<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Blogiyhteistyö B2B-yrityksissä

  Eveliina Vähä-Ruka
  8.3.2016 9:28

  b2b-vierasbloggaaminen.png

  Erilaiset blogiyhteistyökuviot arvontoineen ja alennuskoodeineen ovat tuttuja kuluttajapuolella, mutta blogiyhteistyöstä hyötyvät myös B2B-yritykset. B2B-blogiyhteistyö voi parhaimmillaan olla tehokas keino kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja asiantuntijakuvaa sekä herättää keskustelua asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

  Lisäksi blogiyhteistyön avulla on mahdollista kasvattaa yrityksesi hakukonenäkyvyyttä sekä tarjota kiinnostavaa sisältöä sosiaalisen median kanavissa.

  Mitä vierasbloggaamisella tarkoitetaan?

  Yleisin B2B-puolella käytetty blogiyhteistyön muoto on vierasbloggaaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sisällön tuottamista ja tarjoamista esimerkiksi asiakkaiden, alihankkijoiden, yhteistyökumppaneiden tai muiden alan asiantuntijoiden blogeissa julkaistaviksi. Heitä voi myös pyytää vastavuoroisesti vierailemaan yrityksesi omaan blogiin.

  Sama kuvio toimii myös toisin päin: voit pyytää kiinnostavaa asiantuntijaa kirjoittamaan omaan blogiisi. Siten voit saada oman artikkelisi julkaistavaksi heidän blogissaan.

  Oikeanlaisen blogiyhteistyökumppanin löytäminen voi olla haastavaa. Mieti tarkkaan, missä blogeissa tai blogiyhteisöissä artikkeleitasi kannattaa julkaista ja kenen artikkeleita olet vastaavasti valmis julkaisemaan omassa blogissasi.

  Vierasbloggaamisen hyödyt

  Vierasbloggaaminen on tehokas tapa tuoda esiin omaa asiantuntijuutta ja erityisosaamista. Näkyvyys harkittujen yhteistyökumppaneiden blogeissa kasvattaa uskottavuuttasi sekä mahdollistaa sellaisten lukijoiden tavoittamisen, ketkä eivät muuten päätyisi yrityksesi sisältöjen pariin.

  Tarjoamaasi vierasblogiartikkelia vastaan saat sivustollesi johtavan laadukkaan linkin, josta on hyötyä yrityksesi hakukonenäkyvyyden kasvattamisessa. Ota kuitenkin huomioon, että Google voi jopa laskea hakukonenäkyvyyttäsi, jos huonomaineiset tai epärelevantit sivustot linkittävät sivustollesi.

  Vierasblogiartikkeleiden julkaisusta on hyötyä myös julkaisevalle osapuolelle. Harvalla blogia ylläpitävällä yrityksellä on ylitarjontaa julkaisua vailla olevista hyvistä artikkeleista, joten he voivat julkaista tarjoamasi artikkelin enemmän kuin mielellään!

  Muistilista B2B-blogiyhteistyötä harkitsevalle:

  • Tarjoa vierasblogiartikkeleitasi vain ”harvoille ja valituille”, eli yrityksesi kannalta olennaisiin blogeihin julkaistavaksi. Ota selvää myös sivuston kuukausittaisista lukijamääristä, kohdeyleisöstä ja muista aihealueista.
  • Laadi blogillesi vierasblogiohjeet, jotka helpottavat vierailevien kirjoittajien houkuttelua sekä itse kirjoitustyötä. Muista myös itse noudattaa saamiasi ohjeita vierasblogiartikkeleita kirjoittaessasi.
  • Muista, että kaikki asiantuntijat eivät ole hyviä kirjoittamaan tai tähän ei yksinkertaisesti löydy aikaa. Helpoin keino saada vierailevia asiantuntijoita blogiisi onkin haastatella heitä ja kirjoittaa blogiartikkeli haastattelun perusteella.
  • Älä julkaise samaa artikkelia monessa eri kanavassa. Muista, että vierasblogiartikkeleiden kanssa sisällön laatu korvaa määrän!

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Yrityksen asiantuntijakuvan kasvattaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!