<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  HubSpot vs. Act-On - Vertailusarjan 3. osa

  Heini Kaisto
  23.11.2017 14:03

  HubSpot vs. Act-on - markkinoinnin automaatiojärjestelmät vertailussa

  Act-On ei ole välttämättämällä suomalaisille vielä erityisen tuttu nimi markkinoinnin automaatiojärjestelmien keskuudessa, mutta maailmalla se on useissa vertailuissa suosituimpien ratkaisujen joukossa yhdessä HubSpotin, Marketon ja Pardotin kanssa. 

  Act-Onin mahdollinen vieraus ei ole kuitenkaan erikoista - järjestelmästä löytyy muihin suosittuihin ratkaisuihin verrattuna vähän tietoa. Vaikka Act-On on yksi “suurista”, sillä on kuitenkin HubSpotiin verrattuna vain yksi viidesosa sen käyttäjämääristä - eli suunnilleen saman verran, kuin Pardotilla ja Marketolla. Tässä vertailussa nostamme Act-Onin parrasvaloihin yhdessä HubSpotin kanssa.

  Liidien generointi ja hallinnointi

  HubSpot ja Act-On ovat molemmat Marketosta ja Pardotista poiketen niin sanottuja “all-in-one” ratkaisuja eli ne tarjoavat kattavat ominaisuudet markkinoinnin automaation toteuttamiseen kaikissa ratkaisupaketeissaan, ilman tarvetta lisäominaisuuksien hankinnalle. Nämä ominaisuudet liittyvät erityisesti juuri liidien hankintaan ja liidien hoivaamiseen sekä liidien pisteyttämiseen, sähköpostikampanjointiin, sosiaalisen median integrointiin ja laskeutumissivujen luontiin. Molemmat ratkaisut tarjoavat näitä ominaisuuksia helposti ja kattavasti käyttäjiensä hyödynnettäväksi.

  Raportointi ja analytiikka

  HubSpotin vahvuuksia ovat sen tarjoamat analytiikkamahdollisuudet ja kustomoitavat näkymät analytiikan tarkastelussa. Siinä missä Act-Onin raportointi on jo sen ensimmäisen tason ratkaisupaketissa erittäin kehittynyt ja kattavampi kuin HubSpotin peruspaketin, Act-On on saanut kriittistä palautetta sen analytiikkanäkymien kustomoitavuuden puutteista. Tämän vuoksi Hubspotin on koettu tarjoavan kattavampia näkymiä markkinoinnin toimenpiteisiin ja tuloksiin, kuin pääasiassa raportointiin painottavan Act-Onin.

  Hinnoittelu

  HubSpotista poiketen Act-On tarjoaa vain kahta ratkaisupakettia - Professional ja Enterprise. Toisin kuin HubSpotissa, Act-Onin hinnoitteluun ei vaikuta kontaktien määrä - sen sijaan sen hinnoitteluun vaikuttaa järjestelmää käyttävien käyttäjien määrä sekä tiimien käyttöön tarkoitettujen ominaisuuksien määrä. Act-Onissa on kuitenkin käytössä HubSpotin tavoin hinnoittelumalli, jossa pakettiin kuuluvien kontaktien määrän ylittämisestä maksetaan erikseen.

  Act-Onin ratkaisupaketteihin kuuluu 2500 aktiivista kontaktia (alkaen hintaan) sekä 30 000 API-kyselyä päivittäin:

  • Professional -pakettiin kuuluu kaikki perinteiset markkinoinnin automaatiojärjestelmän toiminnallisuudet. Pakettiin kuuluu myös 3 markkinointitoiminnan käyttäjää sekä 50 myyntiominaisuuksien käyttäjää. Paketin kuukausihinta on ilman lisäkontakteja ja käyttäjien määrän kasvua 900 dollaria kuukaudessa.
  • Enterprise-paketissa suurin muutos tapahtuu järjestelmän käyttäjien määrissä, jotka tuplaantuvat. Paketin kuukausihinta on ilman lisäkontakteja ja käyttäjien määrän kasvua 2000 dollaria kuukaudessa.

