<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  B2B-sisältömarkkinoinnin 5 kysytyintä kysymystä

  Elsi Hirvonen
  10.11.2015 15:24

  Olemme pitäneet satoja maksuttomia tietoiskuja B2B-yrityksille viime vuosien aikana. Keskusteluissa on ollut havaittavissa yksi huomattava muutos - yhä useampi markkinointipäällikkö ja toimitusjohtaja haluaisi panostaa enemmän sisältömarkkinointiin.

  Keskusteluissa toistuvat viisi peruskysymystä:

   1. Miksi meidän pitäisi kirjoittaa artikkeleita ja oppaita?

  Uusimpien tutkimusten mukaan jopa yli 70 prosenttia B2B-ostoprosessista tapahtuu ilman myyjää. Blogi ja oppaat ovat erinomaisia työkaluja potentiaalisten asiakkaiden houkuttelemiseen yrityksesi pariin ja heidän muuntamiseen liideiksi.

  2. Kuinka usein blogia pitäisi päivittää?

  Riippuu siitä, mikä blogin tavoite on. Sähköpostimarkkinoinnin ja markkinoinnin automatisoinnin tukeminen? Hakukonenäkyvyyden kasvattaminen? B2B-yritykselle hyvä lähtökohta on vähintään 2 kertaa kuukaudessa, mutta määrää kannattaa kokeilla nostaa esim. 1-3 kertaan viikossa.

  3. Kuka sitä blogia sitten kirjoittaa?

  Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, sillä suurimmassa osassa pidetyistä tietoiskuista markkinointipäällikkö on lykännyt blogin aloittamista resurssipulan vuoksi. Blogin ylläpitoon kannattaa hyödyntää koko yrityksen henkilöstön osaamista aina asiantuntijoista markkinointiassistenttiin unohtamatta valita henkilöä, kenen vastuulla blogin ylläpito viime kädessä on. Toinen vaihtoehto on ulkoistaa sisällöntuotanto.

  4. Mistä aiheista meidän pitäisi kirjoittaa?

  Kohderyhmiäsi kiinnostavista aiheista, heidän kohtaamistaan ongelmista ja tavoista ratkaista ne. Yksi tärkeimmistä vaiheista sisältömarkkinoinnin aloittamista suunniteltaessa on ostajapersoonien määrittely (lue lisää artikkelista ”Miksi ja miten luoda ostajapersoona?”).

  5. Kuinka nopeasti bloggaamisella saadaan tuloksia?

  Tämä riippuu muun muassa liiketoiminnastasi, kohderyhmästäsi sekä muun markkinointisi tasosta ja sen näkyvyydestä. Tuloksia haluttaessa suurin virhe on luovuttaa liian aikaisin. Ole kärsivällinen! Kun pitäydyt esimerkiksi kerta viikkoon julkaisutahdissa ja huolehdit siitä, että sisältösi on laadukasta ja kohderyhmiäsi kiinnostavaa, vaivannäkösi palkitaan kyllä. Blogin julkaisutahdista ja muusta markkinoinnista riippuen tuloksia pitäisi alkaa tulla puolen vuoden sisällä blogin aloittamisesta.

  Lopuksi pari ruohonjuuritason vinkkiä:

  Älä aloita blogia siksi, että muutkin bloggaavat.

  Kertaa yrityksesi liiketoimintatavoitteet ja johda markkinointisi tavoitteet niistä. Puntaroi vasta sen jälkeen, olisiko blogin tai oppaiden tekemisestä yrityksellesi hyötyä.

  Tiedä kenelle kirjoitat - aloita sisällön tekeminen ostajapersoonista.

  Sisällölläsi ei ole juurikaan merkitystä, jos kukaan ei sitä lue. Ostajapersoonat ovat yksi sisältömarkkinoijan tärkeimmistä työkaluista. Niiden määrittämisessä ei kannata oikoa.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (2)