<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kävimme Lontoossa hakemassa oppeja Account-Based -markkinoinnin viimeisimmistä tuulista - lue mitä jäi käteen

kirjoittanut Annika Ukkola 27.11.2018 15:51

Osallistuimme marraskuussa B2B Marketingin järjestämään ABM-konferenssiin Lontoossa, joka toi noin 400 markkinoijaa yhteen kuulemaan Account-Based -markkinoinnin päivänpolttavista teemoista. Lisäksi syvensimme ABM-osaamistamme erillisessä, päivän mittaisessa workshop-valmennuksessa. Lue päällimmäiset ajatuksemme inspiroivan reissun annista ja ABM:n nykyhetkestä!

ABM-konferenssiKuva: B2B Marketing

Miksi juuri ABM?

Account-Based -markkinointi on maailmalla nostanut suosiotaan: esimerkiksi SiriusDecisionsin “State of ABM Report 2017” mukaan 93% yrityksistä kokee ABM:n olevan todella tärkeä osa heidän markkinointiaan. Suosio näkyy myös budjetoinnissa: Engagion tutkimuksessa keskimääräinen osuus ABM:ään oli 29% koko markkinointibudjetista - karkeasti siis kolmasosa. Samassa tutkimuksessa nousi myös esiin, että budjetointi ABM:ään on kasvanut peräti 45% verrattuna vuodentakaiseen.

Eikä suotta! Account-Based -markkinoinnilla nimittäin saavutetaan markkinointitaktiikoista korkein ROI, lisätään keskikaupan kokoa ja nopeutetaan myyntisuppilon etenemistä. Suomessa ABM ei kokemuksemme mukaan ole vielä yleistynyt, mutta laahaammehan me monissa muissakin asioissa paria vuotta muuta maailmaa jäljessä. Kiinnostusta kuitenkin löytyy, ja olemmekin vuoden 2018 alusta asti tarjonneet ABM:ää osana palveluitamme.  

ABM Lontoo

Lontoon “opit ja kopit”

ABM-konferenssissa oli puhumassa yhteensä 25 asiantuntijaa toimialojensa johtavista yrityksistä. Puheenvuorot keskittyivät jakamaan oppeja ja parhaita käytänteitä Account-Based -markkinointiin. Moni painotti nimenomaan myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä sekä ABM:n hyötyjä ja vaikutuksia niin myyntiin kuin liiketoimintaan.

Erityisesti mieleen jäi myynnin ja markkinoinnin yhteistyön kriittisyys ABM:n onnistumiselle. Monelle markkinoijalle myynnin kanssa yhteisen “kielen” löytäminen vaikuttikin olevan haasteellista. Tähän jaettiinkin tapahtumassa paljon käytännönläheisiä vinkkejä aina lähtien selkeistä palaveriagendoista case-esimerkkeihin ja benchmark-lukuihin. 

Myös Target Accountien valintaan liittyvää tietoa jaettiin tapahtumassa runsaasti sekä painotettiin kohderyhmätuntemusta ja sisältöjen personointia. Erityisen paljon käytännönläheistä tietoa tuli 1:1, 1:Few ja 1:Many -lähestymistavoista. Lisäksi kävimme läpi konkreettisia esimerkkejä ABM-kampanjoista ja sitä, kuinka ABM ylipäätään kannattaa aloittaa.    

Kaksipäiväinen tapahtuma koulutuksineen valoi uskoa siihen, että Account-Based -markkinointiin panostaminen kannattaa. Suomeen palatessa pää oli täynnä ideoita ja olo oli inspiroitunut - nyt vain hyödyntämään näitä oivalluksia käytännössä!

Tulevissa blogiteksteissä tulemme jakamaan vinkkejämme, joten tilaa ihmeessä blogiartikkeleista ilmoitus sähköpostiisi - tilauslomake löytyy blogin lopusta!

Haluatko kuulla lisää ABM:stä?

Jos haluat perehtyä ABM:ään lisää, lataa ihmeessä tallenteet tänä syksynä pidetyistä webinaareistamme:

Tutustu lisäksi ABM-palveluihimme täällä tai varaa suoraan maksuton sparraushetki asiantuntijamme kanssa. Sparraushetkessä käymme läpi konkreettisia vinkkejä, miten ABM:llä tuetaan juuri teidän liiketoimintaanne. Varaa sparraushetki tästä.

Tilaa sparraushetki!

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Uusimmat artikkelit

Onko sinulla kysyttävää B2B-markkinoinnista?Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

 

 

skydive3.jpg
author avatar

Kirjoittanut Annika Ukkola

Annika on projektipäällikkö ja markkinointikonsultti, jolla on usean vuoden kokemus PowerMarkkinoinnin asiakasprojekteista. Tämän lisäksi Annika toimii GDPR-asiantuntijana. Vapaa-ajallaan Annika ulkoilee ja käy agilityssa yhdessä toimistokoiranakin tutun Suna-koiran kanssa.

Seuraa minua somessa