  Kaikissa HubSpotin paketeissa on kiinteä määrä kontakteja, jotka kasvavat sopimuskohtaisesti:

  • Basic-pakettiin kuuluu kaikki perinteiset markkinoinnin automaatiojärjestelmän ominaisuudet ja jonka pakettiin kuuluva kontaktien määrä on 100kpl. Paketin kuukausihinta on ilman lisäkontakteja ja käyttäjien määrän kasvua 185 dollaria kuukaudessa.
  • Pro-paketissa Pardotin tavoin perinteisiä markkinoinnin automaatiojärjestelmän ominaisuuksia laajennetaan A/B-testauksella ja ns. Smart Contentilla ja jonka kontaktien perinteinen määrä on 1000kpl.  Prossa ensimmäisen tuhannen kontaktin ylittävälle seuraavalle 1000 kontaktille kuukausikohtainen lisähinta on 45€.  Paketin kuukausihinta on ilman lisäkontakteja ja käyttäjien määrän kasvua 740 dollaria kuukaudessa.
  • Enterprise-paketti kattaa 10 000 kontaktia, ja joka tarjoaa kustomoituine raportteineen kaikki herkut markkinoinnin automaatioon.  Enterprisessa ensimmäisen 10 000 kontaktin ylittävälle seuraavalle 1000 kontaktille kuukausikohtainen lisähinta on 9€.  Paketin kuukausihinta on ilman lisäkontakteja ja käyttäjien määrän kasvua 2200 dollaria kuukaudessa.

  CRM-integraatiot

  Sekä HubSpot että Act-On integroituvat hyvin useiden eri CRM-järjestelmien kanssa ja molemmista löytyy natiivit integraatiot SalesForcen CRM-järjestelmään. Molemmissa ratkaisussa integraatio on kuitenkin saatavilla ilman lisähintaa vasta toisessa pakettiratkaisussa - HubSpotissa Pro-paketissa ja Act-Onissa Enterprise-kokonaisuudessa.

  Eniten CRM-järjestelmien kohdalla eroavaisuuksia järjestelmien välillä on siinä, että HubSpot tarjoaa oman CRM-järjestelmän markkinoinnin automaation tueksi. HubSpotin oma CRM-ratkaisu on lähtötasollaan maksuton ja se on laajennettavissa erillisellä paketilla myynnin tehokäyttöön.

  Arvostelut

  Pääasiallisesti HubSpot ja Act-On kulkevat arvosteluissa suhteellisen tasavertaisina kustomoitavuuden, analytiikan sekä perinteisten markkinoinnin automaatiojärjestelmän eri ominaisuuksien osalta - HubSpotin kiriessä suurimmassa osassa arvosteluja kuitenkin aina Act-Onin edellä.

  Siinä, missä HubSpot on useammissa arvosteluissa saanut paremmat arvosanat käytettävyydessä ja asiakastyytyväisyydessä, Act-On on saanut erityisesti kehuja käyttäjilleen tarjoamastaan tuesta. HubSpotilla erityistä kehua käyttäjien itsenäisen kouluttautumisen mahdollistamisesta on kuitenkin saanut HubSpot Academy.

  HubSpot vs. Act-On - kumpi sopii yrityksellenne paremmin?

  Hubspot ja Act-on ovat molemmat helppokäyttöisyyteen ja toteutukseltaan visuaalisiin lopputuloksiin tähtääviä ratkaisuja, joiden eräänlaisena mottona onkin “ei vain insinööreille”. Suurimmat eroavaisuudet niiden välillä liittyvät palveluiden hinnoitteluun sekä erilaisiin painotuksiin tarjoamiensa ominaisuuksien välillä. Sen vuoksi niiden valitsemisessa tulee ottaa huomioon markkinoinnin automaatiojärjestelmälle asetetut tavoitteet ja tarvittavan ratkaisun laajuus.

  HubSpot:

  • Integroituu natiivisti useiden CRM-järjestelmien kanssa ja tarjoaa lisäksi omaa CRM-järjestelmää asiakkaidensa käyttöön.
  • On edullisempi ratkaisu kahdella ensimmäisellä paketti-tasolla ja suuryrityksille tarjottavassa ratkaisussa pieni hintaero tasaantuu kontaktien määrässä.
  • Tarjoaa helposti sisäistettävää, visualisoitua analytiikkaa päivittäiseen toimenpiteiden ja tuloksien seurantaan.

  Act-On

  • Integroituu natiivisti useiden CRM-järjestelmien kanssa.
  • On pienemmän ratkaisun hinnoittelultaan merkittävästi hintavampi.
  • Tarjoaa saman määrän kontakteja jokaisessa sopimuspaketissaan.
  • Tarjoaa kattavat raportointimahdollisuudet molemmilla sopimustasoillaan.

  Molemmissa ratkaisuissa on omat hyvät puolensa ja varmin tapa löytää juuri teille sopiva ratkaisu on ottaa huomioon yrityksenne lähtöasetelma ja toivotun ratkaisun laajuus. Yksi vanha ja varma keino määrittää juuri teille sopiva ratkaisu on testata eri vaihtehtoja. Molemmilla ratkaisuilla on tarjolla mahdollisuus testata järjestelmää ja sen toiminnallisuuksia ennen ratkaisun käyttöönottoa. Voit aloittaa HubSpotin testaamisen tilaamalla demon suoraan meidän kauttamme.

  Tilaa demo

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!