<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Mitä social selling on?

  Henna Takala
  16.8.2017 12:56

  Social selling on jatkuvaa verkostoitumista ja läsnäoloa

  Social selling eli sosiaalinen myynti on jatkuvaa verkostoitumista ja läsnäoloa - ei irrallista viisastelua ja seinillä huutelua. Sosiaalinen myynti perustuu suhteiden ja luottamuksen rakentamiseen myyntiprosessin eri vaiheiden välillä eri kanavien kautta.

  Loppupeleissä ihminen ostaa toiselta ihmiseltä eikä pelkästään yritykseltä, joten myyntiprosessiin pitää saada inhimillisyyttä mukaan. Luottamusta ei pysty rakentamaan pelkkien myyntiesitysten perusteella, vaan luottamuksen syntymiseen tarvitaan roima annos aitoa auttamista ja läsnäoloa. Ei kuitenkaan riitä, että olet aina valmiina puhelimen toisessa päässä auttamaan asiakasta vaan kannattaa valjastaa koko yrityksen henkilöstö tukemaan sosiaalista myyntiä. Ole siis siellä, missä asiakkaasi ovat.

  Miksi social selling kannattaa?

  Miksi sosiaalista myyntiä sitten kannattaa tehdä? Tästä pääsemmekin tuttuun ja monesti mankeloituun aiheeseen eli myynnin muutokseen. Koska asiakkaan ostoprosessi on muuttunut, myyntiorganisaation prosessit pitää muuttaa vastaamaan asiakkaan ostoprosessia. Tiedonhaku ja jopa ostopäätökset tehdään verkossa ja sieltä löytyvien tietojen perusteella. Jos et ole läsnä siellä, missä asiakkaasi, olet auttamatta ulkona kilpailusta.

  Jos potentiaaliset asiakkaasi ovat verkossa, on tärkeää, että sinäkin löydyt verkosta ja tässä auttaa mm. sisältömarkkinointi blogeineen, webinaareineen ja oppaineen. Sisältöjen avulla kasvatat tunnettuutta ja samalla rakennat yrityksen imagoa. Tämä taas lisää kiinnostusta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Kun vihdoin pääset käsiksi liideihin näiden toimenpiteiden kautta, ainoa tehtäväsi on auttaa asiakasta ja luoda luottamusta. Sisältöjen avulla olet jo rakentanut luotettavan asiantuntijakuvan liidin mieleen ja nyt lupaus pitää vielä lunastaa kontaktoimalla ja auttamalla liidiä.

  Kuinka aloittaa social selling?

  Miten sosiaalista myyntiä sitten tehdään tai kuinka se aloitetaan? Jotta sosiaalisesta myynnistä olisi hyötyä, kannattaa prosessia lähteä rakentamaan ostajapersoonien kautta. Kun tunnet potentiaaliset ostajasi ja kuinka he käyttäytyvät, rakennat prosessin puhtaasti perustuen ostajapersooniin. Olet läsnä siellä, missä asiakkaasi ovat, jaat asiantuntijuuttasi ja ostopäätöstä tukevaa materiaalia sellaisessa muodossa, jossa ostajapersoonasi niitä mieluiten kuluttaa. Samalla rakennat luottamusta ja lisäät asiantuntijakuvaasi koko verkostossasi. Seuraa eri keskusteluita, joissa ostajapersoonasi ovat. Osallistu keskusteluihin, ole aidosti kiinnostunut ja läsnä keskusteluissa. Epämääräinen huutelu irrallisine viisasteluineen ei tuota minkäänlaista tulosta.

  Muista olla rohkeasti oma itsesi, sano mitä ajattelet äläkä vain myötäile muita tai kopioi jonkun toisen ajatuksia keskusteluihin. Osallista koko yrityksesi mukaan sosiaaliseen myyntiin, luokaa sosiaalisesta myynnistä osa omaa myyntiprosessianne. Sosiaalinen myynti vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta alkaa tuottaa hedelmää ajan myötä!

  New Call-to-action

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-myynti

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!