<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miksi markkinoinnin pitäisi olla yksi yrityksen ydintoiminnoista?

  Elsi Hirvonen
  21.12.2016 10:24

  markkinoinninsta-ydintoiminto.png

  Jos sinulta kysytään, mitkä ovat yritykselle elintärkeitä toimintoja, mitä vastaisit? Moni vastaisi varmaan tuotannon tai tuotekehityksen, kenties myynnin. Melko harva laskee tähän kastiin markkinointia. Miksi näin on? Entä miksi markkinoinnin pitäisi olla yksi yrityksen ydintoiminnoista?

  Yritykselle elintärkeitä toimintoja ovat ne, jotka varmistavat muun muassa sen, että tyytyväisiä asiakkaita sekä myytäviä tuotteita riittää. Nykyaikainen B2B-päättäjä kulkee ostoprosessistaan 70 prosenttia ilman myyjää. Tämä tarkoittaa sitä, että 70 prosenttia ostoprosessista tapahtuu markkinoijan kyydissä.

  "Yritykselle elintärkeitä toimintoja ovat ne, jotka varmistavat muun muassa sen, että tyytyväisiä asiakkaita sekä myytäviä tuotteita riittää."

  Markkinoinnin tehtävä on siis varmistaa, ettei potentiaalinen uusi asiakas tipahda kyydistä ennen aikojaan, vaan jatkaa ostajan matkaansa aina myyntiin asti. Myynti ei siis suinkaan ole pelkästään myynnin tehtävä, vaan markkinoinnin rooli myynnin tukena on nykyään suurempi kuin koskaan.

  Ellei markkinointia ei hoideta kunnolla, suuri osa asiakkaista menetetään jo ennen kuin niiden olemassaolosta tiedetään. Jos yritystänne ei tunneta tai siihen ei ole mahdollista törmätä vahingossa, on uusasiakashankinta melkoista hakuammuntaa. Pelkästään verkostoihin ja kylmäpuheluihin turvaaminen tuo toki kauppaa, mutta yrityksenne jää tuntemattomaksi monelle tärkeälle asiakkaalle, joita ette ikinä osaisi itse lähestyä.

  "Ellei markkinointia ei hoideta kunnolla, suuri osa asiakkaista menetetään jo ennen kuin niiden olemassaolosta tiedetään."

  Markkinoinnin ja etenkin verkon avulla on mahdollista tavoittaa huomattavasti suurempi joukko potentiaalisia asiakkaita kuin perinteisen markkinoinnin tai myynnin keinoin. Kun markkinointia tehdään tavoitteellisesti ja sillä pyritään tietoisesti kasvattamaan yrityksen myyntiä, tulee markkinoinnista yritykselle keskeinen toiminto.

  Jotta markkinoinnin arvostus saadaan yrityksessä kasvuun, olennaista on osata viestiä oikeat asiat oikealla tavalla oikeille tahoille. Tässä kohtaa kuvaan astuu mittaaminen ja raportointi. Kun marssit johtoryhmään klikkausprosenttejen sijaan myyntilukuja ja asiakashankintahintoja sisältävien raporttien kanssa, alkaa johtokin ymmärtää markkinoinnin tärkeyttä. Saattaapa markkinointi jopa saada enemmän rahaa käyttöönsä ja oman paikan johtoryhmässä.

  "Kun marssit johtoryhmään klikkausprosenttejen sijaan myyntilukuja ja asiakashankintahintoja sisältävien raporttien kanssa, alkaa johtokin ymmärtää markkinoinnin tärkeyttä."

  Asiakkaan tarpeita aidosti palveleva markkinointi ei ole mitään joutanvanpäiväistä puuhastelua, vaan markkinoinnilla voidaan oikeasti vaikuttaa merkittävästi yrityksen tulokseen ja myynnin tehoon. Siksi markkinoinnin tulisi olla jokaisessa yrityksessä yhtä tärkeässä roolissa, kuin myynti tai tuotekehitys.

  Miten teet markkinoinnista myyntiä tukevan prosessin? Lataa maksuton oppaamme Markkinoinnista yrityksen ydinprosessi - eroon ad hoc -puuhastelusta ja lue aiheesta lisää!

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta Markkinoinnin kehittäminen

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!