<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoinnin ketterä kehitys

  Elsi Hirvonen
  13.5.2016 12:14

  kettera-kehitys.png

  Useissa yrityksissä markkinointisuunnitelma laaditaan aina vuodeksi kerrallaan. Pelkän vuosisuunnitelman turvin tehtävä markkinointi jää kuitenkin helposti junnaamaan paikalleen tai suunnitelman ylimalkaisuuden vuoksi tarkkaa toimenpidesuunnitelmaa ei ole käytännössä lainkaan.

  Emme suinkaan kehota hylkäämään klassista vuosikelloa kokonaan, vaan suosittelemme pitämään sen markkinoinnin selkärankana ja ynnäämään siihen ketterämmän markkinoinnin kehitysmalllin, eli yksityiskohtaisemmat kvartaali- ja kuukausisuunnitelmat.

  Miksi markkinointia kannattaa kehittää ketterästi?

  Jatkuvan mittaamisen ja kehityksen avulla markkinoinnista pystytään karsimaan turhaa, aikaa vievää tekemistä sekä rahaa syöviä markkinoinnin muotoja tai kanavia. Parhaimmillaan jatkuva kehitys tarkoittaa sitä, että markkinointi tuo kuukaudesta toiseen kovempia tuloksia.

  Asia, joka toimii tammikuussa, ei vauhdilla muuttuvassa markkinoinnin maailmassa välttämättä toimi enää syyskuussa. Siksi on tärkeää, että markkinoinnin tehoa mitataan jatkuvasti ja keskitytään aina niihin toimenpiteisiin, jotka milloinkin tuottavat parhaiten.

  Kun tekemistä tarkkaillaan ja kehitetään ketterästi joka kuukausi, pystytään markkinointipanostukset keskittämään aina parhaita tuloksia tuoviin kanaviin, aiheisiin ja kohderyhmiin. Siten markkinoinnin käytössä olevat resurssit ja rahat ovat aina tehokkaimmassa mahdollisessa käytössä.

  Mitä ketterä kehitys tarkoittaa markkinoinnin jatkuvuudelle?

  Tuleeko markkinoinnista yksittäisiä toimenpiteitä ja ad hoc -tekemistä, jos markkinointisuunnitelma laitetaan uusiksi joka kuukausi? Ei, jos sen kehityksessä keskitytään oikeisiin asioihin.

  Kuukausisuunnitelma voi pysyä hyvin samanlaisena kuukaudesta toiseen, jos se toimii - muutosten teko ei ole itseisarvo ketterässä markkinoinnin kehittämisessä. Olennaisempaa on, että markkinoinnilla on koko ajan tieto siitä, että tekemisessä panostetaan oikeisiin asioihin. Markkinoinnin toteutusta helpottaa myös huomattavasti se, että on olemassa selkeä suunnitelma asioista, jotka milläkin viikolla pitää saada tehtyä.

  Jos viime kuun kampanjat näyttäisivät toimineen hyvin, kannattaa samaa kaavaa toki hyödyntää seuraavassakin suunnitelmassa. Liian pitkään tismalleen samalla kaavalla tehdyn markkinoinnin tulokset alkavat väistämättä heiketä ajan saatossa. Samalla kaavalla tehtävä markkinointi ei siis takaa jatkuvia tuloksia, vaan pikemminkin päinvastoin. Vain jatkuvalla kehityksellä pystytään takaamaan jatkuvat tulokset.

  Miten suunnittelen markkinointia ketterästi?

  1. Laadi markkinoinnille vuosikello, joka keskittyy vuoden tärkeimpiin markkinointiin vaikuttaviin teemoihin, kuten tapahtumiin, sesonkeihin ja tuotelanseerauksiin.
  2. Laadi hieman vuosikelloa yksityiskohtaisempi kvartaalisuunnitelma, jossa on eritelty vuosikellosta nostettuihiin aiheisiin liittyvät tärkeimmät toimenpiteet.
  3. Laadi joka kuukausi uusi kuukausisuunnitelma, johon on kirjattu tarkasti kaikki tehtävät toimenpiteet, kuten tuotettavat sisällöt, tapahtumat, niitä tukevat kampanjat ja hyödynnettävät kanavat. Pohjaa suunnitelma aina edellisten kuukausien tuloksiin ja valitse käyttöön toimivimmat keinot ja kanavat.

  Mitä muuta tulee huomioida?

  Vaikka jokaisen kuukauden suunnitelma laaditaan aina edellisten kuukausien pohjalta, täytyy markkinointia tarkkailla myös isommassa mittakaavassa. Esimerkiksi blogin perustaminen ei tuo tuloksia heti, vaan tuotetut sisällöt kasvattavat sivuston kävijämäärää ja generoivat liidejä ajan saatossa jatkuvasti enemmän. Jos jonkin toimenpiteen voidaan odottaa tuovan tuloksia vasta pitemmällä aikavälillä, ei sen tekemistä tietenkään pidä lopettaa kesken.

  Ketterässä tekemisessä ei siis pidä sortua liikaan numeroiden tuijotteluun, vaikka se tärkeää onkin. Muista aina, että markkinointi on suurempi kokonaisuus - pyri näkemään metsä puilta. Pidä mielessäsi myös se, että markkinointia tehdään aina ostajapersoonille heidän ostoprosessin eri vaiheisiin. Mitä paremmin kohdennat markkinointiasi heille ja heidät tavoittavissa kanavissa, sitä parempia tuloksia saat.

  Lataa maksuton Markkinointipäällikön käsikirjamme - saat lisätietoa markkinoinnin mittaamisesta ja kehittämisestä!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!