<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoijan kiire - totta vai illuusio?

  Elsi Hirvonen
  3.1.2017 9:03

  illuusio-markkinoinnin-kiireesta.png

  Markkinoinnin tekijöillä tuntuu olevan ainainen kiire. Täytyy juosta palavereissa, roikkua puhelimessa ja olla jatkuvassa valmiudessa toteuttamaan niin myynnin kuin johdon toiveita. Siinä sivussa pitäisi vielä ehtiä tekemään “oikeita töitä”. Kiire on kuitenkin usein pelkkä illuusio: itse aiheutettua tai seurausta huonosta johtamisesta.

  Näiden ohjeiden seuraaminen ei tuo vuorokauteen lisätunteja tai kasvata sinulle lisäkäsiä. Näiden kolmen ohjeen omaksuminen sen sijaan karsii arjestasi turhan tekemisen ja opit käyttämään voimavarasi niihin kaikkein olennaisimpiin asioihin.

  1. Tehkää suunnitelma ja pysykää siinä

  Saattaa kuulostaa typerältä ja itsestäänselvältä ohjeelta, mutta suunnitelman laatiminen ja erityisesti siinä pysyttäytyminen on avain tehokkaaseen tekemiseen. Laatikaa joka kuukausi suunnitelma, joka edesauttaa tavoitteidenne saavuttamista. Markkinoinnin, kuten minkään muunkaan, tekeminen ei loppupeleissä ole yhtään sen vaikeampaa kuin suunniteltujen toimenpiteiden toteuttamista.

  Kun konkreettinen, tavoitteita tukeva suunnitelma deadlineineen on laadittu, tiedät, mitä sinun milloinkin pitää tehdä. Tavoitteiden saavuttaminen on suorastaan todennäköistä, kun niiden eteen tehdään töitä järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti.

  2. Ottakaa käyttöön ideapankki

  Entä, kun erinomainen idea pulpahtaa mieleesi kesken kuun? Tai kun myyjä pyytää uutta PowerPoint-esitystä? Johto haluaa raporttia raportin perään milloin mistäkin?

  Ottakaa käyttöön ideapankki. Ellei uusiin ideoihin, toiveisiin tai pyyntöihin ole tavoitteiden kannalta kriittistä tarttua välittömästi, älä. Kaikkia ideoita ei suinkaan ole tarkoitus unohtaa ja hylätä, vaan niiden toteutus lykätään parempaan ajankohtaan. Jos jokainen markkinoinnille suunnattu toive on toteutettava heti, ei suunnitelmaan kirjattuja toimenpiteitä ehditä toteuttaa tai niiden toteutus jää hutaistuksi.

  3. Opettakaa uudet tavat koko organisaatiolle

  Näiden ohjeiden omaksuminen ei ole yksin markkinoinnin tekijöiden tehtävä, vaan koko organisaation on opittava uusia temppuja. Muilla osastoilla on olennaista ymmärtää, etteivät markkinoijat laiskottele tai keljuile tahallaan jättäessään muiden käskyjä toteuttamatta, vaan he vain pyrkivät yksinkertaisesti tekemään työnsä paremmin ja että uusista käytänteistä hyötyy pidemmän päälle koko yritys.

  Kun koko yrityksen henkilöstö, tai etenkin markkinoinnin kanssa tekemisissä olevat tahot, saadaan sisäistämään uusi toimintatapa, ei-akuuttien toiveiden esittäminen vähenee ja he jopa oppivat itse lisäämään tarpeensa ja toiveensa ideapankkiin. Tärkeää onkin ottaa markkinoinnin palavereihin mukaan tarvittaessa edustus myynnistä, liiketoimintajohdosta tuotekehityksestä - miltä tahansa osastolta, jonka kanssa markkinoinnin juuri teidän yrityksessänne onkaan tärkeää tehdä yhteistyötä.

  Kiireettömyys ei tarkoita heikompaa tuottavuutta - päinvastoin. Näillä ohjeilla keskitytte tekemisessä nimenomaan yrityksenne tuloksen kannalta olennaisimpiin asioihin - kunnolla. Kun ylimääräinen säätäminen ja sinne tänne sinkoilu jää pois, jää itse tuottavalle työlle enemmän aikaa. Ja enemmän aikaa tarkoittaa parempaa ja mielekkäämpää työtä.

  Haluatko tehdä markkinoinnista tuottavan prosessin ja kasvattaa markkinoinnin arvostusta yrityksessänne?
  Lataa maksuton oppaamme Markkinoinnista yrityksen ydinprosessi - eroon ad hoc -puuhastelusta ja lue, miten se tapahtuu!

  Markkinoinnista-prosessi-kansi.png

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!