<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 3/3: Anna rakentavaa palautetta

  Elsi Hirvonen
  13.10.2015 11:15

  kehitys-powermarkkinointi

  Asiantuntijat ovat voimavara, jota on ehdottoman tärkeää hyödyntää yrityksen sisällöntuotannossa. Usein tämä voimavara on kiireinen, eikä ota innolla vastaan uusia työtehtäviä. Miten sinä markkinoijana pystyt innostamaan asiantuntijoita bloggaamaan?

  Tämä on blogisarjan kolmas ja viimeinen osa. Aiemmat artikkelit pääset lukemaan alla olevista linkeistä:Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 1/3: Perustele, miksi bloggaaminen kannattaa
  Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 2/3: Auta asiantuntijaa kirjoittamaan

  Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 3/3:

  Anna rakentavaa palautetta

  Blogiartikkeleista saadulla palautteella on suuri merkitys kirjoitusinnostuksen ylläpitämiselle. Millaisia asioita blogin menestyksestä asiantuntijalle kannattaa kertoa?

  1. Näytä lukuja artikkelin saavutuksista

  Kuinka paljon kävijöitä artikkelin kautta yrityksen sivuille on saapunut? Kuinka moni artikkelin lukija on jatkanut surffailua sivuilla? Kuinka paljon keskustelua se on herättänyt? Kuinka moni artikkelin kautta yrityksen sivuille tullut kävijä on päätynyt liidiksi? Entä ostaneeksi asiakkaaksi?

  Vertaile eri artikkeleiden saavutuksia ja pohdiskele, miksi yksi artikkeli on menestynyt paremmin kuin toinen. Opasta asiantuntijaa hyödyntämään kerättyä dataa bloggaajana kehitymiseen. Osoita, että blogilla on oikeasti merkitystä yrityksen liiketoiminnalle. Näytä, ettei blogi ole vain trendikästä puuhastelua, vaan aidosti kannattavaa toimintaa.

  Tuloksia esitellessä kannattaa pitää mielessä, että bloggaamisen vaikutukset eivät välttämättä näy heti "viivan alla", vaan blogin merkitys esimerkiksi verkkosivujen liikennemäärän kasvattajana korostuu ajan kuluessa ja artikkelimäärän kasvaessa.

  2. Kerro, millaista keskustelua artikkeli on herättänyt

  Mikäli asiantuntija ei itse halua tai ehdi seuraamaan blogin kommentointia tai keskustelua sosiaalisessa mediassa, poimi hänelle saadusta palautteesta parhaat palat. Mistä on tullut kehuja, mistä aiheesta on noussut lisäkysymyksiä? Onko artikkeleiden sisältöä kyseenalaistettu? Millaisia tunteita artikkelit ovat herättäneet?

  Parasta tietysti on, jos asiantuntija seuraa keskustelua aktiivisesti ja osallistuu siihen itse. Siten asiantuntija saa palautteen reaaliajassa, pystyy kehittämään omaa ammattitaitoaan syntyneen keskustelun kautta ja kasvattamaan asiantuntijamielikuvaansa. Myös yrityksen uskottavuus kasvaa, kun annettuun palautteeseen reagoidaan nopeasti ja asiallisesti.

  3. Mikä meni hyvin? Mitä ensi kerralla voi tehdä paremmin?

  Kerro, mitkä asiat julkaistussa artikkelissa menivät hyvin. Aihevalinta, kirjoitustyyli, aiheen rajaus, ajankohtaisuus, hyödyllisyys, viihdyttävyys, liidien generointi, keskustelun herättäminen? Perustele.

  Entä mikä ei mennyt putkeen? Mitä kannattaa kokeilla tehdä toisin ensi kerralla? Absoluuttisia kehitysehdotuksia on mahdotonta antaa, koska täydellisen blogiartikkelin reseptiä ei ole olemassa. Osviittaa kehityksen tueksi voi saada esimerkiksi vertailemalla eri artikkeleilla saavutettuja tuloksia keskenään.

  Harkitse tarkkaan, mitä asioita kehotat asiantuntijaa tekemään toisin. Provosoiva ja kärkäs artikkeli voi suututtaa pari lukijaa, mutta herättää ihailua parissa sadassa potentialisessa asiakkaassa. Pienelle kohderyhmälle suunnattu artikkeli ei välttämättä tuo valtavaa määrää liikennettä sivuille, mutta se voi silti tuottaa yritykselle enemmän liidejä, kuin geneerisempi artikkeli.

  Haluatko tietää lisää? 

  Lue sarjan aiemmat osat tästä: 

  Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 1/3: Perustele, miksi bloggaaminen kannattaa
  Innosta asiantuntija bloggaamaan, osa 2/3: Auta asiantuntijaa kirjoittamaan

  Luettu jo? Lataa maksuton B2B-sisältömarkkinoinnin aloittajan oppaamme tästä!

   

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!