<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Samulin uratarina: Harjoittelijasta asiantuntijamyyjäksi

  PowerMarkkinointi
  4.7.2017 9:43

  Samulin-uratarina-powermarkkinoinnilla.png

  Samuli Kivirinne aloitti uransa PowerMarkkinoinnilla Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintoihin sisältyvän myynnin työharjoittelun kautta. Aiemmin Samuli oli työskennellyt myyjänä kuluttaja-asiakkaiden parissa, mutta kokemus markkinoinnista ja B2B-myynnistä puuttui täysin. Puolentoista vuoden aikana Samulin kehitys on ollut huimaa.

  Miten Samulin kehitys on edennyt PowerMarkkinoinnilla ja millaisia kokemuksia Samulilla on PowerMarkkinoinnista? 

  Työharjoittelusta eväitä B2B-myynnin maailmaan

  Etsiessään sopivaa työharjoittelupaikkaa Samuli törmäsi PowerMarkkinointiin ja soitti suoraan toimitusjohtaja Janille tiedustellakseen, josko paikka voisi löytyä yrityksestä. Jani laittoikin myyntitehtäviin hakevan opiskelijan erityisen lujille ja haastoi heti alkuun hänen argumentointitaitojaan. Jokainen PowerMarkkinoinnin työntekijä on käynyt läpi pitkän ja tiukan rekrytointiprosessin, eikä Samuli ollut poikkeus. “Puolen tunnin puhelun aikana hiki valui enemmän kuin maratonilla. Asenteeni vakuutti ja sain paikan”, kertoo Samuli.

  Harjoittelu alkoi perehtymällä alan perusteisiin. Samuli opiskeli HubSpotin materiaaleista kaikkea aina inbound-markkinoinnista lähtien. Ennen kuin hän pääsi varsinaisiin myyjän tehtäviin, hän laajensi ymmärrystään alasta tekemällä tutkimusta B2B-markkinoinnin nykytilasta eri alojen B2B-yrityksissä.

  “En päässyt heti myymään, koska otti aikansa päästä kunnolla perille siitä, mitä me teemme tai myymme. Lähdin aivan puhtaalta pöydältä ja aloitin perusasioiden kertaamisella.” Samuli pääsi kiinni myyntiin ja kontaktoimaan oikeita potentiaalisia asiakkaita paremmalla itsevarmuudella, kun alaan ja yritykseen oli saanut perehtyä kunnolla.

  “Vaikka koulusta saa eväitä työelämään, tekemisen kautta olen oppinut eniten. Myyjän neuvottelutaitoja ja pelisilmää pystyy kehittämään vain kokemuksen kautta.”

  Jokaisen työntekijän kehittymistä tuetaan 

  Työharjoittelun päätyttyä Samulin työt jatkuivat kesätöinä ja kesän jälkeen osa-aikaisena työnä opiskelujen ohessa. Joustavat työajat ovat mahdollistaneet koulun ja työn sujuvan yhteensovittamisen: “Kouluhommia ei ole tarvinnut koskaan tehdä yöllä, kun työnantaja ei sanele työaikoja. Saan itse päättää, milloin teen töitä, kunhan teen. Olen käyttänyt parhaat soitteluajat töiden tekemiseen ja loppupäivän opiskeluun.”

  Itsenäisen opiskelun lisäksi Samuli kehuu koko työyhteisöä ja toisten auttamisen kulttuuria: “Koko työporukka on auttanut minua kehittymään. Apua löytyy aina, eikä tyhmiä kysymyksiä ole.”

  Ammatillista kasvua on ollut tukemassa myös ulkopuolinen sparraaja, joka on avannut uusia näkökulmia myyntiin.

  Yksi tärkeimmistä tekijöistä Samulin nopeassa kehityksessä ja rooliin kasvamisessa on hänen intonsa kehittää omaa osaamistaan ja tulla koko ajan paremmaksi työssään. Omatoimisen opiskelun ja asioihin perehtymisen tärkeyttä menestyksen tukena Samuli painottaa osuvalla urheiluvertauksella: “Jos käyn vain treeneissä, kehityn samaa tahtia kuin muut. Jos treenaan vapaa-ajallakin, kehityn tietysti nopeammin.”

  Kehittyminen onnistuu Samulin sanoin vain silloin, kun siihen tarjotaan mahdollisuus: “Jos itsellä on halu kehittyä, työnantajan tehtävä on antaa siihen mahdollisuus. Kun haluat tehdä jotain eri tavalla kuin ennen tai astua isompiin saappaisiin, täällä työnantaja sanoo todennäköisesti että kokeile. Meillä tekemällä oppii.”

  Harjoittelijasta asiantuntijamyyjäksi

  Kuten uransa alkutaipaleella, painottuu Samulin rooli edelleen myynnin alkupäähän, eli uusien asiakkuuksien etsimiseen. Nykyään markkinoinnin substanssiosaamisen kasvettua huimasti, hänen tehtäviinsä kuuluu myös konsultoivien etämyyntitapaamisten pitäminen. Tapaamisissa Samulin tavoite on toimia asiantuntijaroolissa auttaen potentiaalista asiakasta tämän markkinointihaasteissa. Samalla hän kartoittaa, olisiko PowerMarkkinointi oikea kumppani kyseiselle yritykselle ja päinvastoin.

  Vaikka Samuli tekee pelkän myynnin alkupään hoitamisen ohella jo osittain samoja tehtäviä kuin myyntipäällikkökin, on suunnitteilla etenemistä edelleen. Varsinaisen myyntityön lisäksi Samulia kiinnostaa tulevaisuudessa päästä perehtymään paremmin myynnin johtamiseen: “Pääsen jo nyt mukaan myynnin kehittämiseen. Tulevaisuudessa haluan kauppojen tekemisen lisäksi olla enemmän mukana myynnin johtamisessa ja kehittämisessä.”

  Miksi PowerMarkkinoinnille kannattaa hakea

  Samulin mielestä PowerMarkkinointi on ollut erinomainen yritys niin harjoittelupaikkana kuin työnantajana. Tässä syitä, joiden vuoksi PowerMarkkinoinnille Samulin mukaan kannattaa hakea töihin, harjoitteluun tai traineeksi:

  1. Täällä kehittyy. Mitään ei anneta valmiina, vaan itse saa ja pitää päättää, missä haluaa kehittyä ja miten sen haluaa tehdä. Oman osaamisen jatkuva kehittäminen on paitsi välttämättömyys, siihen myös kannustetaan.
  2. Täällä on hyvä työporukka. Paitsi että meillä ollaan valmiita auttamaan toisia töissä, vietetään meillä vapaa-aikaakin yhdessä. Meillä on loistavan rento yhteishenki ja mistä vain voi puhua suoraan.
  3. Täällä saa haasteita, vastuuta ja vapautta. Emme ole helpoin mahdollinen työpaikka, mutta itsevarmuuden ja osaamisen riittäessä meillä pääsee tekemään töitä erittäin itsenäisesti juuri omalla tavallaan.
  4. Täällä pääsee vaikuttamaan koko yrityksen toimintaan. Meillä jokaisen työntekijän mielipiteet otetaan huomioon. Koko yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia pohditaan yhteisillä kvartaaleittain pidettävillä strategiapäivillä.

  VINKKI!  Meillä on parhaillaan PowerTrainee-ohjelman haku käynnissä. Lue täältä lisää ja laita hakemuksesi tulemaan!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta PowerMarkkinointi työpaikkana

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!