<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Inside Salesin hyödyt myynnille

  Samuli Kivirinne
  27.7.2017 9:42

  Inside Sales - myynnin tehostamisen työkalu

  Myynnillä on vastassaan lukuisia haasteita jokapäiväisessä työssään. Kontaktoinnin tehokkuus, myyntitapaamiset ja tuloksellisten asiakaskontaktien haaliminen ovat jatkuvaa tasapainottelua, ja tämä saattaa ajoittain aiheuttaa myös turhaantumista. Myynnin prosessikaan ei saisi olla staattinen, vaan kehittyä kaiken aikaa myyjien kokemusten ja kohderyhmän tarpeiden mukaan. Inside Sales on yksi keino mukautua asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin sekä kiireisiin aikatauluihin, tehostaen samalla myös myynnin omaa työtä.

  Mitä on inside sales?

  Inside sales tarkoittaa yksinkertaistettuna etämyyntiä. Myyntiä, jota tehdään verkon välityksellä tai puhelimitse. Etämyynnistä tulee helposti mieleen perinteikäs ”puhelinmyynti” ja sitähän se osittain onkin. Inside sales ei ole kuitenkaan pelkästään puhelinmyyntiä, vaan apuna käytetään muun muassa erilaisia ohjelmia, joiden avulla esimerkiksi tietokoneen näyttö voidaan jakaa asiakkaalle presentointia varten.

  Entäs ne myyntitapaamiset?

  Perinteiseen myyntiin kuuluvat totuttuun tapaan myyntitapaamiset. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myyntityötä tekevät viettävät vuoden aikana tyypillisesti hyvin paljon aikaa auton ratissa, vaikka tämänkin ajan voisi käyttää hyödyllisemmin. Onhan ”maakuntamatkailussa” hyvätkin puolensa, mutta voisiko joitakin tapaamisia tai jotain osaa myynnistä hoitaa etänä?

  Perinteisessä myyntityössä, jossa kierretään tapaamassa asiakkaita paikanpäällä, ei ole mitään vikaa ja sitäkin tarvitaan - ihmiset haluavat loppujen lopuksi toimia ihmisten kanssa. Tarkoitus ei siis ole muuttaa koko myyntityötä etänä suoritettavaksi. On kuitenkin selvää, että jos esimerkiksi osan tapaamisista pystyy pitämään etänä, kustannukset laskevat ja tapaamisia pystyy sopimaan vähintään kaksi kertaa enemmän yhdelle päivälle. Tämä taas puolestaan antaa mahdollisuuden myynnin tehokkuuden nostamiseen ja yhden tapaamisen hinnan huomattavaan laskuun.

  Entäs sitten nämä etätapaamiset? Kuka niitä haluaa pitää tai sopia?

  Itse asiassa etätapaamisia on kokemuksemme mukaan jopa helpompi sopia, kuin perinteisiä Face-to-Face tapaamisia. Monilla on pienempi kynnys sopia tapaaminen pidettäväksi esimerkiksi puhelimitse tai Skypen kautta verrattuna siihen, että he varaisivat erikseen neuvottelutilan toimistoltaan tapaamista varten. Nykyteknologia mahdollistaa etätapaamisissa presentaatiot sekä paljon muuta sellaista, mikä mahdollista asiakasta voi innostaa.

  Etätapaamisissa on tärkeää auttaa ja luoda asiakkaalle tunne, että tapaaminen on yhtä tärkeä, kuin jos se pidettäisiin kasvotusten. Myös etätapaamisissa asiantuntijuuden roolia on mahdollisuus kasvattaa puhumalla asiaa ja tuomalla asiantuntijuudella lisäarvoa asiakkaalle. Tällä ansaitaan myös asiakkaan luottamus.

  3 tapaa, miten Inside Sales alentaa myynnin kustannuksia

  1. Parempi konversio
   Etätapaamisen sopimisella on suurempi konversio, kuin Face-to-Face- tapaamisella. Samalla sekä asiakas että myyjä säästävät aikaa ja rahaa.
  2. Enemmän tapaamisia
   Sopimalla etätapaamisia, niitä pystytään pitämään huomattavasti enemmän ja tehostamaan sitä kautta myyntiä.
  3. Vähemmän matkakustannuksia
   Tapaamisia pystytään pitämään paikasta riippumatta vähentäen matkoihin kuluvia kustannuksia. Sen avulla pystytään myös välttämään ns. turhia ja kustannuksiltaan kalliita tapaamisia, jotka eivät johda mihinkään.

  Toivottavasti sait artikkelista rohkaisua Inside Salesin hyödyntämiseen myynnin tehostamisessa. Inside Sales on hyödyllinen työkalu B2B-yrityksen myyntiprosessiin ja siitä kannattaakin muovata juuri omaan myyntiinsä sopiva prosessi. Tartu rohkeasti uusiin tapoihin tehdä myyntiä ja lataa oppaamme tueksi myynnin toteuttamiseen!

   

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-myynti

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!