikkeleita. Kun luot vielä eri persoonille sisältöä eri ostoprosessin vaiheisiin, tavoitat potentiaaliset asiakkaasi varmasti. Jos pystyt osoittamaan, että ymmärrät asiakkaidesi haasteita ja sitä, millaiset aiheet heitä kiinnostavat, kohderyhmiesi arvostus yritystäsi kohtaan kasvaa.

  Mitä useammin pystyt lunastamaan lukijan odotukset blogiartikkeleillasi, sitä todennäköisemmin he palaavat tavalla tai toisella sisältöjesi pariin. Sitoutuneet lukijat omaksuvat ajatuksiasi ja alkavat pitää korostamiasia asioita myös omasta mielestään tärkeinä.

  Blogiisi sitoutuneet lukijat sitoutuvat myös yritykseesi ja jakavat sisältöäsi herkemmin. Blogista tietoa saanut asiakas ostaa sinulta todennäköisemmin ja nopeammin kuin asiakas, jolle ainoa tietolähde on myyjä. Sitoutuneisuus ja arvostus tarkoittavat siis käytännössä enemmän ja nopeampaa kauppaa.

  Blogin avulla saat asiakkaiden käyttäytymistä tietoa, jota et muuten saisi.

  “Anna palautetta” -lomake kotisivuilla on ihan kiva ja asiakastyytyväisyyskyselyt ovat tärkeitä. Mutta kuinka saat tietoa siitä, mistä aiheista tavoittelemasi asiakkaat oikeasti lukevat ja millaisiin haasteisiin he kaipaavat apua? No, esimerkiksi asiantuntijablogin avulla.

  Jo pelkkä web-analytiikka kertoo, mitkä ovat blogisi luetuimmat artikkelit, minkä lukemiseen käytetään eniten aikaa ja mitkä artikkelit saavat kävijät tekemään haluamiasi toimenpiteitä, kuten muuntumaan liideiksi täyttämällä lomakkeen.

  Jos käytössäsi on jokin markkinoinnin automaatiojärjestelmä, saat käyttöösi vielä tarkempaa dataa. Näet jokaisen liidisi kaikki sivustollasi tekemät toimenpiteet, eli pystyt tarkkailemaan esimerkiksi sitä, millaiset artikkelit ovat olleet ostaneiden asiakkaiden suosiossa.

  Et saa näitä tietoja hyödynnettyä, ellei yrityksellänne ole blogia. Kävijöiden käyttäytyminen esimerkiksi tuote- tai palvelusivuilla kertoo toki jotain, mutta huomattavasti enemmän saat analytiikasta irti, jos sivustollasi on enemmän sisältöä - eli blogi.

  Blogiartikkeleita jaetaan somessa, niistä tykätään ja niitä kommentoidaan. Samaa ilmiötä on hankalaa saada aikaan painepesurin tuotetietosivulla tai palkanlaskennasta kertovalla palvelusivulla. Seuraamalla somea, keskustelupalstoja ja tietenkin blogiin tulleita kommentteja saat kallisarvoista tietoa kohderyhmiesi reaktioista sisältöihisi.

  Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: saat jatkuvasti enemmän liidejä.

  Blogiartikkelit eivät lakkaa olemasta julkaisunsa jälkeen. Mitä useampi artikkeli blogissasi on, sitä enemmän ne tuovat sivuillesi kävijöitä. Ja mitä enemmän tavoittelemiasi kävijöitä sivuillasi on, sitä enemmän liidejä saat.

  Joka ikinen blogiartikkeli tuo sivustollenne liikennettä, joten blogin hyödyt kertaantuvat ajan saatossa. Artikkelien lukumäärä on siis suoraan verrannollinen saamiesi liidien määrään - sillä oletuksella, että blogi on laadukas ainakin aiheiden, toteutuksen ja konversio-optimoinnin puolesta.

  blogi-kontaktit.jpg

  Liidit eivät toki ilmesty itsestään, ellei sivustosi muuten tue liidien generointia. Pidä huoli, että jokaisen blogiartikkelin yhteydessä on artikkelin aiheeseen liittyvä toimintakehotus ja laskeutumissivusi ovat tehokkaita. Ellet anna lukijoille houkuttelevaa mahdollisuutta tunnistautua ja muuntua liidiksi, eivät he sitä tietenkään voi tehdä.

  Vieläkö epäröit asiantuntijablogin hyötyjä? Keskustele aiheesta asiantuntijamme kanssa, saat ideoita markkinointisi tehostamiseen!

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Yrityksen asiantuntijakuvan kasvattaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!