<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttöönotto - miten valita yhteistyökumppani?

  Elsi Hirvonen
  10.3.2016 12:37

  yhteistykumppanin-valinta.png

  Pelkkä markkinoinnin automaatiojärjestelmän hankinta ei itsessään ratkaise yhtäkään markkinoinnin haastetta tai tuo yritykseesi ostovalmiita liidejä. Jos markkinoinnin autmaatiojärjestelmän käyttöönotoista ei ole aiempaa kokemusta tai siinä tarvittavaa osaamista ei ole tarpeeksi, tie toimivaan automaatioon on pitkä, kallis ja kivinen - tai jopa umpikuja.

  Helpoin tapa varmistaa sujuva käyttöönotto on etsiä omiin tarpeisiin sopiva, omaa osaamistanne täydentävä yhteistyökumppani.

  Mihin yhteistyökumppania tarvitaan?

  Käyttöönottovaiheessa tehdyt virheet kostautuvat aina aikaa ja rahaa vievinä korjausliikkeinä sekä järjestelmän puutteellisena hyödyntämisenä. Siksi järjestelmää käyttöönotettaessa kannattaa puntaroida tarkasti, riittävätkö talon sisäiset resurssit ja osaaminen järjestelmän käyttöönottoon vai tarvitaanko ulkopuolisia kumppaneita.

  Markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttöönotto ja hyödyntäminen vaatii muun muassa seuraavien osa-alueiden hallintaa:

  • liiketoiminnan kehitys
  • markkinointiprosessit
  • markkinoinnin ja myynnin yhteistyö
  • markkinoinnin mittaaminen
  • sisällöntuotanto
  • IT-osaaminen

  Kun mukaan otetaan kumppani, jolla on kokemusta markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttöönotoista ja oikea näkemys aiheesta, varmistetaan, että valitsette juuri teidän markkinointianne parhaiten tukevan automaatiojärjestelmän oikean tason ja järjestelmä saadaan tehokkaaseen käyttöön nopeasti. Lue lisää järjestelmien tasoista ja hinnoittelumalleista.

  Vain harvassa yrityksessä on niin laajaa osaamista, että käyttöönotto pystytään tekemään tehokkaasti täysin itsenäisesti. Voisi siis sanoa, että markkinoinnin automaatiojärjestelmän valinnassa ja käyttöönotossa kannattaa käytännössä aina hyödyntää ulkopuolisia asiantuntijoita. 

  Yhteistyökumppanin valinta - miten tunnistan hyvän kumppanin?

  Kuinka tuttu järjestelmä kumppanille on? Ymmärtävätkö he, miksi teidän kannattaa ottaa markkinoinnin automaatiojärjestelmä käyttöön ja miten liiketoimintanne siitä hyötyy?

  Vertaile eri yrityksiä, heidän tarjoamiaan palveluita ja järjestelmiä, kuuntele konsultointeja ja sitä, miten he perustelevat jonkin tietyn järjestelmän sopivuutta tarkoituksiinne. Pohdi, kuinka hyvin he haluavat ymmärtää tarpeesi ja keskittyä palvelemaan juuri teidän tavoitteitanne.

  Kaikki järjestelmät eivät taivu kaikkien yritysten tarpeisiin. Hyvän kumppanin päällimmäinen tarkoitus on tehostaa markkinointianne teidän tarpeisiinne sopivan automaatiojärjestelmän avulla - jos heillä ei ole tarjota sellaista, he eivät myy sinulle mitään.

  Pidä nämä kolme asiaa mielessäsi yhteistyökumppania valitessa:

  1. Älä ala koekaniiniksi.

  Markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttöönotto vaatii kokemusta. Jos järjestelmän täyttä potentiaalia ei saada käyttöön tai jos käyttöönoton yhteydessä tehtyjä virheitä joudutaan korjailemaan myöhemmin, investoinnista tulee kulu. Järjestelmästä ei saada täyttä hyötyä, jos sitä käytetään puutteellisesti.

  2. Tärkeintä on, että yhteistyö toimittajan kanssa toimii alusta asti.

  Jos jo ennen ostamista tuntuu, ettei kaikki ole kunnossa, on parasta puhaltaa peli poikki ja etsiä toinen kumppani. Yhteistyö alkaa harvoin sujumaan paremmin itsestään.

  3. Mieti kumppanin rooli etukäteen.

  Tarvitsetteko kumppania vain käyttöönottoon ja koulutukseen vai kaipaatteko tukea jatkossakin? Kuinka itsenäisesti pystytte käyttämään järjestelmää jatkossa? Pystyttekö tuottamaan tarvitsemanne sisällöt itse?

  Mieti, kuinka paljon eri osa-alueiden osaamista yrityksestänne löytyy ja mihin kaipaatte ulkopuolista tukea. Ehkä jopa järjestelmän valintaa tärkeämpää on keskittyä oikean yhteistyökumppanin löytämiseen.

  New Call-to-action

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!