<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miksi ja miten verkkosivuja kannattaa käyttää liidien generointiin?

  Elsi Hirvonen
  27.3.2017 19:09

  liidien-generointi-verkkosivuilta.png

  Monet myyjät painivat ikuisuusongelman kanssa: mistä myyntiliidejä? Surullisen harvassa ovat silti edelleen yritykset, jotka hyödyntäisivät verkkosivujensa täyttä potentiaalia myynnin kasvattamiseksi ja pyrkisivät generoimaan verkkosivuiltaan liidejä. Mikäli yrityksen verkkosivuilta löytyy lomake, se on yleensä tarjouspyyntö- tai yhteydenottolomake.

  Miten erilaiset lomakkeet toimivat?

  Yhteydenotto- tai tarjouspyyntölomakkeet toimivat samoin, kuin suora yhteydenotto puhelimitse tai sähköpostitse: vain ostovalmiit asiakkaat turvautuvat niihin, hieman matalammalla kynnyksellä toki.

  Parempi tapa muuntaa verkkosivukävijät liideiksi ovat ladattavat materiaalit, eli lomakkeen taakse laitetut sisällöt. Ladattavaa sisältöä voivat olla niin pikaoppaat PDF-muodossa kuin webinaarit tai ohjelmistojen demoversiot. Formaatilla ei ole väliä vaan sillä, että materiaali on tulevalle liidillenne ja potentiaaliselle asiakkaallenne niin kiinnostavaa, hyödyllistä ja lisäarvoa tuovaa, että hän on valmis jättämään sitä vastaan yhteystietonsa teille.

  Miksi tavoitella muita kuin ostovalmiita asiakkaita?

  Miksi potentiaalisia asiakkaita kannattaisi tavoitella markkinointinne piiriin jo ennen ostovalmiutta? Eikö se ole ajanhukkaa? Ei ole.

  Mitä aiemmin tavoitatte potentiaalisen asiakkaanne, sitä enemmän mahdollisuuksia saatte vaikuttaa hänen näkemyksiinsä siitä, miksi juuri teidän toimintatapanne on parempi kuin kilpailijoidenne tai miksi palvelunne olisi juuri oikea valinta hänen haasteidensa ratkaisemiseen. Ja mikäpä olisi parempi keino siihen kuin lyömätön yhdistelmä sisältö- ja inbound-markkinoinnin parhaita keinoja.

  Kun tunnistatte, missä ostoprosessin vaiheessa liidinne todennäköisesti on, pystytte johdattelemaan häntä prosessissa eteenpäin tarjoamalla hänelle lisää kiinnostavaa materiaalia esimerkiksi automatisoidulla liidien hoivauksella. Ja tadaa, lopputulos saattaa hyvinkin olla ostovalmis asiakas, kenelle myynti on molemminpuolinen ilo!

  Olemme jo alkaneet tekemään sisältömarkkinointia, eikö se riitä?

  Monet yritykset ovat lähteneet tekemään sisältömarkkinointia esimerkiksi perustamalla blogin. Blogi on erinomainen väline kävijämäärän kasvattamiseen ja asiantuntijakuvan parantamiseen. Meidän näkemyksemme mukaan pelkkä sisältöjen tarjoaminen on vasta puoli ruokaa.

  Tarkasti kohdennetuilla sisällöillä on mahdollista tavoittaa eri ostajapersoonia eri ostoprosessin vaiheissa ja saada heidät houkuteltua sivustollenne. Pelkät kävijät eivät tosin lyhyellä tähtäimellä lämmitä myyjien mieltä pätkääkään. Jotta kävijöistä saadaan piristystä yrityksen myynnille, täytyy sivuilta löytyä myös mahdollisuus tunnistautumiseen - eli täyttämisen arvoinen lomake. Blogit kävijöiden houkutteluun ja laskeutumissivut liidien generointiin syntyvät näppärästi esimerkiksi HubSpotilla.

  Mistä resursseja liidimateriaalien tuotantoon?

  Tyypillinen haaste on joko resurssien tai osaamisen puute. Kuka tarvittavat sisällöt tuottaa? Millaisia niiden oikein pitäisi olla? Mistä tiedämme, millainen materiaali mihinkin ostajapersoonaan uppoaa? Näiden haasteiden selättämiseen on olemassa erilaisia keinoja, esimerkiksi rekrytointi tai ulkopuolisten kumppanien kokemuksen hyödyntäminen.

  Me yhdistämme projekteissamme sisältö- ja inbound-markkinoinnin parhaita keinoja maksettua mainontaa ja muita tapauskohtaisesti toimiviksi havaittuja keinoja. Taustalla pyörii yleensä kattavaa dataa keräävä ja tekemistä tehostava markkinoinnin automaatiojärjestelmä, joka on lähes aina HubSpot.

  Meille keinot ovat toisarvoinen seikka. Tärkeämpää ovat äärimmäisen tyytyväiset asiakkaat ja kovat tulokset. Siksi tarjoamme kaikille projekteillemme 100% tyytyväisyystakuun.

  Kuulostaako yhteistyö kanssamme houkuttelevalta? Haluatko tietää tarkemmin, mitä yhteistyö kanssamme tarkoittaa tai miten pystyisimme auttamaan teitä selättämään markkinoinnin ja myynnin haasteenne? Tilaa maksuton tietoisku niin asiantuntijamme kertoo teille lisää. Jos haluat lukea lisää liidien generoinnista, lataa Liidien generointi -oppaamme!

  Liidien generointi -opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Liidien generointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!