<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Hyvän laskeutumissivun perusteet

  Eveliina Vähä-Ruka
  15.12.2015 10:02

  hyva-laskeutumissivu.png

  Mikä on laskeutumissivu?

  Laskeutumissivu (engl. landing page) on yksittäinen sivu, jolle nettisurffailija ensimmäiseksi saapuu esimerkiksi klikattuaan mainostasi Googlessa. Periaatteessa jokainen verkkosivustosi yksittäinen sivu voitaisiin luokitella laskeutumissivuksi, mutta käytännössä niiksi kutsutaan vain sivuja, jotka on tietoisesti rakennettu sellaisiksi.

  Laskeutumissivut toimivat kalaverkon tapaan pyydystäen verkkosivuillasi vierailevia anonyymejä kävijöitä ja tehden heistä sinulle arvokkaita, kontaktoitavissa olevia liidejä. Laskeutumissivuilla onkin aina jokin tietty tarkoitus ja tavoite. Laskeutumissivun tavoitteena voi olla esimerkiksi lomakkeen täyttö, materiaalin lataus, käyttäjätilin luominen tai yhteydenotto puhelimitse. On myös tärkeää määrittää, halutaanko laskeutumissivun kautta mahdollisimman paljon vai mahdollisimman laadukkaita liidejä.

  Mitä laskeutumissivulla olisi hyvä olla?

  Jokaisen laskeutumissivun tulisi noudattaa seuraavia kolmea kultaista sääntöä:

  1. Kerro selkeästi mitä tarjoat

  ”Tämä opas sisältää 6 konkreettista askelta esimerkkeineen sisältömarkkinoinnin aloittamiseen ja käyttöönottoon”

  2. Kerro tarjoamasi tuoma hyöty ja arvo

  ”Tämä opas auttaa sinua B2B-sisältömarkkinoinnin aloittamisessa ja tuo käytännön vinkkejä yrityksesi markkinoinnin tehostamiseen.”

  3. Kerro, miten tarjoaman saa itselleen

  ”Täyttämällä oheisen lomakkeen saat oppaan maksutta käyttöösi!”

  laskeutumissivu-esimerkki.png

  Miten luoda hyvä laskeutumissivu?

  ”Less is more”

  Lisää laskeutumissivulle selkeä otsikko sekä tarvittavat alaotsikot tekstin selkeyttämiseksi. Pidä teksti lyhyenä ja ytimekkäänä, mutta tuo selkeästi esiin ne hyödyt, jotka kävijä saa esimerkiksi lataamalla tarjoamasi materiaalin. Hyvä keino tuoda materiaalin hyödyt esiin on esimerkiksi listata ne ja/tai liittää mukaan lyhyt esittelyvideo.

  Lisää lomake

  Lisää laskeutumissivuillesi lomake yhteystietojen ja muiden yrityksellesi olennaisten tai esimerkiksi myyntiä helpottavien asioiden (kuten toimialan tai liikevaihdon) jättämiseksi. Kysy lomakkeella vain niitä tietoja, joita todella tarvitset. Mahdollisimman lyhyt lomake tuo yleensä enemmän liidejä, mutta näiden liidien laatu voi olla heikko. Liian pitkä lomake ei taas varsinaisesti houkuttele lataamaan, joten lomakkeen optimimaalinen pituus onkin monesti jossakin tässä välissä.

  Kiinnitä huomiota myös lomakkeen lähetyspainikkeen tekstiin ja väriin. Valitse taustasta tarpeeksi erottuva väri ja lisää toimintaan kehottava teksti pelkän ”Lähetä”-sanan sijaan. Tutkimusten mukaan toimintaan kehottavat tekstit, kuten ”Lataa opas”, ”Kokeile ilmaiseksi” tai ”Aloita nyt” parantavat lomakkeen konversiota.

  Herätä luottamusta

  Ihmiset eivät luovuta mielellään yhteystietojaan verkossa roskapostin pelossa. Lisää siis sivustollesi tietosuojaseloste (privacy policy) tai muu maininta siitä, mihin saatuja yhteystietoja tullaan käyttämään. Nämä herättävät luottamusta ja rohkaisevat kävijää jättämään yhteystietonsa kontaktointiasi varten.

  Poista navigaatio

  Kun kävijä saapuu laskeutumissivulle, on sinun tehtäväsi pitää hänet siellä. Jos sivulla on linkkejä, jotka mahdollistavat kävijän ”harhailun” sivustolla, todennäköisyys sille, että hän poistuu jättämättä yhteystietojaan, kasvaa. Paras keino kasvattaa laskeutumissivun konversiota onkin poistaa sivun päänavigaatio kokonaan.

  Kannusta sosiaaliseen jakoon

  Lisää sosiaalisen median jakopainikkeet laskeutumissivulle kannustaaksesi materiaalin jakoon eteenpäin. Älä myöskään unohda lisätä sähköpostijakolinkkiä! Muista, että vaikka sosiaalisen median kontaktisi eivät välttämättä ostaisi ikinä sinulta mitään, heidän verkostossaan on luultavasti useitakin yrityksellesi potentiaalisia asiakkaita. Aiheesta lisää täällä.

  Mittaa, testaa ja optimoi

  Kaikki yllä luetellut vinkit eivät välttämättä päde joka alalla. Siksi parhaimpaan tulokseen pääsetkin testaamalla, minkälaiset laskeutumissivut tuovat juuri sinun yrityksellesi eniten laadukkaita liidejä. Laskeutumissivujen tehokkuuden mittaus sekä optimointi saatujen tulosten perusteella ovatkin nykyään olennainen osa kotisivujen liidien generoinnin kasvattamista.

  Liidien generointi -opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!