<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Google Adwordsin laatupisteet - miten parannat niitä?

  Elsi Hirvonen
  22.2.2017 7:45

  adwords-laatupisteiden-parantaminen.png

  Google haluaa palvella käyttäjiään mahdollisimman hyvin, eli tarjota heille mahdollisimman relevantteja hakutuloksia. Sama pätee myös AdWords-mainoksiin. Siksi Google on luonut AdWordsin avainsanojen laatupisteet, joiden avulla mainostajat pystyvät tekemään mainoksistaan parempia ja siten saavuttamaan parempia mainospaikkoja edullisemmin.

  Mistä laatupisteet muodostuvat ja miten pystyt parantamaan niitä? Lue alta ja kasvata AdWords-mainostesi ROI:ta!

  Mitä AdWordsin laatupisteet ovat?

  Laatupisteet kertovat siitä, kuinka laadukkaana Google pitää mainoksiasi, valitsemiasi avainsanoja ja sivuja, joille käyttäjä siirtyy klikattuaan mainostasi. Laatupisteet eivät vaikuta pärjäämiseesi mainoshuutokaupoissa, vaan ne ovat arvio mainostesi aikaisemmasta pärjäämisestä niissä, eli niiden tehtävä on kertoa sinulle mainostesi laadusta.

  Valitsemasi avainsanat pisteytetään asteikolla 1-10, joista 10 on paras. Laatupisteet kertovat yksinkertaisesti siitä, että mitä paremman arvosanan avainsana saa, sitä korkeammilla sijoilla mainksiasi näytetään ja sitä vähemmän mainoksistasi maksat. Heikommat laatupisteet omaavilla avainsanoilla mainoksiasi näytetään huonommilla sijoilla ja maksat mainosnäytöistä enemmän.

  1-2 pistettä saavilla avainsanoilla mainoksiasi ei välttämättä näytetä ollenkaan. Aiemmin avainsanaan täysin liittymättömiä mainoksia on saatu näkymään maksamalla mainoksista paljon. Laatupisteiden myötä täysin käyttäjän tekemään hakuun liittyviä mainoksia ei näytetä enää ollenkaan.

  Pisteitä pystytään kuitenkin parantamaan erilaisin keinoin. Korjausliikkeiden tulokset näkyvät pisteissä muutamassa päivässä muutosten tekemisen jälkeen. Pitkään käytössä olleista heikkolaatuisista mainoksista Google voi sakottaa pitempään, jolloin tulosten paranemista täytyy vain odottaa ja pitää huolta, että laatupisteet pysyvät jatkossa korkeina.

  Miten pystyn parantamaan mainosteni laatupisteitä?

  Laatupisteisiin vaikuttavat kolme tekijää; odotettu klikkausprosentti, mainoksen osuvuus ja aloitussivun käyttökokemus. Tekijöiden laatua arvoidaan kolmella arvosanalla: keskitasoa parempi, keskitaso tai keskitasoa huonompi.  Näillä keinoilla kehität niitä tekijöitä, joiden Google kertoo kaipaavan parannusta!

  Vinkki: Mistä näen avainsanojeni laatupisteet?
  Näet AdWordsin Avaisanat-välilehdeltä kunkin avainsanan laatupisteet esimerkiksi viemällä kursorin Tila-sarakkeessa olevan puhekuplan päälle. Puhekuplasta aukeaa ikkuna, joka näyttää avainsanan saamat laatupisteet ja arviot niihin vaikuttavien tekijöiden toimivuudesta. Pystyt muokkaamaan näytettäviä sarakkeita mielesi mukaan ja lisäämään halutessasi Avainsanat-sivulle Laatupisteet-sarakkeen, jolloin kunkin avainsanan pisteet ovat helposti nähtävissä.

  adwords-laatupisteet.png

  Odotettu klikkausprosentti

  Tämä tekijä on arvio siitä, kuinka todennäköisesti mainoksesi nähneet käyttäjät klikkaavat sitä. Heikko odotettu klikkausprosentti kertoo siitä, että avainsana ja mainoksesi sisältö eivät kohtaa tai mainoksesi ei jostain muusta syystä houkuttele klikkaamaan sitä.

