<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miksi laskeutumis­sivut ovat inbound­-markkinoinnin kulma­kivi?

  Roosa Toivo
  12.11.2019 14:15

   

  Miten yrityksen markkinointi voi osoittaa myyntiosastolle, että markkinoinnista on heille konkreettista hyötyä kuukausitasolla? Esimerkiksi keräämällä niin laadukkaita liidilistoja, että myyntipäällikkö ei onnistu mykistykseltään edes kiittelemään loistavasta suorituksesta. 

  Kuulostaa mahtavalta, mutta miten parhaat liidit sitten kerätään talteen? Yksi tärkeä osa liidien hankintaprosessia ovat laadukkaat ja hyvin suunnitellut laskeutumissivut, joilla potentiaalinen asiakas lataa häntä kiinnostavaa materiaalia yhteystietojaan vastaan. Tässä blogiartikkeissa käymme läpi, miten laskeutumissivusi pyydystää bisneksellesi tärkeimmät yhteystiedot.

  rekry-content-marketing-specialist-2019-1

  Houkuttele kohderyhmääsi

  Inbound-markkinoinnin ja samalla toimivan laskeutumissivun ideana on, että kohderyhmäsi kiinnostuu laskeutumissivun sisällöstä niin paljon, että hän on valmis luovuttamaan yhteystietonsa lisätiedon saamiseksi ja materiaalin lataamiseksi. 

  Parhaimmillaan asiakas kokee, että laskeutumissivun tarjoama ratkaisu on vastaus hänen ongelmaansa. Laskeutumissivulta tulee selvitä, miksi juuri sinun yritykselläsi on paras ratkaisu pulmaan. Laskeutumissivun sisällöllä voi myös taklata yleisimpiä negatiivisia oletuksia, joita asiakkaalla on ennen lomakkeen täyttämistä. 

  aaron-kato-9fQDKybDgqk-unsplash

  Varmista, että laskeutumissivusi vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten ratkaisu vastaa kävijän kipupisteeseen?
  • Mitä hyötyä kävijä lomakkeen täyttämisestä saa?
  • Miksi yritykselläsi on paras ratkaisu pulmaan?
  • Vastaako sivu yleisimpiin oletuksiin, joita kävijällä voi olla ennen lomakkeen täyttämistä? 
  • Miten kävijät käytännössä voivat tehdä tilauksen?
  • Mistä kävijä saa sosiaalista tukea tai kannustusta lomakkeen täyttämiseen?

  Markkinoinnin automaatiojärjestelmien avulla laskeutumissivujen viestiä ja ulkoasua on mahdollista räätälöidä myös kohderyhmän mukaiseksi. Esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin yhteistyö -koulutukseen ilmoittautumista varten voidaan perustaa kaksi eri laskeutumissivua, joista toisen sisältö ongelmineen ja ratkaisuineen puhuttelee enemmän myynti- ja toinen markkinointipäällikköä.

  Jatkuva vuorovaikutus myynnin kanssa

  Markkinointi voi tukea myyntiä vain, jos myynnin ja markkinoinnin välinen kommunikointi toimii saumattomasti.  Markkinoinnilla ja myynnillä molemmilla on usein harhakäsityksiä toistensa tekemisestä, eikä toisten työtä siten osata kunnolla tukea. Tällaisissa tilanteissa kommunikointi onkin avainasemassa toiminnan kehittämisessä. Ensimmäinen askeleesi kohti myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä voisikin olla linkata myyntiosastollenne blogistamme artikkeli siitä, miten inbound-liideille myydään

  Kun markkinointiosaston keräämien liidien kontaktointi siirtyy myynnin vastuulle, saumattoman kommunikoinnin logiikka pätee jälleen. Koska laskeutumissivun tavoite on kerätä laadukkaita kontakteja myynnille, on tärkeää tietää, mitä mieltä myynti on kontaktien laadusta. Suosittelemme käymään vähintään kuukausittain myynnin kanssa läpi, millainen kultakin laskeutumissivulta tulleiden kontaktien laatu on. Tietysti jos käynnissä on laskeutumissivun kampanjointi ja kontakteja tulee paljon, kannattaa myynnin palautetta kysellä useamminkin.

  Myyntiosastolta saat myös ensikäden tietoa siitä, mitkä ovat heidän kontaktoimiensa asiakkaiden tämänhetkisiä ongelmia. Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, mitä paremmin markkinointia tekevät henkilöt ovat selvillä asiakkaiden ongelmista, sitä helpompi heidän on vangita asiakkaan huomio nykyajan tietoa ja virikkeitä pursuavassa ympäristössä. 

  Testing, testing…

  Laskeutumissivu ei ole koskaan valmis tai täydellinen. Tärkeää on reagoida myynnin palautteeseen ja sivulta kerättyyn analytiikkaan. Esimerkiksi A/B-testaus on kätevä tapa testata, millaisilla muutoksilla sivusta saa vielä nykyistäkin toimivamman. Testattavia asioita voivat olla esimerkiksi viestin kärki, sisällön määrä sivulla ja lomakkeen ulkoasu.

  Jotta laskeutumissivun onnistumista voidaan arvioida objektiivisesti, tulee tiedossa olla mittarit ja arvot, johon onnistumista verrataan. Laskeutumissivun konverisioprosentti on yksilöllinen riippuen kohderyhmästä, tarjotusta ratkaisusta ja kanavasta, jota kautta kävijät saapuvat laskeutumissivulle. Suosittelemmekin arvioimaan laskeutumissivun toimivuutta ennemminkin testauksen vaikutuksella konversioprosenttiin, sivun generoimien liidien laadun ja hankintahinnan mukaan.

  Haluatko tietää lisää? 

  Tutustu oppaaseemme Kävijöistä liideiksi, jonka avulla teet kotisivuistasi liidiautomaatin, joka tuottaa jatkuvalla syötöllä laadukkaita liidejä. Opas auttaa sinua rakentamaan verkkosivut, jotka tuovat myyjillesi laadukkaita liidejä, ja esittelee jokaisen tunnistautumiseen vaadittavan vaiheen käytännön esimerkein.

  Lataa opas Kävijöistä liideiksi

   

  A Great Offer, Just a Click Away

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!