<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoinnin automaatio palvelee nimestään huolimatta myös myyntiä – 3 tärkeintä ominaisuutta

  Hanna Kuusisto
  29.11.2018 11:27

  Blogiartikkeli Miten markkinoinnin automaatio tukee B2B-myyntiä

  Olemme kertoneet aiemmin, miten markkinoinnin automaatio tehostaa markkinointia, mutta nyt keskitymme siihen, miten markkinoinnin automaatio tuo kaivattuja lisätehoja B2B-myynnilleTässä artikkelissa kerron, mitä markkinoinnin automaatio tarkoittaa ja mitkä ovat sen 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnin kannalta.

  Mitä on markkinoinnin automaatio?

  Markkinoinnin automaatio on järjestelmä, ei tapa tehdä markkinointia. Se ei siis ole sama asia kuin liidien hoivaus, sisältömarkkinointi tai inbound-markkinointi. Arkikielessä nämä asiat menevät usein sekaisin ja markkinoinnin automaatiolla viitataan erilaisiin markkinoinnin metodeihin järjestelmän sijaan. Parempi nimitys markkinoinnin automaatiojärjestelmälle ehkä olisikin markkinoinnin hallinointijärjestelmä.

  Lyhyesti: markkinoinnin automaatio on järjestelmä, joka auttaa tekemään erilaisia markkinoinnin toimenpiteitä tehokkaammin. 

  Tunnettuja markkinoinnin automaatiojärjestelmiä ovat mm. HubSpot, Marketo ja Eloqua. Lue artikkeli eri järjestelmien vertailusta täältä.

  Markkinoinnin automaation 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnille

  Markkinoinnin automaatio parantaa muun muassa markkinoinnin toimenpiteiden mitattavuutta ja auttaa niiden kehittämisessä, mikä näkyy myynnille kasvavana liidimääränä sekä entistä laadukkaampina liideinä. Markkinoinnin automaatio lisää myös liideihin liittyvän tiedon läpinäkyvyyttä ja syventää näin markkinoinnin ja myynnin välistä kommunikaatiota ja yhteistyötä

  Markkinoinnin automaation hyödyt B2B-myynnille tulevat keskittymisestä liidien generointiin. Mikäli markkinoinnin automaatiota käytetään esimerkiksi vain näkyvyyden kasvattamiseen, ei se tuo juuri hyötyjä myynnille.

  Tässä markkinoinnin automaation 3 tärkeintä ominaisuutta B2B-myynnin kannalta:

  1. Pääsy liidien tietoihin auttaa kontaktoinnissa

  Markkinoinnin automaation avulla myyjä näkee liidin historian eli miten liidi on ollut tekemisissä yrityksen kanssa jo ennen myyjän ensimmäistä kontaktointia. Myyjä näkee esimerkiksi kampanjat, joihin liidi on reagoitun (ja toisaalta ne kampanjat, jotka eivät ole aiheuttaneet reagointia liidin suunnalta) sekä sivut, joilla liidi on vieraillut. Lue vinkit inbound-liidin kontaktointiin täältä.

  Tiesitkö? 

  HubSpot tarjoaa kätevän ominaisuuden myynnin tueksi: lead revisit notification. Myyjä saa ilmoituksen, kun hänen liidinsä tulee vierailemaan yrityksen sivustolla tai avaa hänelle lähetetyn sähköpostin. Näin myyjä voi olla häneen välittömästi yhteydessä. Tämä parantaa liidin tavoittamista: oman kokemuksemme mukaan hit rate jopa 80%.

  2. Liidien hallinta

  Edelleen lukuisissa yrityksissä hallitaan liidejä myyjien omien Excel-listojen kautta. Markkinoinnin automaation kautta myynti näkee missä tilassa ja kenen vastuulla liidi on. Esimerkiksi jako MQL, SQL ja opportunity luokkiin helpottaa liidien hallintaa, liidistä vastuussa olevan tahon määrittämistä ja liideille kohdistettavien toimenpiteiden organisointia. Markkinoinnin automaatiojärjestelmän hyödyt nousevat merkittäviksi, kun kuukausittainen liidimäärä kasvaa yli 50. 

  Tiesitkö?

  HubSpotin liidien hoivaus on myynnin turvaverkko. Kun liidi ei enää etene myynnissä ja asiakasta ei saada siirtymään ostopäätöksen tekoon, voi myyjä siirtää liidin automaattiseen hoivaukseen. Hoivausketju voidaan rakentaa yhdistelemällä esimerkiksi liidille ajastetusti lähetettäviä sisältöjä, myyjien omia toimenpidemuistutuksia sekä automaatti-ilmoituksia liidin uudelleen aktivoitumisesta.

  Liidien hoivaus varmistaa, että liidiin ollaan aktiivisesti yhteydessä ja hänen mielessään pysytään, vaikkei myyjä itse muistaisi laittaa esimerkiksi ilmoituksia uusista ajankohtaisista materiaaleista. Hoivauksessa aktivoituneen liidin pariin palaaminen on myös myyjälle mukavampaa. Lue lisää liidien hoivauksesta täältä.

  3. Liidien pisteytys vähentää myyjien työtaakkaa

  Liidien pisteytys vähentää myyjien työtaakkaa ja auttaa kohdentamaan myynnin resurssit oikeaan aikaan oikeisiin liideihin. Liidien pisteytyksen hyödyt nousevat merkittäviksi, kun liidejä tulee vähintään noin 30 kuukaudessa. Apua liidien generointiin saat maksuttomasta webinaaritallenteestamme.

  Haluatko lisätietoja?

  Jos haluat tietää lisää, lataa webinaaritallenne Markkinoinnin automaatio B2B-myynnin näkökulmasta ja selvitä, miten markkinoinnin automaatio hyödyttäisi teidän myyntiänne.

  Webinaaritallenne Markkinoinnin automaatio B2B-myynnin näkökulmasta

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin automaatio

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!