<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 1/3: Perustele, miksi bloggaaminen kannattaa

kirjoittanut Elsi Hirvonen 1.10.2015 11:17

analytiikka-powermarkkinointi

Asiantuntijat ovat voimavara, jota on ehdottoman tärkeää hyödyntää yrityksen sisällöntuotannossa. Usein tämä voimavara on kiireinen, eikä ota innolla vastaan uusia työtehtäviä. Miten sinä markkinoijana pystyt innostamaan asiantuntijoita bloggaamaan?

Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 1/3:

Perustele, miksi bloggaaminen kannattaa

Jotta asiantuntijan kirjoittamista blogiartikkeleista tulee oikeasti kiinnostavia, täytyy kirjoittajan olla motivoitunut. Motivaatiota voit herätellä perustelemalla bloggaamisen kannattavuutta ainakin seuraavilla väittämillä:

1. Asiantuntijamielikuva kasvaa

Vuosia omaa alaa opiskelemalla hankittu osaaminen on jalostettu todelliseksi ammattitaidoksi työkokemuksen kautta. Yritykset elävät osaavista työntekijöistä. Miksi ei valjastaa työntekijöiden osaamista myös markkinoinnin tueksi?

Kun blogiartikkelin takana on markkinointiosaston harjoittelijan sijaan alansa ammattilainen, artikkelin arvo kasvaa. Yrityksen uskottavuus lisääntyy, kun se viestii osaamistaan myös yrityksen ulkopuolelle ja tarjoaa potentiaalisille ja nykyisille asiakkailleen aidosti asiantuntevaa sisältöä kulutettavaksi.

Asiantuntijablogista hyötyy yrityksen lisäksi itse asiantuntija. Blogin avulla asiantuntija kasvattaa tunnettuuttaan alansa ammattilaisena sekä kasvattaa arvoaan niin työmarkkinoilla, kuin asiakkaidensa silmissä.

2. Oma ammattitaito kasvaa

Kun asiantuntija haastaa itsensä ajattelemaan hänelle itsestäänselviä asioita uusista näkökulmista, aiheen ymmärrys syvenee. Uudet ajattelutavat voivat synnyttää uusia käytäntöjä tai auttaa löytämään kehityskohteita yrityksen toimintamalleista.

Pikainenkin pohdiskelu syventää blogiartikkelin aiheen ymmärrystä. Kun itselleen arkipäiväisen asian opettaa muille blogiartikkelin muodossa, voi vahingossa oppia itsekin jotain uutta ja innostua etsimään aiheesta lisää tietoa.

Bloggaaminen ei siis auta pelkästään asiantuntijamielikuvan kasvattamisessa, vaan kehittää myös osaamista.

3. Bloggaaminen on yrityksen liiketoiminnalle hyödyllistä

Blogiartikkelit kasvattavat yrityksen näkyvyyttä verkossa. Koska yli 70 prosenttia B2B-ostajista aloittaa ostoprosessinsa hakemalla tietoa verkosta, on tärkeää löytyä hakukoneista yrityksen liiketoiminnalle kriittisillä hakutermeillä.

Jatkuva ja suunnitelmallinen blogituotanto on erinomainen keino saada hakukonenäkyvyyttä aiheilla, joille ei ole optimoitu omia erillisiä sivuja. Mitä laadukkaampaa sisältöä blogissa on, sitä paremmin artikkelit näkyvät hakukoneissa ja tuovat sivustolle liikennettä.

Yrityksen tunnettuus kasvaa ja verkkosivut saavat lisää kävijöitä. Oikein rakennettu verkkosivusto generoi blogin lukijat liideiksi ja hyvin hoidettu markkinointi jalostaa parhaat liidit ostovalmiiksi kontakteiksi myyjän pöydälle. Ostovalmiille liideille myynti on huomattavasti helmpompaa, miellyttävämpää ja tehokkaampaa kuin kylmille kontakteille.

Bloggaamisen tulokset eivät näy välittömästi yrityksen kassassa, mutta pidemmällä aikavälillä sen merkitys yrityksen menestykselle voi olla valtava.

 

Näillä perusteluilla voit herätellä asiantuntijoiden kiinnostusta bloggaamiseen. Blogisarjan seuraava osa neuvoo, miten voit auttaa asiantuntijaa artikkeleiden kirjoittamisessa. Pysy kuulolla!

 

Haluatko tietää lisää? 

Blogisarjan muut osat pääset lukemaan tästä:

Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 2/3: Auta asiantuntijaa kirjoittamaan
Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 3/3: Anna rakentavaa palautetta

Käy myös lataamassa maksuton sisältömarkkinoinnin aloittajan pikaoppaamme tästä!

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Elsi Hirvonen

Seuraa minua somessa