<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Hakukoneoptimoinnin lyhyt oppimäärä

  Eveliina Vähä-Ruka
  2.8.2016 9:44

  hakukoneoptimointi-ei-ole-rakettitiedetta.png

  Kilpailu hakukoneiden sijoituksista on raakaa peliä. Jokainen haluaisi päästä ensimmäisten joukkoon, mutta harva lopulta yltää kärkisijoille. Peli ei kuitenkaan ole koskaan menetetty, vaan optimoimalla sivusi mahdollisimman hakukoneystävällisiksi voit parantaa sijoitustasi ja samalla sivustosi näkyvyyttä niin kuin se kuuluisa sika juoksuaan.

  Hakukoneoptimointi 30 sekunnissa

  Hakukoneoptimoinnilla on turhan vaikea ja tekninen maine. Vaikka siihen liittyviä ja vaikealta kuulostavia termejä on useita, ei hakukoneoptimointi ole rakettitiedettä ja usein varsin mitättömiltäkin kuulostavilla muutoksilla voidaan saada hyviä tuloksia aikaan.

  Hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeimmät asiat, joiden toimivuus sinun tulisi tarkistaa omilta verkkosivuiltasi, ovat:

  • Hakuroboteilla on ylipäänsä pääsy sivustollesi ja sivustolla on luettavaa tekstiä.
  • Sivustosi sisältö on rakennettu yrityksellesi ja erityisesti asiakkaillesi tärkeimpien avainsanojen pohjalta.

  Vain muutos on pysyvää

  Vaikka hakukoneoptimointia on tehty jo pitkään, eivät läheskään kaikki vuosia sitten opitut keinot auta. Google ei tunnetusti paljasta omia algoritmejaan, jotka kaiken lisäksi muuttuvat jatkuvasti. Siksi perinteiset keinot, kuten avainsanojen loputon viljely tai linkkien kalastelu, eivät enää toimi. Näiden sijaan Google arvostaa nykyään enemmän luonnollista ja helppolukuista sisältöä sekä laadukkaita sisäisiä ja ulkoisia linkkejä.

  SEO-piireissä kiistellään jatkuvasti siitä, mitkä keinot toimivat ja mitkä eivät. Siksi täyttä listaa hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista niistä tekijöistä on lähes mahdotonta koota. Tässä yksi näkemys hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä elementeistä, jotka tuntuvat pätevän edelleen (Grappone & Couzin, Search Engine Optimization: An Hour a Day, 3rd edition, 2011):

  • Sivustolla on hakukoneroboteille luettavaa tekstiä html-muodossa
  • Html-sivuotsikko (page title) ja otsikot (h1, h2 jne.)
  • Sivuston uniikki sisältö ja sisällön tuoreus
  • Sivuston auktoriteetti
  • Domainin ikä
  • Sivuston latausnopeus
  • Sivuston inbound-linkkien määrä ja laatu
  • Sivuston inbound-linkkien ankkuriteksti
  • Muut tekijät

  Hakukoneoptimointi on ikuisuusprojekti

  Kun sivuston perustukset on laitettu kuntoon, ei kuitenkaan ole aika nostaa jalkoja pöydälle. Saavutetut hakutulokset on helppo menettää, jos sivustoa ei päivitetä säännöllisesti tuoreella sisällöllä. Myös yritykselle tärkeimmät avainsanat on syytä käydä läpi ja päivittää säännöllisin väliajoin.

  Jotta pysyt paitsi perillä sivustosi sijoituksista hakukoneissa, mutta myös siitä, mitä yrityksestäsi kirjoitellaan muualla tai mitkä sivustot linkittävät omalle sivustollesi, on brändisi googlettelu silloin tällöin enemmän kuin suotavaa.

  Monet käyttävät tänä päivänä sosiaalista mediaa enemmän tai vähemmän hakukoneiden tapaan (erityisesti Twitteriä), joten pidä huolta myös siitä, että päivität verkkosivujesi lisäksi ahkerasti myös sosiaalisen median kanavia.

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Hakukoneoptimointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!