<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoinnin mittarit, joilla perustelet markkinointibudjetin toimitusjohtajalle

  Elsi Hirvonen
  11.12.2015 10:10

  markkinointibudjetti.png

  Markkinoinnin tärkein tehtävä on tukea myyntiä, mutta silti markkinoinnin tehokkuutta mitataan surullisen monissa yrityksissä verkkosivuston kävijöiden ja someseuraajien lukumäärällä. Miksi? Jos markkinoinnin arvostusta halutaan kasvattaa, on markkinoijan pystyttävä osoittamaan tekemänsä työn vaikutus yrityksen liiketoimintaan.

  Kun markkinoija mittaa oikeita asioita, hän pystyy perustelemaan tarvitsemansa budjetin yrityksen kirstunvartijalle paremmin. Markkinointi nähdään valitettavan usein pakollisena kulueränä, johon satsataan vain, jos rahaa sattuu jäämään muualta yli.

  Joissain yrityksissä mitattavuus puolestaan on liian suuri itseisarvo ja kaikilta markkinointitoimenpiteiltä odotetaan näkyviä tuloksia heti. On syytä pitää mielessä, että esimerkiksi bloggaaminen, hakukoneoptimointi tai uutiskirjeiden lähettäminen tuovat tuloksia yleensä vasta pitemmällä aikavälillä.

  Näihin mittareihin keskittymällä pystyt osoittamaan markkinoinnin hyödyt liiketoiminnalle ja kehittämään sitä kohti tuloksia, joilla vakuutat muutkin päättäjät:

  1. Asiakashankintahinta

  Mitä pienempi asiakashankintahinta on, sitä tehokkaammin organisaatiosi myynti ja markkinointi toimivat. Asiakashankintahintaa kannattaa verrata asiakkuuden arvoon eli suhteuttaa asiakashankinnan menot asiakkuuden tuomiin tuloihin. Myös asiakashankintahinnan kehitystä on hyvä seurata.

  Voisiko markkinointiin panostaminen olla pitkässä juoksussa kuitenkin kannattavaa? Onko markkinointi- ja myyntiprosessi tehostunut vai onko asiakashankintahinta kasvanut ajan saatossa? Miten asiakashankinnasta saisi kustannustehokkaampaa? Lue lisää asiakashankintahinnan laskemisesta täältä.

  2. Markkinoinnin tuomat asiakkaat

  Kuinka suuri osa uusista asiakkaista on ollut ensikosketuksissa yritykseen markkinoinnin kautta? Entä kuinka monen asiakkuuden kypsyttelyyn markkinointi on osallistunut vähintään jossain vaiheessa? Perehdy myös markkinointikanavien toimivuuteen, jotta pystyt keskittymään tehokkaimmin kauppaa tuoviin kanaviin ja kehittämään tai jopa unohtamaan pelkkiä kävijöitä tuovat kanavat.

  Vertaile markkinoinnilla pohjustettujen asiakkuuksien hankintahintaa pelkällä myynnillä saatuihin asiakkuuksiin. Jos markkinoinnin kautta tulleiden asiakkaiden hankintahinta on alhaisempi kuin puhtaasti myyjän hankkimien asiakkaiden, markkinointiin panostamisen kannattavuus on varsin helppoa perustella.

  3. Markkinointisuppilon arvo

  Markkinointisuppilon mallintaminen mahdollistaa tulevaisuudessa saatavien kauppojen arvon ennustamisen suurpiirteisesti. Kun tiedetään, millä prosentilla verkkosivuston kävijät saadaan konvertoitua liideiksi, kuinka suuri osa kaikista liideistä päätyy myyntiliideiksi, kuinka moni myyntiliidi päätyy maksavaksi asiakkaaksi ja paljonko yhden asiakkuuden arvo keskimäärin on, pystytään markkinointi- ja myyntiprosessia ennustamaan ja tehostamaan.

  Markkinointiprosessin pullonkaulat saadaan paikannettua markkinointisuppilon avulla. Jos sivusto konvertoi kävijöitä liideiksi hyvällä prosentilla, mutta kävijöitä on liiditavoitteisiin nähden liian vähän, kannattaa markkinointipanokset laittaa näkyvyyden kasvattamiseen. Jos taas liidien kypsyttely kohti myyntivalmiutta takkuaa, on aikaa ja rahaa perusteltua laittaa tehokkaampaan liidien hoivaukseen. Yhdistetystä markkinointi- ja myyntisuppilosta voit lukea lisää täältä.

  Mieti, millaisilla luvuilla markkinoinnin teho on yrityksessäsi helpointa osoittaa ja millä pystyt perustelemaan lisäbudjetoinnin tarpeen. Unohda pelkät klikkaukset ja laajenna markkinoinnin mittaristoa liiketoimintalähtöisemmäksi.

  Markkinoinnin mittaaminen - lataa opas!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin mittaaminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!