<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Meidän sisältömarkkinoijat tekevät teidän myyjien työt

  Elsi Hirvonen
  5.1.2016 11:46

  meidan-sisaltomarkkinoijat.png

  Muutama blogiartikkeli kuukaudessa, verkkosivuston sisältöjen optimointi, pari opasta tai webinaaria silloin tällöin ja voilà - myyjille ei ole enää tarvetta.

  No ei sentään. Myyjät voivat huokaista helpotuksesta ja toimarit ärähtää pettymyksestä: sisältömarkkinointi ei poista organisaatioiden tarvetta myyjille. Onnistuessaan se sen sijaan edellyttää myynnin tehtävien uudelleen organisointia (lue lisää markkinoinnin ja myynnin yhdistämisestä täältä).

  Sisältömarkkinoijat eivät siis uhkaa myyjien työpaikkoja - he vain tekevät myyjien usein ei niin mieluisat työt. Miten?

  #1: Sisältömarkkinointi vähentää kylmäkontaktoinnin tarvetta

  Laadukkaat sisällöt ovat avain liidien generointiin: jokaisella sisältömarkkinointiin sijoittamallasi eurolla generoit kolme kertaa enemmän liidejä kuin perinteiseen markkinointiin upotetulla rahalla (lähde: Demand Metric). Kun yrityksesi tuotteista tai palveluista kiinnostuneet asiakkaat saadaan omatoimisesti tutustumaan yritykseesi ja luovuttamaan yhteystietonsa, myynnin ei tarvitse enää toimia kylmien kontaktien varassa. Sisältömarkkinoinnin avulla yrityksesi pariin voi päätyä roppakaupalla potentiaalisia asiakkaita, joita et itse olisi keksinyt kaivaa kontaktilistallesi.

  Kannattaa silti pitää mielessä, ettei sisältömarkkinoinnin aloittamisen tarvitse tarkoittaa kylmäkontaktoinnin lopettamista. Yhden keinon käyttöönotto ei missään nimessä edellytä toisesta luopumista. Jos kylmäkontaktointi toimii, kannattaa siihen luonnollisesti panostaa edelleen sisältömarkkinoinnin rinnalla (vinkkejä asiakashankintahinnan laskemiseen saat täältä).

  #2: Myyjien ei tarvitse käyttää aikaansa tuotteiden esittelyyn

  Kun tietoa tarjoamistasi tuotteista ja palveluista on saatavilla verkosta, myyjien tuotetietojen saneluun käyttämä aika pystytään kohdentamaan ostovalmiimpien liidien kanssa keskusteluun. Mitä tarkemmin liidi on tunnistanut ongelmansa ja mitä enemmän hän ratkaisuistasi, asiakkaistasi ja tekemistäsi tuloksista tietää, sitä helpommin ja nopeammin myynti “pääsee asiaan” hänen kanssaan (lue lisää yhdistetystä markkinointi- ja myyntisuppilosta täältä).

  Sisältömarkkinointi ei palvele ainoastaan ostoprosessin alkupäätä, vaan sen avulla voidaan johdatella potentiaalisia asiakkaita prosessissa eteenpäin ja kasvattaa nykyisten asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä. Mitä enemmän eri ostoprosessin vaiheisiin kohdennettua sisältöä yrityksesi tarjoaa, sitä suuremman hyödyn se sisältömarkkinoinnista saa.

  #3: Myyntiprosessi lyhenee

  Parhaimmillaan sisältömarkkinoinnilla saatu liidi tuntee tarjoamasi ratkaisut, tietää hinnoittelumallisi ja pitää yritystäsi alasi ajatusjohtajana. Kattavien verkkosisältöjen vuoksi monimutkaistenkin tuotteiden tai palveluiden kohdalla on mahdollista, että asiakas ottaa itse yritykseesi yhteyttä ollessaan valmis ostamaan.

  Kun markkinointi on jo vakuuttanut asiakkaan yrityksesi asiantuntemuksesta, myyjä voi keskittyä rakentamaan erinomaista asiakassuhdetta sen sijaan, että hän käyttäisi kallista aikaansa kaupan varmisteluun ja tuotteiden tyrkyttämiseen (lue lisää markkinointi- ja myyntisuppiloiden yhdistämisestä täältä). Siten myyntiprosessi tehostuu ja synnytät parempia asiakaskokemuksia.

  Sisältömarkkinointi vaatii aikaa ja osaamista, mutta siihen panostettu raha poikii pitkään. Hakukonenäkyvyytesi paranee ja sivustosi tuo sinulle jatkuvasti laadukkaita liidejä, mutta pelkkä liidien generointi ei kuitenkaan tuo yrityksesi kassaan senttiäkään rahaa. Liidit pitää vielä osata jalostaa kaupoiksi. Liidien oikeaoppisesta kontaktoinnista ja uudenlaisesta myynnin roolista voit lukea lisää täältä.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kommentit (1)