<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Asiantuntijat somessa - 4 vinkkiä asiantuntijuuden hyödyntämiseen B2B-markkinoinnissa

  Ida Supi
  18.10.2018 13:31

  4 vinkkiä asiantuntijuuden hyödyntämiseen somessa

  Koska asiantuntijakuvan kehittäminen on yleistynyt viimevuosina erityisesti somessa, on siellä muodostunut uudenlaisia asiantuntijaverkostoja. Näiden verkostojen hyödyntäminen auttaa asiantuntijasisältöjen tuotannossa ja jaossa. Kerromme tässä blogissa, miksi ja miten asiantuntijoita ja asiantuntijamedioita voi hyödyntää yrityksen somemarkkinoinnissa.

  Asiantuntijuuden kehittäminen hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa

  Asiantuntijoilla voidaan tuoda syvyyttä sisältöihin. Esimerkiksi asiantuntijakirjoitukset yrityksen blogissa muuttuvat persoonallisemmiksi, kun asiantuntija on allekirjoittanut blogin ja merkitty sen kirjoittajaksi. Asiantuntijablogin aktiivinen hyödyntäminen on kannattavaa asiantunijakuvan lisäksi verkkosivun hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Tutustu kolmiosaiseen blogisarjaamme ja opi hyödyntämään asiantuntijablogia markkinoinnissasi.

  Asiantuntijakuvan rakentaminen ei vaadi blogikirjoitusta

  Syvyyttä sisällöille voidaan tuoda julkaisutavoilla. Asiantuntijan oman someprofiilin hyödyntäminen julkaisutoiminnassa mahdollistaa keskustelun suoraan sisällön tuottajan kanssa yrityksen edustajan sijaan.

  Asiantuntijat eivät enää julkaise näkemyksiään vain laajan tutkimushankkeen ohella, vaan näkemyksiä esitetään lyhyinä tweetteinä tai kommentteina. Tekstimuotoisten asiantuntijamateriaalien lisäksi videoiden ja webinaarien havainnollistaminen ja podcastien helppo jako ovat muuttaneet asiantuntijasisältöjen kulutus- ja esitystapoja.

  Vinkki! Julkaise asiantuntijateksti somessa lyhyinä nostoina kampanjamaisesti. Julkaisuun saa lisää syvyyttä, kun julkaisijana toimii yrityksen sijaan asiantuntija.

  Asiantuntijakanavat tavoittavat kohderyhmäsi

  Ominaisuuksiensa ansiosta etenkin Twitter ja LinkedIn ovat profiloituneet asiantuntijakanaviksi. Sisältö saa voimaa, kun sen julkaisualustaksi valitsee median, joka tukee sisällön tavoitetta. Julkaisualustana LinkedIn mahdollistaa myös natiivin artikkelijulkaisun.

  Vinkki! Natiivien medianjakotyökalujen käyttäminen on kannattavaa. Somekanavat suosivat ulkoisten linkkien sijaan natiivisti lisättyjä sisältöjä.

  Valitse mediaksi omalle sisällöllesi sopivin kanava, eli se, missä sisällön kuluttajatkin ovat. Vinkkejä kohderyhmällesi sopivimman somekanavan löytämisestä saat aikaisemmasta blogistamme Näin selvität, mitä sosiaalisen median kanavia asiakkaasi käyttävät.

  Jaa kohderyhmääsi kiinnostavia sisältöjä ja tuo niihin lisäarvoa

  Ajankohtaiset puheenaiheet ja mielenkiintoisimmat sisällöt löytyvät todennäköisesti kohderyhmän keskuudesta. Oman kohdeyleisön hyödyntäminen sisällöntuotannossa on kannattavaa, sillä julkaisut saavat ripauksen henkilökohtaisuutta ja aitoutta.

  Vinkki! Tuo lisäarvoa jaettuun julkaisuun liittämällä siihen asiantuntijakommentit tai saatesanat.

  Työntekijäkuvaa kehitetään myös arkisissa somekanavissa

  Somen rooli on muuttunut arjen jakamisesta tiedonhakuun ja tullut siten lähemmäksi myös työelämää. Esimerkiksi Facebookista ja LinkedInistä löytyy eri toimialoihin liittyviä keskusteluryhmiä.

  Ryhmät ovat kehittyneet pienistä keskustelupalstoista suuriksi tuhansien henkilöiden vaikuttajaryhmiksi. Ryhmissä jaetaan toimialaan liittyviä uutisia, vinkkejä ja mielipiteitä. Monista ryhmistä etsitään ratkaisuja työhön liittyviin haasteisiin. Siksi erityisesti myyjä- ja asiakaspalveluroolissa toimivat toimijat hyötyvät keskusteluista, joista on mahdollista löytää myös uusia asiakkuuksia tai kumppanuuksia.

  Vinkki! Tutustu oman toimialasi keskusteluryhmiin. Toistuuko keskusteluissa teemoja, joihin voisitte vastata omilla sisällöillä?

  Haluatko tietää lisää?

  Tarvitset hyvää sisältöä saadaksesi kaiken irti asiantuntijaverkostojen hyödyntämisestä. Lataa maksuton sisältömarkkinoinnin oppaamme.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!