<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Google remarketing - miksi ja miten tehdä uudelleenmarkkinointia?

  Elsi Hirvonen
  12.7.2016 8:30

  google-remarketing-kampanjan-luominen.png

  Remarketingin avulla tavoitat yritykseesi jo aiemmin sitoutuneet kävijät, kasvatat verkkokauppasi myyntiä ja pysyt sivustollasi vierailleiden kävijöiden mielessä juuri heille kohdennetuilla mainoksilla. Tämän artikkelin ohjeilla pääset alkuun Google remarketingissa!

  Mitä remarketing on?

  Google remarketing tavoittaa jopa 90 prosenttia internetin käyttäjistä. Remarketingilla (joskus puhutaan myös retargetingista tai uudelleenmarkkinoinnista) tarkoitetaan display-mainoksia (joskus puhutaan myös bannereista), jotka näytetään henkilöille, jotka ovat vierailleet verkkosivuillasi.

  Remarketingissa on erilaisia kohdennusvaihtoehtoja. Voit esimerkiksi kohdentaa remarketing-kampanjan kaikille, jotka ovat tietyn ajan sisällä vierailleet verkkosivuillasi tai heille, jotka ovat vierailleet jollain tietyllä sivullasi. Erityisen tehokasta remarketing on silloin, kun se on kohdennettu juuri jonkin tietyn kiinnostuksen kohteen mukaan. Voit esimerkiksi tehdä oman kampanjansa jonkin tietyn tuotteen tai palvelun sivuilla vierailleelle kävijälle tai ostoskorin verkkokaupan kassalle hylänneelle shoppailijalle. Kampanjan voi luoda myös tietyn sähköpostilistan perusteella.

  Remarketing kampanjan mainokset näkyvät siis aina henkilöille, joille yrityksesi on jo entuudestaan tuttu. Mainosten avulla pysyt ihmisen mielessä, saat kävijän palaamaan sivuillesi tai jatkamaan shoppailua kaupassasi. Esimerkiksi remarketing-mainokset, joissa on tarjous henkilöä kiinnostavasta tuotteesta, saavat kävijän hyvin todennäköisesti palaamaan sivuillesi ja tekevät myönteisen ostopäätöksen syntymisestä todennäköisempää.

  Remarketing on hyvin kustannustehokas mainonnan muoto. Maksat pelkistä klikkauksista, jotka tulevat taatusti yrityksestäsi kiinnostuneilta henkilöiltä. Remarketing-mainoskampanjan tarkoitus ei aina edes tarvitse olla saada kävijää klikkaamaan mainosta, vaan varmistaa, että yrityksesi pysyy kampanjan kohderyhmän mielessä. Googlen display-verkostoon kuuluu maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa sivustoa, sovellusta ja videota, joissa mainoksiasi voidaan näyttää.

  Miten luon Google remarketing kampanjan?

  Näiden yksinkertaisten askelten kautta luot ensimmäisen Google remarketing kampanjasi:

  1. Kirjaudu sisään Google AdWordsiin. Ellet ole aiemmin käyttänyt AdWordsia, luo yrityksellesi mainostili.
  1. Siirry Kampanjat-välilehdelle ja klikkaa +KAMPANJA. Valitse mainosmuodoista Vain Display-verkosto.
  1. Nimeä kampanjasi ja valitse halutessasi kampanjasi tavoite. Tavoitteen valitseminen helpottaa kampanjan luomista, sillä silloin AdWords ehdottaa vain tavoitteen täyttymistä tukevia mainosmuotoja. Käytetään tässä esimerkissä tavoitteena lomakkeen täyttämistä, jotta kävijä saadaan palaamaan sivuille ja muuntumaan liidiksi.
  1. Valitse alue ja kieli, joita haluat kampanjasi käyttävän.
  1. Valitse haluamasi hintatarjousstrategia ja keskimääräinen päiväbudjetti. Huomioi, että joinain päivinä budjetti saattaa ylittyä, mutta laskutettava summa tasaantuu kuukauden kuluessa. Kuukaudessa kertyvä laskutettava summa on korkeintaan päiväbudjetti x 30,4 (keskimääräinen päivien määrä kuukaudessa).
  1. Käytä halutessasi mainoslaajennuksia, eli lisää mainokseen sijaintitieto tai soittomahdollisuus.
  1. Voit hyödyntää erilaisia lisäasetuksia, joilla voit hallita esimerkiksi mainosten esitystiheyttä tai aikaa, sijainteja, joissa mainoksia näytetään tai ei näytetä tai laitteita, joilla mainokset näkyvät.
  1. Siirry seuraavalle sivulle ja luo mainosryhmä, nimeä se, anna mainosryhmälle klikkikohtainen hinta ja valitse sivu, joka liittyy mainosryhmän mainoksiin mahdollisimman tiiviisti.
  1. Valitse mainosten kohdistustavaksi Aihepiirit ja uudelleenmarkkinointi ja pudotusvalikosta Uudelleenmarkkinointiluettelot.
  1. Ellet ole aiemmin tehnyt remarketingia, luo ensimmäinen uudelleenmarkkinointiluettelosi. Saat AdWordsista koodin, joka lisätään verkkosivuillenne. Saat siis listan, jolla ovat kaikki sivuillasi vierailleet kävijä. Voit myöhemmin luoda tarkempia, yksittäisillä sivuilla vierailleiden kävijöiden listoja.
  1. Valitse luettelosta luomasi kaikkien sivustosi kävijöiden lista ja klikkaa Tallenna ja jatka.
  1. Luo ensimmäiset mainoksesi. Valitse joko teksti- tai kuvamainos tai molemmat. Huomioi kuvamainosta luodessa kuvan sallitut mitat ja tiedostomuodot. Kannattaa hyödyntää molempia mainostyyppejä ja kuvamainoksista useita eri kokoja, jotta mainoksiasi pystytään näyttämään mahdollisimman monessa paikassa.
  1. Tallenna mainoksesi ja voilà, ensimmäinen remarketing-kampanjasi on luotu!

  Haluatko tietää, miten teet mainontaa muissa kanavissa? Lue, miten aloitat Twitter-mainonnanLinkedIn-mainonnan ja Facebook-mainonnan tai lataa maksetun mainonnan oppaamme!

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Maksettu mainonta

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!