  Odotettua klikkausprosenttia pystyt parantamaan tarkastelemalla valitsemiasi avainsanoja ja vertaamalla niitä mainostesi sisältöön. Mieti, haluaisitko itse klikata mainostasi googlatessasi valitulla avainsanalla? Vastaako mainos avainsanalla googlaavan tiedonjanoon?

  Odotettu klikkausprosentti liittyy vahvasti mainoksen osuvuuteen, joten lisää vinkkejä mainoksen osuvuuden parantamiseen saat seuraavasta kappaleesta.

  Mainoksen osuvuus

  Mainoksen osuvuus kertoo, kuinka läheisesti mainoksesi sisältö liittyy valittuun avainsanaan. Heikko arvio mainoksen osuvuudesta voi kertoa joko huonosti laadituista mainoksista tai liian laajoista mainosryhmistä.

  Voit täsmentää mainoksiasi vastaamaan paremmin valittua avainsanaa esimerkiksi varmistamalla, että mainostekstissä käytetään avainsanaa ja teksti muutenkin täsmää avainsanan kanssa.

  Jos mainosryhmässä on useampi, eri aiheisiin liittyvä mainos, jaa mainosryhmät pienemmiksi ja paremmin rajatuiksi ryhmiksi. Varmista, että kunkin mainosryhmän avainsanat ja mainokset kohtaavat mahdollisimman hyvin ja ovat tarkasti rajattuja. Avainsanaan liittymätön yksittäinen mainos vaikuttaa pahimmillaan muidenkin mainosten näyttöihin.

  Aloitussivun käyttökokemus

  Aloitussivun käyttökokemus kertoo siitä, kuinka hyvin avainsanalla näytettävät mainokset liittyvät sivuun, jolle mainoksen klikkaaminen kävijän siirtää. Aloitussivun käyttökokemuksen saama arvosana viestii siis siitä, kuinka hyödyllinen sivu avainsanan käyttäjälle on ja kuinka hyvin se vastaa hänen tarpeisiinsa.

  Google arvioi sivun tekstisisältöä ja rakennetta. Pelkkä tekstien optimointi avainsanalle ei siis riitä, vaan sivun tulee olla muutenki käyttökokemukseltaan hyvä. Kävijän sivulla viettämä aika kuvastaa hyvin sitä, kuinka hyödyllinen sivu googlaajalle on.

  Aloitussivun käyttökokemuksen parantaminen on mahdollisesti haastavin vaihe AdWordsin avainsanojen laatupisteiden parantamisessa, mutta se kuitenkin kannattaa. Mitä hyötyä sinulle mainostajana on kävijästä, joka poistuu sivultasi välittömästi? Mitä paremmin aloitussivu täsmää avainsanoihin ja mainostesi sisältöön, sitä parempaa vastinetta AdWordsiin käyttämällesi rahalle saat. Ethän kuitenkaan tee mainontaa klikkausten toivossa, vaan saadaksesi sivuillasi viipyviä kävijöidä, liidejä tai kauppaa. Eikö?

  Toivottavasti tämä artikkeli avasi sinulle sitä, miksi laatupisteitä on tärkeää tarkkailla jatkuvasti ja miten kehität niitä. Toisinaan laatupisteiden parantaminen on erittäin haastavaa, vaikka tekisit kaiken hyvien käytäntöjen mukaan. Ellet halua maksaa mainoksistasi liikaa ja haluat muutenkin tehdä markkinointia tehokkaammin, varaa meiltä maksuton markkinoinnin sparraushetki! Asiantuntijamme antaa sinulle vinkkejä markkinoinnin tuloksekkaaseen tekemiseen.

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Maksettu mainonta

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!