<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Markkinointipäällikkö, tässä sinulle lukuvinkkejä koronakotoiluun

  Minna Keinänen
  16.4.2020 13:25

  Maaliskuu 2020 pakotti kaikki kynnelle kykenevät siirtymään etätöihin. Harrastukset, matkat, vierailut ja muut menot – peruttu, lyhyessä ajassa.

  Monelle meistä on siis kalenteriin ilmestynyt paljon vapaa-aikaa. Me PowerMarkkinoinnilla keräsimme viisi lukuvinkkiä koronteenin ajaksi sinulle, markkinoinnin asiantuntija, joka vietät työmatkojen sijasta aikaa enemmän omalla sohvalla ja haluat käyttää uuden vapaa-aikasi johonkin hyödylliseen ja mielekkääseen. 

  Muistathan muuten välttää kirjakauppaan ryntäämistä. Mahdollisuuksien mukaan hanki kirjat esimerkiksi sähköisessä muodossa tai tilaa verkkokaupasta kotiin.

  Lukuvinkki 1: Opi mittaamaan markkinointia

  Olemme huomanneet, että läheskään kaikissa yrityksissä ei osata mitata markkinointia yhtä hyvin kuin esimerkiksi myyntiä tai tuotantoa.

  Jotta markkinointiin suhtauduttaisiin kulun sijaan investointina ja jotta markkinointi voitaisiin kytkeä olennaiseksi liiketoiminnan tueksi, tulee sitä mitata. Ilman mittaamista ei voi kehittää.

  Jos tykkäät ahmia tiiliskivikirjoja,  voit aloittaa markkinoinnin mittaamiseen tutustumisen suoraan syvästä päästä ja lukea teoksen Key Marketing Metrics: The +50 Metrics Every Manager Needs to Know (Paul Farris, Neil Bendle, Phillip Pfeifer ja David Reibstein). Tämä on myös hyvä hakuteos hyllyyn hankittavaksi.

  Vastapainoksi tälle järkäleelle voit myös käydä lataamassa PowerMarkkinoinnin  Markkinoinnin mittaamisen oppaan.

  Lukuvinkki 2: Mitä markkinoinnin maailmaan kuuluu?

  Markkinoinnista on kirjoitettu lukemattomia kirjoja, ja markkinointikirjallisuuden klassikoitakin riittää useampaankin poikkeustilaan.

  Seth Godin on markkinointiguru, joka on julkaissut 11 kirjaa. Vuonna 2018 ilmestyi This is Marketing: You Can’t Be Seen Until You Learn to See. Tämä kirja tiivistää Godinin ja nykyaikaisen markkinoinnin ydinajatuksia. Kaiken keskellä on markkinoinnin ja liiketoiminnan tavoite auttaa kuluttajia ja asiakkaita ja samalla keskittyä markkinointitoimenpiteissä olennaiseen. 

  Jos haluat lukea Godinia suomeksi, suosittelemme kirjaa Kaikki markkinoijat ovat valehtelijoita.

  Lukuvinkki 3: Account based -markkinointi

  Account based -markkinointi eli lyhyemmin ABM on tuoreempia markkinoinnin hittisuuntauksia, eikä syyttä. ABM takaa esimerkiksi isompia ja nopeampia kauppoja, parempaa ROI:ta sekä korkeampaa konversioprosenttia niille, jotka valitsevat itse, ketkä haluavat asiakkaikseen tai keille he haluavat myydä enemmän.

  ABM:n perusajatus on yksinkertainen, mutta toteutus taas paljon monisyisempi. Jos teidän markkinoinnillenne ABM-ajattelu on vielä täysin vierasta, suosittelemme aloittamaan esimerkiksi kirjasta Account-Based Marketing for Dummies

  Markkinoinnin todellisille konkareille ja rohkeille ABM:n omaksujille taas viime vuoden bestseller  ABM is B2B: Why B2B Marketing and Sales is Broken and How to Fix it (Sangram Varje ja Eric Spett) on oiva valinta.

  Kannattaa myös laittaa kuulokkeet korville ja uppoutua PowerMarkkinoinnin ABM Bootcampin pariin.

  Lukuvinkki 4: Maailma muuttuu, entä markkinointi?

  Kevään 2020 jälkeen maailma ei todennäköisesti ole enää entisensä. Kuinka markkinointi reagoi nyt ja tulevaisuudessa? Melissa Agnesin vuonna 2018 ilmestynyt kirja Crisis Ready: Building an Invincible Brand in an Uncertain World osuu aiheen ytimeen.

  Suomenkielistä lukemistoa markkinoinnista vastaavalle tämän poikkeustilan keskellä ehdotamme taas kirjasta Riko lasi hätätilanteessa: kriisiviestinnän pikaopas johtajalle (Katleena Kortesuo). Viestintäalan kouluttaja ja tietokirjailija kertoo, kuinka kriisin tullen oikein viestimällä voi helpottaa kriisiä. Vakava aihe, mutta hauskasti ja sujuvasti kirjoitettu pakkaus!

  Lukuvinkki 5: Markkinoinnille ja myynnille yhteisymmärrystä

  Yritykset, yrittäjät, kuluttajat ja viranomaiset vetävät nyt katastrofin kynnyksellä yhtä köyttä. Siitä saamme aasinsillan markkinoinnin ja myynnin yhteistyöhön, jolla on mainetta hatarana tai olemattomana. 

  Näiden kahden suuren M:n välinen kuilu ei katoa pelkästään kirjoja lukemalla, mutta toisten ymmärtäminen auttaa siinä ratkaisevasti. Siksi suosittelemme markkinoijia kastamaan varpaitaan myynnin maailmaan lukemalla esimerkiksi teoksen To Sell is Human: The Surprising Truth About Persuading, Convincing, and Influencing Others.

  Sattumaa tai ei, mutta PowerMarkkinointikin on järjestämässä koulutusta myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä. Koulutuksen ajankohta varmistuu myöhemmin keväällä, mutta pidä silmäsi auki ja tilaa vaikkapa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan hermolla!

  Bonusvinkki: lue mitä tahansa, mistä nautit

  Lukeminen on aina hyväksi. Jos tämän kriisin keskellä kaipaat Aku Ankan, Veikko Huovisen tai Dan Brownin pariin, anna mennä! Jokaista vapaata hetkeä ei tarvitse käyttää tehokkaasti ja tuottavasti, joten anna itsellesi lupa nauttia juuri sellaisesta hömpästä tai mätöstä kuin sinä haluat.

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!