<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinointi kesällä - 5 vinkkiä

  Elsi Hirvonen
  30.6.2016 9:33

  markkinointi-kesalomalla.png

  Ah niin ihana kesäloma häämöttää edessä, mutta työt painavat edelleen päälle. Lista töistä, jotka täytyy saada tehtyä ennen lomaa on usein pitkä, eikä siinä välttämättä ole muistettu toisarvoiseksi koettuja markkinoinnin toimenpiteitä lainkaan. Vaikka lomalla voikin ottaa vähän rennommin, ei markkinointia pitäisi unohtaa lomakaudella kokonaan.

  Miten pidät markkinointinne käynnissä kivuttomasti lomaillessasi? Ottamalla nämä 5 vinkkiä hyötykäyttöön markkinontinne rullaa silloinkin, kun sinä makoilet laiturin nokassa.

  1. Pidä huoli, että niin sinulla kuin muilla yrityksenne työntekijöillä on lomavastaaja käytössä puhelimessa ja sähköpostissa.

  Asiakkaat turhautuvat, ellei heidän puheluihin tai sähköposteihin vastata kohtuullisen ajan sisällä. Ellei joku vastaa kymmeniin lähettämiisi sähköposteihin tai tekemiisi puheluihin kolmeen viikkoon, saattaa tuntua itsestään selvältä, että tavoittelemasi henkilö on lomalla.

  On vähintäänkin kohteliasta laittaa puhelimeen vastaaja ja sähköpostien lähettäjille automaattinen vastaus, jossa kerrotaan, kuinka kauan henkilö lomailee ja keneen kiireellisissä tilanteissa voidaan olla yhteydessä.

  2. Päivitä blogia myös lomalla tai ajasta artikkeleita lomasi ajaksi.

  Ihan kaikki eivät lomaile heinäkuussa. Tai vaikka lomailisivatkin, vain harva viettää koko lomaansa täysin mediapimennossa. Mobiililaitteilla on helppo surffailla verkossa myös lomalla - etenkin kun nykyään puhelimeen tartutaan helposti pienenkin odotustauon koittaessa.

  B2C-puolella aktiivinen verkon hyödyntäminen markkinoinnissa on ehdottoman tärkeää lomakaudella, mutta ei sitä tulisi unohtaa myöskään B2B-puolella. Monet pohdiskelevat lomallakin vähintään vahingossa työasioita ja ovat valmiita lukemaan kiinnostavia blogiartikkeleita työasioihin liittyen myös riippukeinussa maaten.

  Vastuuta joku muu yrityksenne edustaja päivittämään blogia silloin, kun sinä lomailet. Lomalla julkaistavat artikkelit on hyvä kirjoittaa etukäteen, jolloin artikkelien julkaisu on helppoa. Etukäteen kirjoitetut valmiit artikkelit voidaan myös ajastaa julkaistaviksi automaattisesti, jolloin blogisi lukijat saavat artikkeleita totuttuun tasaiseen tahtiin. Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että säännöllinen blogin päivitys tekee verkkosivustonne hakukonenäkyvyydelle hyvää - myös kesäaikaan.

  3. Ole aktiivinen somessa myös lomalla.

  Someen pätevät samat säännöt kuin säännölliseen blogin päivitykseen. Somepäivityksetkin voidaan ajastaa julkaistaviksi etukäteen tai niiden tekeminen voidaan siirtää jonkun muun töissä olevan vastuulle. Siten yrityksenne pysyy aktiivisena käyttämissänne somekanavissa myös lomien aikaan ja potentiaaliset asiakkaanne saavat mahdollisuuden törmätä yritykseenne myös siellä riippumatossa tabletti kourassa löhöillen.

  Vaikka somepäivitykset ajastettaisiin valmiiksi ennen lomia, kannattaa somea seurata lomallakin. Päivitykset saattavat herättää keskustelua tai jopa kunnon somekohun. Keskusteluun tai kohuun on tärkeää reagoida välittömästi, eikä vasta lomien päätyttyä.

  4. Älä unohda säännöllisiä uutiskirjeitä, joita niiden tilaajat odottavat.

  Myös uutiskirjeet on helppo ajastaa lähtemään totuttuun tahtiin niiden tilaajille. Lomalla uutiskirjeiden lukemiseen saattaa olla jopa enemmän aikaa kuin töissä ollessa, joten ne todella kannattaa myös lähettää. Ylimääräisiä kampanjoita kesälle sen sijaan ei välttämättä kannata suunnitella, ellei kukaan ole reagoimassa saatuun palautteeseen tai kontaktoimassa uusia liidejä.

  5. Varmista, että mainoskampanjat ja liidien hoivaus ovat kesäkunnossa.

  Monet yritykset saavat suuren osan verkkosivuliikenteestään ja liideistään esimerkiksi some- ja AdWords-mainosten kautta. Sama systeemi toimii myös kesällä, joten kampanjat kannataa pitää päällä lomallakin. Lomalla mainoskampanjat jäävät kuitenkin helposti oman onnensa nojaan, joten kannattaa tarkistaa ennen loman alkua, että mainokset ovat hyviä, ajankohtaisia ja niillä on riittävä määrä budjettia, jotta ne myös näkyvät lomasi loppuun asti.

  Koska kesällä uusien liidien käsittely on todennäköisesti hitaampaa kuin lomakauden ulkopuolella, on liidien hoivaus hyvä hienosäätää kesään sopivaksi. Ilmoita myös yhteydenotto- ja tarjouspyyntöjen jättäjille milloin palaatte lomilta ja milloin heidän kannattaa odottaa vastausta viesteihin. Siten pidätte mahdolliset tulevat asiakkaanne tyytyväisinä ja kartalla aikatauluistanne.

  Vaikka markkinointinne olisikin jossain määrin aktiivista myös lomakaudella, kannattaa yrityksen avainhenkilöiden lomista informoida asiakkaita esimerkiksi blogissa ja sosiaalisessa mediassa. Näiden sanojen myötä ilmoitammekin, että PowerMarkkinoinnin väki laskeutuu enemmän tai vähemmän loman viettoon heinäkuun ajaksi. Aurinkoista lomaa kaikille, palataan sorvin ääreen uudella energialla elokuussa!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!