<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Kenelle HubSpot CRM sopii?

  Noora Tuominen
  6.9.2017 8:20

  kenelle-hubspot-crm-sopii-kuva.png

  Yleisimmät CRM-järjestelmät tulevat Atlantin takaa ja ne on suunniteltu isoja myyntitiimejä ajatellen. Toki HubSpotinkin juuret löytyvät Yhdysvalloista, mutta sen ideologia on hyvin poikkeuksellinen verrattuna moniin kilpakumppaneihinsa. Tässä artikkelissa valotan hieman, miksi HubSpot CRM mielestäni palvelee suomalaisia PK-yrityksiä erityisen hyvin. 

  PS. jo heti näin alkuun. Jos et vielä ole tutustunut HubSpotin CRM-ratkaisuun yleisellä tasolla, suosittelen tutustumaan aiempaan blogiartikkeliimme ”HubSpot CRM – ilmainen asiakkuudenhallintajärjestelmä”. Artikkelista saat läpileikkauksen HubSpot CRM:n toimintalogiikasta ja parhaimmista ominaisuuksista. 

  HubSpot CRM on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto isoille, tunnetuille CRM-järjestelmille, ja monet kehuvatkin työkalun monipuolisia ominaisuuksia. Useat asiakkaammekin käyttävät työkalua ja ovat todenneet sen palvelevan myyntitiimiään parhaiten. Kuitenkin, monia epälyksiäkin on ilmassa. Erityisesti työkalun maksuttomuus herättää kysymyksiä: voiko maksuton järjestelmä todella palvella kokonaista myyntitiimiä ja vastaako se "täysiveristä" CRM-järjestelmää?

  Kenelle HubSpot CRM oikein sopii ja millaisille yrityksille se on pohjimmiltaan suunniteltu?

  HubSpot CRM palvelee erityisesti yksittäistä myyjää

  Myyjän työpäivät koostuvat monista pienistä, irrallisista ja turhautumista aiheuttavista toimenpiteistä, kuten lukemattomien sähköpostien ja puheluiden kirjaamisesta, asiakastietojen selailusta sekä ylipäätään monien eri työkalujen kanssa pelaamisesta ja pläärämisestä. 

  HubSpot CRM on monista muista CRM-järjestelmistä poiketen kehitetty palvelemaan erityisesti yksittäistä myyjää. Asiakkuudenhallinnan toimenpiteet on tehty mahdollisimman vaivattomiksi ja kevyiksi, jotta myyjä voi keskittyä työssään olennaiseen, eli siihen kuuluisaan kaupan tekemiseen ja asiakkuuksien hoitamiseen. Monipuoliset ominaisuudet, kuten valmiit sähköpostipohjat, "quick notesit" ja sähköpostimuistutukset nopeuttavat päivittäisten rutiinien hoitoa.

  HubSpot CRM:ään voi esimerkiksi merkitä kaikki oleellisimmat kontaktipisteet (puhelut, keskustelut, sähköpostit, tehtävät, tapaamiset) asiakkaan kanssa vain parilla klikkauksella, asettaa sähköpostimuistutuksia tulevista yhteydenotoista tai liittää lähetetty tarjous suoraan asiakkaan tietoihin. 

  Niinkin yksinkertainen ominaisuus kuin valmis sähköpostipohja helpottaa myyjän työtä valtavasti, kun jokaista toistuvaa sähköpostia ei tarvitse kirjoittaa aina alusta saakka. Työkalusta näkee myös, jos ja kun vastaanottaja avaa lähetetyn viestin, klikkaa siinä olevaa linkkiä tai avaa liitteen. Tällöin myyjä voi olla yhteydessä asiakkaaseen sen tiedon turvin, että hän tietää asiakkaan olevan kiinnostunut. Sähköpostin voi integroida esimerkiksi Outlookin kanssa tai viestit voi lähettää myös suoraan työkalusta - aivan, kuten myyjä on tottunut työskentelemään.

  esimerkkikontakti-hubspot-crm.png

  Toisaalta, työkalu ei mahdollista vain manuaalisten rutiinien helpottamista, vaan tuo myös aitoa lisäarvoa keskusteluihin. HubSpotin avulla prospektista saadaan paljon muutakin tietoa irti, kuin vain se, mitä myyjä itse järjestelmään kirjaa manuaalisesti. Keskusteluun on huomattavasti helpompi valmistautua, kun tiedetään valmiiksi, mitä sivuja prospekti on katsellut, mistä hän on kiinnostunut tai miksi hän oletettavasti vierailee sivustollamme?

  Moni HubSpotin CRM-järjestelmää käyttävä myyjä onkin todennut työkalun itse asiassa helpottavan työtään sen sijaan, että järjestelmä koettaisiin rasitteena. Toki myynnin johtamisen näkökulmaa ei ole myöskään unohdettu. Tässä tullaankin myyntitiimin näkökulmaan.

