<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  HubSpot CRM - ilmainen asiakkuudenhallintajärjestelmä

  Elsi Hirvonen
  2.3.2017 7:43

  HubSpot-CRM.png

  Maksullisten versioiden lisäksi HubSpotista on myös ilmaisia versioita. Suosituin ja käytännöllisin niistä lienee HubSpot CRM, ilmainen asiakkuudenhallinnan järjestelmä. Maksuttomaan järjestelmään saa jopa miljoona kontaktia ja rajattomasti käyttäjiä.

  HubSpot CRM mukautuu myyntiprosessiinne eikä päinvastoin. HubSpot CRM:n avulla myyminen on tehokkaampaa, kun kattava määrä dataa kustakin kontaktista ja yrityksestä löytyy klikkauksen takaa. Millainen järjestelmä maksuton HubSpot CRM oikein on ja miten sen kanssa toimivat HubSpot Sales- ja Marketing-versiot?

  Kattava tietopankki kustakin kontaktista

  HubSpot CRM:ssä kaikki tiedot kustakin kontaktista ja yrityksestä pysyy ajantasalla ilman jatkuvaa, erillistä ylläpitoa. Staattisempien tietojen, kuten yhteystiedot, titteli tai yritys, lisäksi tiedot lähetetyistä sähköposteista, käydyistä keskusteluista ja puheluista näkyvät kunkin kontaktin aikajanalla.

  Kun myyjällä on saatavilla kattavasti tietoa aiemmista keskusteluista kontaktin kanssa, on seuraavan keskustelun avaaminen helppoa. Kun tiedetään, millaisessa tilanteessa kontakti on viimeksi ollut, on keskustelua luontevaa jatkaa ja kontaktille tulee olo, että hän on myyjälle aidosti tärkeä ja juuri häntä halutaan auttaa.

  Myyjien aikaa säästyy, kun tietoja ei tarvitse kaivella erillisistä muistiinpanoista, yhteystietoluettelosta tai sähköpostista. HubSpot CRM:ssä kaikki myymiseen tarvittava tieto löytyy kunkin kontaktin omalta sivulta. Mikäli asiakasyrityksen yhteyshenkilö muuttuu tai heitä on useampi, CRM:stä nähdään myös yrityskohtaisesti kaikki kaikkien yrityksen edustajien kanssa aiemmin käydyt keskustelut ja niihin liittyvät muistiinpanot.

  New Call-to-action

  Myynnin seuranta helppoa

  Yksittäisten kontaktien lisäksi HubSpot CRM:stä pystytään tarkkailemaan myynnin kehitystä kokonaisuutena. Järjestelmästä nähdään esimerkiksi viime kuussa tehtyjen puheluiden määrä, pidetyt tapaamiset, lähetetyt tarjoukset ja klousatut kaupat. Yksittäisiä kontakteja on kätevää liikutella itse määrittelemistänne myynnin vaiheista toisiin. Myynnin tehoa pystytään kehittämään paremmin, kun tiedetään, mitkä myynnin vaiheet takkuavat ja kaipaavat eniten kehitystä.

  HubSpot CRM:stä nähdään myös, kuinka monta kontaktia parhaillaan missäkin myynnin vaiheessa on ja keitä he ovat. Jokaiseen kontaktiin liittyen pystytään lisäämään muistutuksia joko itselle tai jollekin kollegoista johonkin tiettyyn ajankohtaan, jotta kontaktit eivät unohtuisi koskaan täysin oman onnensa nojaan. Muistutuksista tulee ilmoitus sähköpostiin, jolloin ne eivät jää vahingossa huomaamatta ja mahdolliset kaupat livahda ohitse.

  Muistutuksia on kätevä tehdä esimerkiksi sellaisista keskusteluista, joissa kiinnostusta yritykseenne on ollut, mutta ostaminen ei ole ollut ajankohtaista tai jos kontaktille on laitettu lisätietoa myymästänne tuotteesta ja olisi hyvä muistaa tunnustella myöhemmin, miten asia on häneen uponnut tai millaisia kysymyksiä hänellä on herännyt.

  Helppo käyttää ja muokata ilman IT:n tukea

  HubSpot CRM on suunniteltu siltä pohjalta, miten sen käyttäjät tarvitsevat CRM:n toimivan. HubSpot CRM mukautuu myyntiprosessiinne helposti tehtävien muokkauksien vuoksi. Muokkaukset, kuten myyntiprosessin vaiheiden määrittely tai eri sivujen ja dashboardien näkymien mukauttaminen tarpeisiinne, on tehtävissä itse muutamalla klikkauksella selkeiden ohjeiden avulla.

  Asiakkuudenhallinnan säätämiseen ei siis enää tarvita jatkuvaa IT-osaston tukea. HubSpotin kaikki osiot ovat käyttöliittymältään selkeitä ja helppokäyttöisiä, koska järjestelmää kehitetään jatkuvasti käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Mikäli HubSpotin kanssa silti tulee vastaan haaste, jonka selättäminen omin avuin tuntuu haastavalta, HubSpotilla on kattava ohjeisto sen käyttöön.

