<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

B2B-markkinoinnin mittaaminen

kirjoittanut Ida Supi 9.1.2019 10:36

b2b-markkinoinnin mittaaminen-lato

Markkinoinnin mittareiden avulla voidaan seurata kuinka lähellä, tai kaukana, markkinointi on tavoitteitaan. Liiketoimintalähtöiset markkinoinnin mittarit helpottavat markkinoinnin suunnittelua ja mahdollistavat markkinoinnin liiketoimintavaikutusten raportoinnin. Lue blogistamme miten valitaan oikeat mittarit markkinoinnin seuraamiseen ja mitä hyötyjä markkinoinnin mittaamisesta on.

Aloita mittaaminen asettamalla tavoitteet

Markkinoinnin mittarit seuraavat markkinoinnin liiketoimintavaikutusta ja eri toimenpiteiden tehokkuutta. Jotta osaat seurata oikeita mittareita ja kehittää markkinointiasi tulosten perusteella, mittaamisen tulee pohjautua tavoitteisiin.

Hyvät markkinoinnin tavoitteet on asetettu järkevästi. Käytä SMART -kaavaa työkaluna markkinoinnin tavoitteiden asettamisessa. SMART-kaava varmistaa, että markkinointitavoitteesi on tarkka, mitattava, realistinen, relevantti ja aikataulutettu.

 

Valitse mittarit, jotka auttavat sinua seuraamaan ja kehittämään markkinointia

Kun olet asettanut markkinoinnin tavoitteet, sinun on löydettävä oikeat mittarit tulosten seuraamiseen. Liiketoimintalähtöisillä mittareilla seurataan markkinoinnin liiketoimintavaikutuksia. Markkinoinnin omat mittarit seuraavat mitkä markkinoinnin toimenpiteistä ovat kaikkein tehokkaimpia. Molempia mittareita tarvitaan markkinoinnin kehittämiseen ja dataan perustuvan markkinoinnin suunnitteluun.

 

Liiketoimintalähtöiset mittarit johdetaan liiketoiminnan tavoitteista

Markkinoinnin vaikutuksia liiketoimintaan voidaan kuvata mm. asiakashankintahinnan, markkinoinnin tuottamien uusien asiakkaiden sekä markkinointi- ja myyntisuppiloiden sujuvuuden avulla. Liiketoimintalähtöinen mittaaminen helpottaa sekä markkinoinnin kokonaisvaltaista suunnittelua, että johdolle raportointia. Liiketoimintavaikutusten seuraaminen helpottaa myös markkinointibudjetin perustelua ja kasvattaa markkinoinnin henkilöstön arvoa.

 

Markkinoinnin mittarit seuraavat toimenpiteiden toimivuutta

Toisin kuin liiketoimintalähtöisillä mittareilla, markkinoinnin omilla mittareilla ei seurata toimenpiteiden vaikutuksia liiketoimintaan tai myyntiin. Markkinoinnin omat mittarit ovat markkinoinnin tekijöiden työkaluja, joilla seurataan yksittäisten toimintojen tehokkuutta.

Markkinoinnin mittarien avulla voidaan seurata eri toimenpiteitä, kuten sähköpostimarkkinointia, sosiaalisen median mainoksia tai laskeutumissivujen toimivuutta. Sopivia mittareita markkinoinnin toimenpiteiden seuraamiseen ovat mm. klikkaus- ja avausprosentit, näyttökerrat ja liidinhankintahinta. On hyvä muistaa, että monet markkinoinnin toimenpiteet, kuten bloggaaminen tai hakukoneoptimointi, eivät tuo välittömiä tuloksia, vaan niiden hyödyt vaativat pitkäjänteistä työtä.

 

Osoita markkinoinnin tuloksellisuus raportoinnin avulla

Liiketoimintalähtöisten ja markkinoinnin omien mittarien tulokset auttavat kehittämään markkinointia. Liiketoimintalähtöiset mittarit voivat osoittaa esimerkiksi asiakashankintahinnan laskeneen mainonnan optimoinnin ansiosta ja markkinoinnin omat mittarit voivat paljastaa sisällöntuotannon laadun parantuneen. Mittaamalla markkinoinnin tuloksia, voit tehdä perustellumpia ratkaisuja markkinoinnin kehittämiseksi. Näin pääset varmemmin kohti tavoitteitasi.

Markkinoinnin raportit ovat erinomainen työkalu myös markkinoinnin resurssien perusteluun. Esimerkiksi markkinointibudjetin kasvattaminen on perusteltua silloin, kun voit todentaa markkinoinnin vaikutukset liiketoimintaan.

 

Tahdotko lisätietoja markkinoinnin mittaamisesta?

Lisää vinkkejä liiketoimintalähtöisen markkinoinnin mittareiden asettamiseen sekä raportoinnin hyödyntämiseen markkinoinnin suunnittelussa saat suositusta webinaaristamme. Lataa webinaaritallenne!

Lataa tallenne: Markkinoinnin mittaaminen

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Ida Supi

Ida toimii projektipäällikkönä ja markkinointikonsulttina asiakastiimissämme. Idalla on erityisen vahva osaaminen sosiaalisesta mediasta sekä projektinhallinnasta kansainvälistenkin projektien kautta. Idan energisyys ei jää pelkästään työpaikalle, vaan vapaa-ajallaan hän käy kuntosalilla ja harrastaa pilatesta.