  HubSpot CRM sopii yksinkertaisille myyntitiimeille - eli suurimmalle osalle suomalaisista myyntitiimeistä

  Monet ajattelevat, että HubSpot CRM sopii vain pienyrityksille ja pienille myyntitiimeille. Yleinen harhaluulo on, että ominaisuudet loppuvat kesken sitä myöden kun myyntitiimin koko kasvaa. Mutta, äläpäs ole niin varma! Työkalun sopivuus on nimittäin enemmän kiinni myyntitiimin rakenteesta kuin sen koosta.

  HubSpot CRM sopii myyntitiimeille, jossa on useita myyjiä tai myyntiedustajia ja joku myynnistä vastaava henkilö, jonka tehtävänä on huolehtia kokonaiskuvasta ja myyntitavoitteiden toteutumisesta. Eli, kuten sanottu, melko suurelle osalle suomalaisista pk-yrityksistä ja myyntitiimeistä. Myös osa isommistakin myyntitiimeistä on rakenteeltaan tällaisia ja monissa isommissakin myyntitiimeissä HubSpot CRM pääsee loistamaan. Älä siis anna ennakkoluulojesi estää sinua testaamasta!

  Erilaiset suodattimet ja listaukset helpottavat myyntitiimin johtamista. Myynnistä vastaava voi lajitella näkymät esimerkiksi myyjittäin tai diilin vaiheen mukaan. Yksittäisten myyjien aktiviteettitasoa voidaan arvioida esimerkiksi lähteneiden puheluiden ja sähköpostien, pidettyjen tapaamisten sekä luotujen diilien kautta. Näistä kaikista saadaan myös yhteenvedot. Esimerkiksi kuukausitason raportti käydyistä keskusteluista, tehdyistä yhteydenotoista ja tehdyistä tarjouksista auttaa hahmottamaan kokonaisuutta.

  hubspot-CRM-diilit-1.png

  Myynnin pipelinen ennustaminen perustuu todennäköisyyksien arviointiin, eli esimerkiksi eri vaiheessa oleville diileille voidaan asettaa tietyt todennäköisyydet konvertoitua kaupoiksi (esim. 10%, 30%, 70% jne.). Näin saadaan sen hetkinen ennuste esimerkiksi tulevan kvartaalin myyntisaldolle, jolloin on helpompi arvioida, kuinka hyvin tavoitteeseen ollaan pääsemässä.

  Karkeasti ottaen voisi sanoa, että HubSpot CRM sopii suurimmalle osalle suomalaisista myyntitiimeistä - yrityksen koosta riippumatta. Haasteita tulee toki vastaan esimerkiksi, jos myyntitiimin rakenne on hyvin monimutkainen ja myynnin johtamiseen vaaditaan syvällisiä, moniulotteisia raportteja.

  myynnin-dashboard-hubspot-crm.png

  Parhaimman hyödyn saavat olemassa olevat HubSpotin käyttäjät

  Parhaimman hyödyn HubSpotin CRM:stä saavat ne, joilla on HubSpot jo käytössä. HubSpot koostuu CRM-, Sales- ja Marketing -osioista ja näiden kaikkien hyödyntäminen auttaa markkinoinnin ja myynnin yhteistyön syventämisessä ja lopulta parantavat kaupanteon tehokkuutta. 

  Kun HubSpotia hyödynnetään täysimääräisesti, kaikista liideistä, prospekteista ja asiakkaista saadaan niin sanottu 360-näkymä ja myynti saa käyttöönsä ainutlaatuista lisätietoa prospektista jo ennen ensimmäistäkään kontaktia. Asiakkaasta saadaan kaikki tieto irti aina ensimmäisestä kotisivuvierailusta kaupantekoon saakka - ja siitä eteenpäinkin. 

  Markkinointiosasto puolestaan pääsee näkemään myynnin datan kautta, mitkä materiaalit, aiheet, sisältöformaatit ja kampanjat toimivat parhaiten. Kun kaikki asiakastiedot löytyvät yhdestä ja samasta paikasta, ja tätä tietoa voidaan rikastuttaa analytiikan avulla, mahdollisuudet ovat rajattomat. Myynti ja markkinointi kehittyvät yhdessä, kohti yhteistä päämäärää, yhteisen järjestelmän avulla.

  Kiinnostuitko HubSpotista? Voit tilata kauttamme maksuttoman demon tai 30 päivän käyttöoikeuden järjestelmään! Opastamme mielellämme myös kaikissa HubSpotiin liittyvissä kysymyksissäsi, ota rohkeasti yhteyttä!

  Tilaa maksuton HubSpot-demo

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!