<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Hakusessa markkinoinnin yksisarvinen – vai sittenkin ihan normaali ihminen?

  Eveliina Vähä-Ruka
  14.6.2017 11:32

  markkinoinnin-yksisarvinen.png

  Markkinoinnin avoimia työpaikkoja selatessa alkaa helposti hengästyttää. Modernin markkinoijan pitäisi työpaikkailmoitusten mukaan olla lähes superihminen - loistava sananikkari, esiintyjä, sisällöntuottaja, analyytikko, projektipäällikkö, koodari… You name it. Näiden lisäksi valittavan henkilön tulisi tietysti olla myös kunnianhimoinen moniosaaja, motivoitunut tiimipelaaja, henkeen ja vereen diginatiivi sekä organisaation kulttuuriin täydellisesti istuva huipputyyppi. Kuulostaako tutulta?

  Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari…

  Koska markkinoinnin rooli elää vahvassa murroksessa, on modernilla markkinoijalla oltava myös erittäin vahva liiketoiminta- ja toimialaosaaminen. Jatkuvasti kehittyvä ala vaatii myös tekijöiltään – markkinoinnin uusissa tuulissa on pysyttävä mukana ja oltava valmis jatkuvasti oppimaan uutta sekä kehittämään itseään, myös vapaa-ajalla.

  Jo työpaikkailmoituksissa vilahtelevat tittelit herättävät asettavat tietynlaisia odotuksia. Pikaisen googlettelun perusteella suosittuja nimikkeitä ovat muun muassa Digital Marketing Specialist, Graphic & Web Designer, Digital Planner, Sales and Marketing Professional, Marketing Developer ja Online Manager. Näiden lisäksi joukkoon mahtuu myös muun muassa kasvuhakkereita, analyytikkoja, markkinoinnin visuaalisia monitaitureita, Copywriter-AD-tuplaosaajia ja jopa ihan oikeasti Sales & Marketing Unicorneja. Myös verkkokauppojen osuuden vahva kasvu, markkinoinnin automaatio sekä markkinoinnin ja myynnin vahva yhteistyö näkyvät hakemuksissa ja markkinointitiimeihin haetaankin yhä enemmän muun muassa eCommerce, Marketing Automation tai CRM Managereita.

  Titteleitä ja vaatimuslistoja tuijotellessa markkinointi alkaa pikku hiljaa kuulostamaan vähintäänkin rakettitieteeltä. Mistä näitä markkinoinnin supersankareita ja muita taruolentoja sitten oikein löytyy?

  Rekrytoinnin haasteet

  Duunitorin hiljattain julkaistusta rekrytointitutkimuksesta selviää, että jopa 63 prosenttia suomalaisista rekrytointipäättäjistä uskoo uusien työpaikkojen määrän kasvava organisaatiossaan tänä vuonna. Tilanne on looginen käänne taloudessa nähtävän pienen positiivisen vireen myötä, mutta toisaalta rekrytointimäärien kasvun kääntöpuolella on pätevien hakijoiden löytämisen vaikeutuminen.

  Tutkimuksen mukaan työmarkkinat ovat siirtymässä kohti työnhakijan markkinoita tehden työnantajakuvan kehittämisestä yhä merkityksellisempää. Rekrytointi on tänä päivänä yhä haastavampaa ja perinteiset kanavat tavoittavat enää vain ne kaikista aktiivisimmat työnhakijat. Erityisasiantuntijat lähes revitään käsistä ja moni luottaa rekrytoinnissaan head huntereihin ja muihin rekrytoinnin ammattilaisiin.

  Mikä siis on ongelma?

  Markkinointi on perinteisesti se, josta nipistetään ensimmäisenä tiukan paikan tullen. Siksi luulisi, että nyt talouden piristyessä työnhakijoina olisi vastavalmistuneiden lisäksi monia, jotka voisivat hyötyä vallitsevasta tilanteesta. Markkinoinnin uusista ammattilaisista on kuitenkin Suomessa huutava pula ja osa yrityksistä joutuu etsimään tarvittavaa osaamista jopa maan rajojen ulkopuolelta.

  Valitettavasti modernin markkinoinnin keinoja ja eri teknologioita ei opita koulunpenkillä, luentosaleissa tai erilaisilla kursseilla, vaan aidosti tekemisen kautta markkinointiaan uudistaneissa edelläkävijäyrityksissä. Ja miten näitä voisikaan kukaan kattavasti opettaa, eläähän koko ala jatkuvassa muutoksessa.

  Innokkaita ja oppimishaluisia osaajia kyllä varmasti löytyisi, mutta pelottaako hakijoita liikaa työpaikkailmoituksia lukiessa vai mistä johtuu, ettei hakijoita löydy? Joka tapauksessa on aika selvää, etteivät työnantajien asettamat kriteerit ja vaatimukset täysin kohtaa tarjolla olevien osaajien kanssa.

  Tähän haasteeseen me päätimme vastata tarjoamalla mahdollisuuden kasvaa markkinoinnin moniottelijaksi trainee-ohjelmassamme. Meillä traineet eivät ole vain kahvinkeittäjiä, assistentteja tai kahdeksan tuntia päivässä puhelimeen puhuvia buukkereita, vaan pääsevät heti alusta alkaen mukaan toteuttamaan mielenkiintoisia projekteja ja oppimaan joka päivä jotain uutta modernista B2B-markkinoinnista ja sen eri toteutuskeinoista.

  Tule meille kasvamaan markkinoinnin moniottelijaksi!

  Olet sitten joko vastavalmistunut, jo pidempään markkinoinnin parissa työskennellyt tai vaikkapa alanvaihtaja – tässä on tilaisuutesi! Oletko siis valmis laittamaan itsesi ja osaamisesi likoon? Sen verran voin kertoa, että me emme varmastikaan ole se kaikista helpoin työpaikka, emmekä toivokaan, että olet tottunut menemään aina sieltä, mistä aita on matalin. Sujuvaa kirjoitustaitoa tai esimerkiksi perusymmärrystä liiketoiminnasta emme voi sinulle opettaa, mutta paljon muuta kyllä!

  Lue täältä millaista meillä on oikeasti olla töissä ja seuraa meitä esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä saadaksesi ensimmäisenä lisätietoja Trainee-ohjelmastamme sekä myös muista tulevista rekrytointitarpeistamme.

  Tutustu PowerMarkkinoinnin avoimiin työpaikkoihin ja

  jätä avoin hakemus!

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta PowerMarkkinointi työpaikkana

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!