<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Liidejä generoivan pikaoppaan luominen

  Elsi Hirvonen
  16.8.2016 8:30

  pikaoppaan-luominen.png

  Ehkä helpoiten toteutettava ja kulutettava materiaali liidien generointiin on pikaopas. Pikaopas on helppo luoda, koska varsin pätevän oppaan saa aikaan pelkällä tekstinkästtelyohjelmalla. Pikaopas on myös asiakkaillesi helposti kulutettava formaatti, koska sen pystyy lukemaan missä vain, milloin vain ja lähes millä laitteella tahansa.

  Näiden vinkkien avulla luot potentiaalisiin asiakkaisiisi vetoavan, hyödyllisen ja helppolukuisen pikaoppaan. Kannattaa lukea myös aiemmin julkaistu artikkelimme Millaiset sisällöt generoivat liidejä?, jotta saat tarkemman käsityksen liidimateriaalien “syvemmästä olemuksesta”.

  1. Valitse pikaoppaalle kohderyhmä

  Kaiken sisällöntuotannon pitäisi lähteä kohderyhmän määrittelystä sekä sen tarpeiden ja haasteiden tunnistamisesta. Hyödynnä ostajapersoonia ja valitse persoona, jolle oppaan kirjoitat. Pikaoppaat kannattaa luonnollisesti kohdentaa nimenomaan niille persoonille, jotka todennäköisesti hyödyntävät verkkoa ja pikaoppaita tiedonlähteinä.

  2. Päätä pikaoppaan aihe

  Kun pikaoppaan ostajapersoona on valittu, aiheen valinta on huomattavasti helpompaa. Millaisia haasteita persoonalla on? Millaiseen aiheeseen tarttumalla kasvatat samalla persoonan omaa tietämystä ja hänen luottamustaan yrityksenne asiantuntemukseen? Millaisilla hakutermeillä persoona googlaa?

  Rajaa pikaoppaan aihe tiukasti. Keskity mieluummin kertomaan kattavasti yhdestä, rajatusta aiheesta sen sijaan, että yrittäisit kertoa yhdessä oppaassa kaiken. Siten oppaan lukija saa siitä enemmän irti.

  3. Hahmottele tärkeimmät “pointit”

  Aloita pikaoppaan luominen kirjaamalla ylös aiheeseen liittyvät tärkeimmät pointit. Kun saat ajatuksesi kasaan ranskalaisten viivojen muodossa, pikaoppaan rakenne on käytännössä luotu. Hienosäädä rakenteesta oppaalle sisällysluettelo eli varsinaista sisältöä kuvaavat väliotsikot.

  Kun luot oppaalle ensin rakenteen, itse kirjoittamisen aloittaminen on helpompaa. Kerrot vain kaiken lukijan kannalta olennaisen ja kiinnostavan kustakin väliotsikosta.

  4. Kirjoita ytimekkäästi

  Kuten kohdassa 2 mainittiin, rajaa aihe tiukasti ja pysyttele siinä. Vaikka sinulla on valtava määrä tietoa ja osaamista pikaoppaan aiheesta, varo rönsyilyä. Kirjoita vain ne asiat, joista lukijalle on hyötyä. Pikaoppaan ei tarvitse olla kirja eikä sille voida määritellä sopivaa pituutta. Opas on silloin sopivan mittainen, kun se kertoo aiheestaan kaiken olennaisen - eikä yhtään enempää.

  Liika jaarittelu saa lukijan selaamaan opasta nopeasti ja siten häneltä saattaa mennä ohi tärkeitä pointteja. Jokaisen oppaan pitäisi olla oikeasti hyvä, koska jo yksi huono opas saattaa aiheuttaa sen, ettei lukija lataa yrityksenne pikaoppaita enää jatkossa.

  5. Paranna pikaoppaan silmäiltävyyttä väliotsikoilla, kuvilla ja grafiikoilla

  Pelkän tasapaksun tekstin lukeminen käy helposti uuvuttavaksi. Pikaoppaan luettavuutta on helppo parantaa lisäilemällä tekstin sekaan havainnollistavia kuvia, grafiikoita, väliotsikoita ja muita tekstinostoja. Jos pystyt ilmaisemaan jonkun asian helpommin jonkinlaisen kaavion tai kuvan avulla, käytä niitä.

  Kaikkein tärkeimmät pointit kannattaa tehdä erillisinä tekstinostoina, jolloin opasta nopeasti selaillessakin ne pistävät silmään. Väliotsikoilla silmäilijä pystyy myös nopeasti hahmottamaan, mistä missäkin kohtaa opasta puhutaan.

  Ps. Muista myös markkinoida opasta!

  Liidien generointi -opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!