<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinoinnin ulkoistaminen - milloin se kannattaa?

  Elsi Hirvonen
  6.10.2015 12:56

  laskin-powermarkkinointi

  PK-sektori on viimein herännyt siihen, ettei markkinointi ole pelkkä pakollinen kuluerä, vaan siitä voi olla yrityksen liiketoiminnalle aidosti hyötyä. Erityisesti verkossa on yhä tärkeämpää olla asiakkaiden ulottuvilla.

  PK-yrityksissä ei aina ole kokonaista tiimiä hoitamassa markkinointia, vaan markkinointi on usein yhden ihmisen vastuulla. Jos markkinointipäällikön odotetaan muiden markkinoinnin tehtävien ohella pystyvän suunnittelemaan, toteuttamaan ja kehittämään yrityksen markkinointia verkossa, sovittelee johto markkinoijalle supersankarin viittaa.

  Tuloksekkaan modernin markkinoinnin tekeminen edellyttää esimerkiksi seuraavia taitoja:

  • markkinoinnin suunnittelu

  • sisällöntuotanto

  • hakukoneoptimointi (sekä sisältöjen, että tekniikan osalta)

  • konversio-optimointi

  • hakusanamainonta

  • sähköpostimarkkinointi

  • liidien hoivaus

  • oikeiden asioiden mittaaminen ja analysointi

  • jne.

  Mainitut taidot ovat vain osa nykyaikiasen markkinoinnin työkaluista.

  Mikä markkinointipäällikön tehtävä yrityksessä tulisi olla?

  Onko hänen tehtävänsä lähettää sähköpostikampanjoita, tehdä verkkosivuja, päivittää somea, kirjoittaa blogia ja kahlata läpi valtavaa määrää dataa, jota tehdyistä toimenpiteistä on saatavilla?

  Vai onko hänen tärkein tehtävänsä johtaa markkinointia strategisesti suuntaan, jolla se saadaan tukemaan yrityksen liiketoimintaa paremmin?

  Minä vastaisin jälkimmäisen.

  Jos markkinointipäällikön päivät kuluvat markkinoinnin toteuttamiseen, ei ison kuvan hahmottamiseen välttämättä jää aikaa ja keskitytään helposti liiketoiminnan kannalta toisarvoisiin asioihin.

  Millaisessa tilanteessa markkinoinin ulkoistamista kannattaa harkita?

  Nykyaikaisen markkinoinnin lainalaisuudet, oli kyse hakukoneoptimoinnin säännöistä tai blogissa toimivista aiheista, elävät koko ajan. Jotta verkkoon laitettu raha saadaan poikimaan, on markkinointitiimistä löydyttävä todellinen digiin vihkiytynyt tekijä, jolla on aikaa päivittää osaamistaan jatkuvasti. 

  Jos markkinoinnin toteutus, tai osa siitä, ulkoistetaan osaavalle kumppanille, markkinointipäällikkö pystyy käyttämään aikansa tehtäviin, jotka hänelle oikeasti kuuluvat. Markkinointikumppani toteuttaa toimenpiteet, joihin markkinointipäällikön aika tai osaaminen ei riitä. Toteutuksen lisäksi kumppanin tehtävä on raportoida toimenpiteillä saavutetut tulokset säännöllisesti ja siten auttaa markkinointipäällikköä kehittämään markkinointia - tai jopa toimia strategisena kumppanina suurempia linjauksia tehtäessä.

  Haluatko tietää lisää markkinoinnin ulkoistamisesta?

  Varaa maksuton tietoisku, jonka aikana saat käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten saat markkinoinnin tukemaan juuri teidän yrityksenne liiketoimintaa oikeasti ja mitattavasti.

  Mikäli haluat lukea vinkkejä tehokkaan nykyaikaisen markkinoinnin tekemiseen, käy lataamassa tietopankistamme oppaita avuksesi.

  New Call-to-action 

  Artikkeli on päivitetty versio Niku Raatikaisen vuonna 2012 PowerMarkkinoinnin blogiin kirjoittamasta artikkelista.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (2)