<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miksi ideasi eivät saa vastakaikua johtoryhmässä?

  Jani Hovila
  15.11.2016 10:42

  markkinoijan-liiketoimintaosaaminen.png

  Sulla on hyvä idea. Näet, että olisi siitä hyötyä yrityksellesi. Silti esittäessäsi asiaa johtoryhmälle tuntuu, ettei ideasi saa vastakaikua, vaan jää muiden asioiden jalkoihin tai se sivuutetaan myöhemmäksi. Teet joka kuukausi markkinoinnin kuukausiraportin, mutta uskot ettei johtoryhmä edes lue sitä.

  Me uskomme kaiken olevan kiinni liiketoimintaosaamisesta. Uskotko, että tunnet työnantajasi liiketoiminnan hyvin? Moni luulee niin, mutta olemme monesti huomanneet, että ymmärrys saattaa kuitenkin jäädä vähän pintapuoliseksi tai uusin tieto ei aina kantaudu markkinointipäällikölle asti.

  Ilman vahvaa liiketoimintaymmärrystä sinun on hankala sitoa suunnitelmia tai toimenpiteitä suoraan liiketoimintaan ja tekeminen jää enemmän toimenpidetasolle.

  Mistä liiketoimintaymmärrys koostuu?

  Liiketoimintaymmärrys on kokonaisuus yrityksen tavoitteita, asiakkaan tuntemista sekä omien sisäisten sidosryhmien ja heidän tavoitteiden, pullonkaulojen ja prosessien tuntemista. Kun tiedät nämä, pystyt miettimään liiketoimintaa kokonaisuutena ja tukemaan markkinoinnilla tavoitteisiin pääsyä.

  Mieti vaikka seuraavia kysymyksiä ja pohdi, osaatko vastata kaikkiin:

  • Tärkeimmät nykyasiakkaat?
  • Tärkeimmät asiakaskohderyhmät?
  • Pahimmat kilpailijat? Miksi asiakkaat valitsevat kilpailijan, eivätkä teitä?
  • Miten yrityksenne asemoituu toimialalla? Halutaanko tähän muutosta?
  • Mihin asiakkaamme ovat erityisen tyytyväisiä toiminnassamme? Viestimmekö tämän tarpeeksi hyvin?
  • Miten asiakaspalvelumme toimii? Mitkä ovat yleisimmät haasteet, joilla asiakaspalveluun ollaan yhteydessä?
  • Miksi asiakkaan tulisi valita meidät eli erottautumistekjiä? Onko erottautumistekijä riittävän kirkas?
  • Miten myynti toimii? Keskimääräinen myyntiaika, keskikaupan koko, myyntiprosessi ym.
  • Mikä on myynnin pahin pullonkaula?
  • Arvot, missio, visio?
  • Yrityksenne 3 tärkeintä liiketoimintatavoitetta 3 vuodessa, tänä vuonna ja tässä kvartaalissa?
  • Pahimmat pullonkaulat tavoitteisiin pääsemisessä?

  Helppoja? Osasitko vastata lonkalta? Jos osasit, niin hyvä. Onneksi olkoon! Jos et, niin kiireen vilkkaan selvittämään vastauksia.

  Ymmärrys ei yksin riitä, vaan sinun pitää pystyä myös vaikuttamaan näihin. Ymmärryksen ja toimenpiteiden jälkeen sinun pitäisi pystyä vielä näyttämään vaikutus toteen. Tässä on kaksi tärkeää asiaa:...

  ...tavoitteet ja mittarit.

  Tavoitteet:

  Jos haluat pystyä vakuttamaan markkinoinnilla liiketoimintaan, tulee tavoitteidesi tukea sitä pyrkimystä. Jos tavoitteesi on kasvattaa kävijämäärää sadasta kahteensataan, mikä merkitys sillä on? Vaikuttaako se liiketoimintaan millään tavalla? Todennäköisesti ei, jos ette myy bannerimainontaa sivuillanne.

  Entä jos yrityksenne kasvutavoitteesta merkittävä osa tulee nykyasiakkaista. Pystyisit tunnistamaan hyvällä nykyasiakashoivauksella asiakkaita, joilla on kiinnostusta tai tarvetta tarjoamallenne lisäpalvelulle ja saisit tuotua heidän nimensä suoraan myyjien tietoon. Se olisi todennäköisesti jo lähempänä liiketoimintaa.

  Mittarit:

  Ei riitä, että tavoittelet liiketoiminnallisia asioita. Sinulla pitää olla myös mittarit, joilla pystyt näyttämään toteutuman ja perustelemaan vaikutuksen.

  Tämä on yksi suurin pullonkaula tämän päivän B2B-markkinoinnissa. Suurin osa johtoryhmälle menevistä markkinoinnin raporteista on köykäisiä ja toimenpidepainotteisia, vaikka meidän pitäisi pystyä osoittamaan markkinoinnin liiketoimintavaikutus, trendi, kehitys ja lopulta saavutetut tulokset.

  Entä jos pystyisit yllä mainitussa tilanteessa näyttämään nykyasiakkaille lisämyynnistä esimerkiksi sen, miten iso osa nykyasiakkaista on reagoinut nykyasiakashoivaukseen, kuinka moni on edennyt myynnin kanssa keskusteluun ja kuinka monta uutta lisäpalvelukauppaa myyjäsi ovat tehneet? Kun pystyt raportoimaan vielä tämän hetken tilanteen, trendin ja lopulta euromääräiset tulokset, niin a vot. Jo alkaa raportti johtoryhmää kiinnostaa.

  Tarvitsetko apua markkinoinnin mittareiden määrittelyyn tai liiketoimintalähtöisten tavoitteiden asetantaan? Tilaa maksuton tietoisku tästä!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!