<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Käytännön työkalu henkilöstön kehittämiseen – näin me PowerMarkkinoinnilla kehitämme osaamistamme

  Ida Taskinen
  19.10.2017 11:31

  Oppiminen organisaatiossa

  Työ kehittyy koko ajan, ja tulevaisuudessa tarvitaan uudenlaista osaamista. Erityisesti markkinoinnin ala muuttuu jatkuvasti, joten osaamisen kehittämiseen on satsattava myös meillä PowerMarkkinoinnilla. Kerroimme aiemmin osallistuvamme Tulevaisuuden työpaikka -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena oli tarjota siihen osallistuville työpaikoille työkaluja henkilöstön kehittämiseen. Millaisen henkilöstön kehittämisen työkalun me sitten kehitimme?

  Vaikka meillä PowerMarkkinoinnilla panostettiinkin jo ennen hanketta työntekijöidemme osaamisen kehittämiseen, oli työkaluissa ja käytännöissä haasteita. Uuden oppimiselle ja osaamisen kehittämiseen oli haastavaa vapauttaa aikaa ja kaikki aika kuluikin asiakkaiden parissa. Asiakastyytyväisyys on meille ehdottoman tärkeää, mutta tärkeää on myös oman henkilöstön kehittäminen, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Koska haluamme aidosti kehittyä ja kehittää osaamistamme, loimme työkalun, jonka avulla oppiminen olisi suunniteltua, tavoitteellista ja pitkäjänteistä. 

  PowerMarkkinoinnin käytännön työkalu osaamisen kehittämiseen: PowerHub

  Tulevaisuuden työpaikka -hankkeen avulla kehitettiin 50 uudistumistyökalua, jotka tarjoavat ratkaisuja muuttuvan työelämän tarpeisiin. Perusajatuksena oli, että työpaikat uudistuvat vain ihmisten avulla. Työelämän nopeassa muutoksessa työpaikkojen on tarjottava osaamisen uudistamiselle puitteet.

  Lähdimme kehittämään työkalua siihen, miten saamme henkilöstön kehittämisestä suunniteltua, systemaattista, pitkäjänteistä sekä tavoitteellista. Ennen kaikkea oli pohdittava, miten saamme jaettua tietoa muille. Työkalua päästiin kokeilemaan heti käytännössä.

  Loimme julkaisukalenterin ja ideapankin yhdistelmän PowerHubin. Jokaiselle työntekijälle valitaan yhteisesti yksi opiskeluaihe kahden kuukauden ajaksi, johon saa käyttää strategian mukaisen työajan. Jotta opiskelusta ei tule pistemäistä, saa omiin opiskeluaiheisiinsa sparrausta esimiehen kanssa käydyissä kehityskeskusteluissa. Tuolloin voi pohtia pitkällä tähtäimellä, mihin omaa osaamistaan haluaa kehittää ja millaista osaamista yritykseemme tarvitaan. Kuukauden opiskelun jälkeen esitämme jokainen välihavaintomme kustakin opiskeluaiheesta. Opiskeluajan päätyttyä jokainen jakaa oppimansa muille esimerkiksi blogiartikkelin muodossa.  

  Lisäksi järjestämme kvartaaleittain yhteisen oppimishetken PowerAcademyn, jossa vetäjä opettaa yhdessä valitun aiheen muulle henkilöstölle. PowerAcademyn esitysmateriaalia hyödynnämme perehdytyksessä, sisällöntuotannossa tai sisäisessä viestinnässä. Nimetty vastuuhenkilö huolehtii aiheiden kirjaamisesta projektinhallintajärjestelmään, kalenteriin ja julkaisusuunnitelmaan sekä seuraa oppimiseen käytettyä aikaa viikko- ja kuukausitasolla.

  Onko työkalusta ollut hyötyä?

  Työkalu on ollut meillä nyt käytössä keväästä lähtien ja se on koettu todella hyödylliseksi! Kun panostamme tietoisesti osasta työaikaamme oppimiseen ja kehittymiseen, huomaamme jatkuvasti uusia paikkoja oppia uutta. Lisäksi vaikka aiemminkin osallistuimme erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, niin nyt niistä saatu tieto ja osaaminen välittyy muillekin paremmin.

  On kuitenkin hyvä muistaa, että henkilöstön kehittäminen vaatii ennen kaikkea aikaa. Tulokset eivät välttämättä näy heti, mutta kärsivällisyys palkitaan.

  Voisiko tällaista työkalua hyödyntää teidän organisaatiossa? Pääset tutustumaan meidän ja muiden hankkeeseen osallistuneiden työpaikkojen kehittämiin työkaluihin Sitran sivuilta.

  Keskustele asiantuntijan kanssa

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta PowerMarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!