<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  B2B-yritysten yleisimmät markkinoinnin haasteet - ja kuinka ratkaiset ne

  PowerMarkkinointi
  11.9.2018 9:30

  B2B-yritysten yleisimmät markkinoinnin haasteet - ja kuinka ratkaiset ne

  Yritykset kohtaavat haasteita markkinoinnissa toimialasta riippumatta. Esimerkiksi vain noin yksi kymmenestä markkinoijasta on tyytyväinen liidiensä määrään. Haasteet eivät ole ylitsepääsemättömiä ja siksi opastamme viiden tavallisimman ongelman voittamisessa.

  Markkinoinnin resursointi

  Markkinointi on keskeisessä osassa yrityksen liiketoimintaa, jolloin markkinoinnin resurssipula heijastuu helposti myös yrityksen muihin toimintoihin. Hyvän, sitoutuneen ja osaavan henkilön hakemiseen kannattaakin panostaa niin ajallisesti kuin rahallisesti, sillä oikopolun valinta rekrytoinnissa saattaa koitua kalliiksi.

  Markkinoinnin resursseja voi kasvattaa myös toimintoja ulkoistamalla. Parhaimmillaan ulkoistettu markkinointitiimi tuo uusia näkökulmia ja osaamista tekemiseen.

  Tutustu Pengonin asiakastarinaan ja lue, miten PowerMarkkinointi on onnistunut ulkoisena markkinointitiiminä ja toiminut yritykselle strategisena kumppanina.

  Tunnettuus on huono

  Media ja verkko ovat pullollaan asiantuntijoita ja ratkaisuja, mutta vain muutamat brändit tuntuvat vakiinnuttavan asemansa oman toimialansa johtavana asiantuntijana. Asiantuntijuuden saavuttaminen suuren yleisön silmissä on pitkä prosessi, mutta aina vaivan arvoinen.

  Laadukkaalla tiedottamisella, suosittelijamarkkinoinnilla ja bloggaamisella rakennat omaa mediaasi ja vakiinnutat oman asemasi toimialasi asiantuntijana. Mikäli et tiedä kuinka aloittaisit, lue lisää sisältömarkkinoinnista ja onnistu tunnettuutesi kasvattamisessa.

  Liidejä ei tule

  Markkinointi ei onnistu asiakkaan ohjauksessa ostopolulla eikä myynti suoriudu työstään, ellei arvokkaita liidejä saada. Liidien vähäinen määrä on varsin yleinen haaste monessa yrityksessä. Tiesitkö, että jopa 90 % markkinoijista ei ole tyytyväinen saamiensa liidien määrään?

  Liidien hankkimiseen on olemassa yksinkertaisia mutta suunnitelmallisuutta ja prosessinomaisuutta vaativia keinoja.

  • Verkkosivujen ja sen sisällön kehittäminen. Hakukoneoptimoinnilla potentiaaliset asiakkaat löytävät sivustosi ja sisältösi verkosta. Tutustu hakukoneoptimointiin ja opi optimoimaan sivustosi asiakaslähtöisesti.

  • Mielenkiintoisen ja relevantin sisällön tuottaminen. Tutustu asiakkaidesi haasteisiin ja vastaa niihin sisällölläsi tuodaksesi lisäarvoa potentiaalisille tai nykyisille asiakkaillesi. Sisältöä julkaistaessa sillä pitäisi aina olla jokin tavoite. Kun tavoitteet yhdistetään liiketoiminnallisiin tavoitteisiin, nostat oman sivustosi hyödyn uudelle tasolle.

  • Toimintakehotteiden lisääminen. Toimintakehotteet (CTAt) ohjaavat sivustolla vierailijaa tekemään haluttuja toimintoja. Lataamalla oppaan tai tutustumalla blogiisi potentiaalinen asiakas tutustuu syvemmin yritykseesi ja osaamiseesi.

  Tutustu, kuinka jo kuudella helpolla askeleella voit hankkia enemmän liidejä verkossa.

  Oikean kohderyhmän tavoittaminen

  Verkkosivuston vierailijat tai uutiskirjeen tilaajat eivät muutu automaattisesti liideiksi ja liidit asiakkaiksi. Markkinointiviestien julkaisu mahdollisimman laajalle yleisölle on houkuttelevaa. Liiketoiminnan näkökulmasta markkinoinnin tarkka kohdentaminen tuo parempia tuloksia ja siksi potentiaalisten asiakkaiden tunnistaminen ja määrittäminen on tärkeää.

  Ostettujen asiakaskontaktilistojen sijaan yrityksen onkin aina kannattavampaa sijoittaa omaan kohderyhmään tutustumiseen. Oman kohderyhmän määrittelyssä auttavat ostajapersoonat, jotka ovat kuvitteellisia dataan ja haastatteluihin perustuvia hahmoja, jotka auttavat ymmärtämään kohderyhmän tavoitteita, haasteita ja toimintatapoja.

  Ostajapersoonan määrittelyn ei pitäisi koskaan olla valmis, vaan hahmoja tulee tarkentaa aina uuden tiedon valossa. Ostajapersoonan määrittelyssä lähtökohtana voi olla jo kerätty asiakastieto, mutta sen rikastaminen esimerkiksi asiakashaastatteluilla ja myynnin ja markkinoinnin näkemyksillä tekee hahmosta tarkemman. Lisää ostajapersoonien ja kohderyhmien määrittelystä löydät blogistamme. Lue kirjoituksemme ja opi tuntemaan B2B-kohderyhmäsi paremmin.

  Liidit eivät ole laadukkaita

  Kaikki verkkosivujen kautta saadut liidit eivät ole laadukkaita. Tärkeää onkin erotella milloin liidillä ei ole tarpeeksi tietoa ostopolulla etenemiseen ja milloin liidi on tullut vääränlaisen kohdennuksen myötä.

  Liidejä hoivaamalla kiinnostuneet kontaktit on mahdollista lämmittää ostaviksi asiakkaiksi tarjoamalla enemmän tietoa ja markkinointimateriaalia päätöksen tueksi. Lue, miksi liidien hoivaus on tärkeää.

  Tutustu verkkosivustosi kävijäanalytiikkaan, kun huomaat toistuvasti saavasi liidejä, jotka eivät ole palvelusi kohderyhmää. Analytiikan avulla voit huomata mitkä markkinointitoimenpiteesi ovat väärin kohdennettuja. Testaamalla ja jatkuvalla kehittämisellä parannat markkinointisi kohdentamista laadukkaiden liidien tavoittamiseksi.

  Liidien generoinnin kehittäminen on jatkuva prosessi. Poimi vinkit talteen blogistamme.

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!