<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Liidien hankinta verkosta: 6 askelta

  Elsi Hirvonen
  19.7.2016 8:30

  liidien-hankkiminen-verkosta.png

  Liidien hankinta on monen B2B-markkinoijan suurin haaste. Miten inbound-liidejä kerätään verkosta? Itse liidien hankinnan prosessi ei ole rakettitiedettä, vaikka vaatiikin osaamista ja asiakasymmärrystä. Seuraamalla näitä kuutta askelta pääset alkuun liidien hankinnassa!

  1. Määrittele ostajapersoonat

  Ostajapersoonat ovat kohdennetun ja tehokkaan markkinoinnin perusta. Liidien hankintaan tämä pätee erityisesti: jotta saat potentiaaliset asiakkaat liideiksesi, on sinun tunnettava tarkkaan heidän haasteensa, käyttämänsä tiedonhakukanavat, tavoitteet ja ostamisen esteet. Jos et ole vielä määritellyt ostajapersoonia muun markkinointisi tueksi, tee se nyt.

  Lue esimerkkikysymyksiä ostajapersoonien laatimiseksi täältä!

  2. Luo ladattava liidimateriaali

  Yksinkertaisimmillaan liidimateriaali voi olla Wordilla tehty tekstidokumentti, joka ratkoo tavoittelemiesi asiakkaiden haasteita ja tarjoaa lisäarvoa heidän työhönsä. Se voi olla pikaopas, tarkistuslista, asiakastarina - mitä vain, millä pystyt vakuuttelemaan tulevaa asiakastasi kohti ostovalmiutta. Liidimateriaali voi tietenkin olla myös muuta, kuin tekstiä. Se voi olla webinaari, podcast, yhteydenotto, koulutus, tietoisku, demo tms.

  Luo materiaaleja ostoprosessin eri vaiheisiin, jotta saat kiinni ostovalmiiden liidien lisäksi myös ostoprosessinsa varhaisemmissa vaiheissa olevat kävijät! 

  Lue täältä, millaiset sisällöt generoivat liidejä.

  3. Tee materiaalille laskeutumissivu ja kiitos-sivu

  Sijoita laskeutumissivulle lomake, jonka täyttämällä kävijä saa materiaalin itselleen. Lomakkeen lisäksi sivulta on hyvä löytyä napakka, mutta informatiivinen kuvaus materiaalin sisällöstä sekä katseen kiinnittävä kuva. Pidä teksti ja lomake lyhyenä sekä poista sivulta navigaatio, jotta kävijä todennäköisemmin keskittyy olennaiseen, eli täyttää lomakkeen. Lomakkeen täyttämisen jälkeen ohjaa kävijä kiitos-sivulle, jolta hän saa materiaalin itselleen ja jolla pystyt tarjoamaan hänelle lisää lataamansa materiaalin aiheeseen liittyvää sisältöä.

  Lue täältä tarkemmin, millainen on tehokas laskeutumissivu.

  4. Ripottele toimintakehotuksia sivustollesi

  Toimintakehotus (call to action, CTA) on painike, jota klikkaamalla kävijä siirtyy materiaalin laskeutumissivulle. Kerro toimintakehotuksessa yksiselitteisesti, mitä sen klikkaamisesta seuraa ja miten klikkaaja hyötyy siitä. Sijoita painikkeita sivuille, joille ne aiheensa puolesta sopivat ja joiden selailijat ovat todennäköisesti kiinnostuneita materiaalista. Älä kuitenkaan tunge sivuja täyteen toimintakehotuksia, vaan sijoita ne paikkoihin, joihin ne luontevasti istuvat.

  Muista, että ilman toimintakehotuksia sivustosi kävijät eivät voi päätyä laskeutumissivulle täyttämään lomaketta ja siten liideiksesi. Panosta siis toimintakehotuksiin ja niiden sijoitteluun!

  Lue Kävijöistä liideiksi -oppaastamme vinkkejä tehokkaiden toimintakehotusten luomiseen!

  5. Markkinoi materiaalia

  Jotta saat hankittua liidejä, tarvitset laskeutumissivuillesi kävijöitä. Markkinoi materiaaliasi kohdennetusti esimerkiksi sähköpostitse, hakusanamainoksin, sosiaalisessa mediassa sekä muualla markkinoinnissasi ja sisällöissäsi. Hyödynnä kanavavalinnoissa ja viestintätyylissä laatimiasi ostajapersoonia. Painota markkinoinnissa haluasi auttaa ja kerro, millaisia ongelmia materiaalin lataaminen ratkaisee. Älä missään nimessä tuputa, vaan keskity tuomaan esille materiaalin hyötyä.

  Haluatko tietää, miten B2B-yritykset voivat hyödyntää somea mm. liidien hankinnassa? Lue täältä!

  6. Testaa, mittaa ja toista!

  Mittaa laskeutumissivujen konversioprosentteja ja toimintakehotusten klikkimääriä, tarkkaile, paljonko kävijöitä saat mistäkin lähteistä ja mistä tulee eniten laadukkaita liidejä. Kehitä ja testaa mainoksia, toimintakehotuksia ja laskeutumissivuja. Muokkaa tekstejä, lomakkeita tai vaikka painikkeiden väriä. Vain testaamalla tiedät, mikä toimii!

  Liidien generointi -opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!