  Saumaton integrointi HubSpot Salesiin ja Marketingiin

  HubSpot CRM toimii niin HubSpot Salesin kuin Marketingin tietokantana. Vaikka HubSpot CRM pitää sisällään kattavia ominaisuuksia kontaktien ja asiakkuuksien hallintaan, saadaan huomattavasti lisätehoja yhdistämällä siihen Sales ja Marketing.

  HubSpot CRM + HubSpot Sales

  HubSpot Salesista on olemassa niin ikään ilmaisversio, joka sisältää rajoitetummin Salesin ominaisuuksia. Kattavammista ominaisuuksista joutuu sen sijaan hieman maksamaan. Yhdistämällä ilmainen CRM ilmaiseen Salesiin, saadaan aikaan jo kiitettävä paketti erityisesti sähköpostin hyödyntämiseen myynnin tukena.

  HubSpot Sales integroituu kätevästi esimerkiksi Gmailiin ja Outlookiin. Sales ilmoittaa heti, kun lähettämäsi sähköposti avataan, jotain siinä olevaa linkkiä klikataan tai liitetty tiedosto ladataan. Halutessasi sähköpostiosoite, johon et ole ennen lähettänyt Gmailillasi sähköpostia tai sitä ei valmiiksi löydy HubSpot CRM:stä, lisätään automaattisesti CRM:ään.

  Sähköpostien seuranta auttaa myyntiä esimerkiksi kahdella tavalla:

  1. Pystyt kontaktoimaan liidin juuri silloin, kun tiedät hänen olevan sähköpostinsa äärellä tai tiedät hänen esimerkiksi lukevan hänelle lähettämääsi opasta. Siten olet ainakin varmasti liidisi mielessä juuri silloin, kun otat häneen yhteyttä.
  2. Kun tiedät, millaiset viestit liidiin ovat uponneet ja mitä linkkejä hän on klikkaillut, ymmärrät paremmin hänen haasteitaan ja kiinnostuksenkohteitaan. Siten tiedät myös, miten pystyt myymään hänelle paremmin ja tarjoamaan häntä todennäköisimmin kiinnostavaa tietoa. Seuraavan puhelun avaus käy myös paljon sujuvammin!

  HubSpot Salesissa usein lähetettäville sähköposteille, kuten puhelun jälkeiselle follow-up-viesteille tai muistutuksille tapaamisista, pystytään luomaan omat pohjansa, jolloin sähköpostien lähettely käy nopeammin ja helpommin. HubSpot Salesissa pystyt myös tarkkailemaan eri viestipohjien toimivuutta ja käyttämään jatkossa parhaiten toimimvia pohjia ja jakamalla ne koko myyntitiiminne käyttöön.

  HubSpot CRM + HubSpot Marketing

  Yleensä, kun puhutaan HubSpotista, tarkoitetaan nimenomaan HubSpot Marketingia. HubSpotista, eli HubSpot Marketingista, käytetään yleensä käsitettä markkinoinnin automaatiojärjestelmä, vaikka meidän mielestämme se on enemmän, kuin pelkkä automaatiojärjestelmä. HubSpot Marketingissa yhdistyvät kaikki inbound-markkinoinnissa tarvittavat työkalut aina blogialustasta lasketumissivuihin, verkkosivuista lomakkeisiin ja some-työkalusta liidien hoivaukseen, joten kutsumme sitä mieluummin markkinoinnin ohjausjärjestelmäksi.

  Kaikista HubSpot Marketingin sisältämistä työkaluista saadaan arvatenkin loputtomasti dataa ja se kaikki on yhdistettävissä tunnistautuneisiin kävijöihin, eli liideihin. Siten kaikkien kontaktien kohdalle saadaan pelkkien avattujen sähköpostien ja käytyjen keskustelujen lomaan valtavasti tietoa kustakin sivusta, jolla kontakti on vieraillut, mihin sähköpostikampanjoihin reagoinut tai mitäkin materiaaleja lataillut. Laskeutumissivujen lomakkeilla saadaan lisäksi kerättyä tietoa, jonka kontakti itse joutuu antamaan.

  Toisin kuin CRM:stä ja Salesista, HubSpot Marketingista on saatavilla vain 30 päivän maksuton kokeiluversio, jonka jälkeen järjestelmän käytöstä joutuu maksamaan. Hinnoittelusta voit lukea lisää täältä. Kokeiluversion avulla kuitenkin ehdit päättämään, onko Marketing teidän käyttöönne oikea valinta. Kun tilaat tunnukset kokeiluversioon kauttamme, saat myös koulutuksen järjestelmän käyttöön, jonka jälkeen saat paremman käsityksen HubSpot Marketingin soveltuvuudesta tarpeisiinne.

  Tilaa 30vrk HubSpot-demo

  Tilaa maksuton HubSpot-demo

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!