<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  B2B-markkinoinnin ennustukset vuodelle 2016, joista sinunkin tulisi kiinnostua

  Jani Hovila
  8.1.2016 13:06

  B2B-markkinoinnin_ennustukset_vuodelle_2016.png

  Vuosi 2015 oli B2B-markkinoinnin saralla vähintäänkin kiinnostava. Yhä useampi yritys lähti mukaan sisältömarkkinointiin, markkinoinnin automatisointiin ja markkinoinnin muutokseen, jossa asiakkaille tarjotaan heitä hyödyttävää sisältöä ostopäätöksen tueksi ja jossa markkinoinnista tulee yhä liiketoimintalähtöisempää. Markkinointia, josta on konkreettista hyötyä liiketoiminnalle. Tämä muutos on kuitenkin vasta alkua ja sen uskon jatkuvan vahvasti myös vuonna 2016.

  Tässä muutamia ennustuksia ja asioita joista uskon nousevan vuoden 2016 B2B-markkinoinnin teemoja:

  Mobiiliystävällisyys

  Mobiilin käyttö on ylittänyt tietokoneen osuuden verkon käytössä ja uskon että mobiiliystävällisyys nousee yhä suurempaan rooliin vuonna 2016. B2B-yritykset alkavat panostamaan yhä enemmän mobiilin käyttäjäkokemukseen ja asiakkaiden palvelemiseen mobiilin kautta.

  Miten tähän tulisi reagoida?

  • Varmista, että kotisivusi ja muu markkinointisi on minimissäänkin hyödynnettävissä mobiililaitteilla.
  • Kehitä mobiilikäyttökokemusta paremmaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi.

  Personoitu käyttäjäkokemus kotisivuilla

  Amazon-tyylinen personointi kotisivuilla käyttäjän käytökseen tai ostoprosessin vaiheeseen perustuen on ollut hyvin vähäistä vielä Suomessa. Sillä pystytään kasvattamaan kotisivujen konversiota ja parantamaan käyttäjäkokemusta merkittävästi ja uskon, että personointi käyttäjän mukaan tulee näkymään myös B2B-markkinoinnissa yhä enenevissä määrin. Personointiin lähtevät mukaan varsinkin ne, jotka ovat jo saaneet sisältömarkkinointinsa ja markkinoinnin automatisointinsa hyötykäyttöön.

  Miten tähän tulisi reagoida?

  • Älä ota kotisivujen personointia teemaksi, jos sinulla ei ole perusteet kunnossa. Keskity aluksi perusteisiin.
  • Jos kuitenkin perusteet liidien generoinnissa, sisältömarkkinoinnissa ja liidien hoivauksessa ovat kunnossa, ota kotisivujen käyttäjäkohtainen personointi rohkeasti testiin. Keskity kuitenkin tuloslähtöisyyteen äläkä anna uuden teknologian innostaa teknologian takia.

  Sisältömarkkinointi ja sisällöntuotanto

  Viime vuoden markkinoinnissa näkyi sisältömarkkinoinnin ja sisällön valtava kasvu, joka oli ennustettavissa jo vuoden 2014 lopulla. Suurin osa yrityksistä ei kuitenkaan ole vielä aloittanut täysipainoisesti panostamista sisältömarkkinointiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Mutta yhä useammat yritykset starttailevat sisältömarkkinointiansa ja tämä kasvu tulee varmasti jatkumaan aina vuoteen 2017 asti.

  Miten tähän tulisi reagoida?

  • Jos teet jo sisältömarkkinointia, pyri kehittämään sisällöntuotantoprosessianne tehokkaammiksi ja osallistamaan yhä suurempi osa henkilöstöstänne ja heidän tietopääomastaan. Todennäköisesti yhä useammat myös sinun toimialaltasi tulevat mukaan sisältömarkkinointiin. Nyt sinun on hyvä keskittyä sisältöjen laatuun sekä miettiä, mitä täysin uniikkia tietoa voit hyödyntää omassa sisällöntuotannossasi, jota muilla ei ole.
  • Jos et ole aloittanut sisältömarkkinointia, nyt on todennäköisesti oikea aika. Aloita vaikka lukemalla B2B-sisältömarkkinointioppaamme.

  Uudet teknologiat, niiden tuomat mahdollisuudet ja datan määrä

  Uudet markkinointiteknologiat tulevat muovaamaan edelleen markkinointia ja sen tekemistä. Se tulee helpottamaan meidän markkinoijien iänikuista haastetta markkinoinnin mitattavuudesta ja ROI:n todentamisesta. Teknologiat tuovat myös valtavia mahdollisuuksia markkinoinnin tekemisen tehostamiseen. Uskon, että vuosi 2016 on paremman mitattavuuden vuosi ja yhä suurempi osa alkaa mitata markkinointiaan liiketoimintalähtöisillä mittareilla.

  Miten tähän tulisi reagoida?

  • Mieti onko teillä tarvittava teknologia käytössä markkinoinnin liiketoimintalähtöiseen mitattavuuteen, jos ei, harkitse. Jos teknologia on käytössä mieti mitä prosessimuutoksia sinun tulee tehdä, jotta saat liiketoimintalähtöiset mittarit käyttöösi.
  • Tutustu rohkeasti teknologioihin, joilla voit myös tehostaa markkinointitiimisi toimintaa esimerkiksi raportointia, projektinhallintaa tai mainosbudjettien hallintaa

  Kohdistettu markkinointi

  Personoitu, tarkalle kohderyhmälle suunnattu markkinointi tulee nostamaan päätään yhä vuonna 2016 etenkin monimutkaisissa ja korkean arvon tuotteissa, joiden ostoprosessit ovat monimutkaisia ja pitkiä. Termit ja toimintatavat, kuten Account Based Marketing ja remarketing, nousevat puheenaiheiksi yhä useammissa markkinointitiimeissä varsinkin, kun uudet tutkimustulokset antavat viitteitä merkittävistä hyödyistä B2B-yrityksille. Yksinkertaisesti asiassa on kyse vain markkinoinnista, joka kohdistetaan tarkkaan valituille henkilöille, joiden nimet ja organisaatiot jo tunnistamme ja jotka haluamme asiakkaiksi.

  Miten tähän tulisi reagoida?

  • Mieti, pystytkö nimeämään 10-50 potentiaalisinta asiakastasi. Miten olet pyrkinyt rakentamaan suhdetta heidän kanssaan viimeisen 3 kuukauden aikana? Tietävätkö he teistä ja oletteko näkyneet heille? Account Based Marketing voisi olla yksi työkalu, jolla tavoittaa juuri nämä asiakkaat. Kokeile yhdistää ABM rohkeasti muihin inbound-markkinoinnin aktiviteetteihin.

  Lähdet sitten panostamaan perusteisiin tai kokeilemaan rohkeasti uusia tuulia, toivotan menestyksekästä ja markkinoinnin täyteistä uutta vuotta 2016! Tehdään taas parempaa markkinointia tänä vuonna!

  Jäikö joku merkittävä teema täysin unholaan? Kerro oma mielipiteesi kommenteissa.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (1)