<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miten luoda laadukasta ja lisäarvoa tuottavaa sisältöä?

  Eveliina Vähä-Ruka
  29.10.2015 9:46

  Hyvä sisältö on jokaisen inbound-markkinointikampanjan ydin. Juuri sisältö eli liidimateriaali houkuttelee potentiaaliset asiakkaat vierailemaan verkkosivuillasi ja saa heidät jättämään yhteystietonsa sinun kontaktointiasi ja jatkotoimenpiteitäsi varten.

  Sisällöntuotantoprosessi

  Erilaisten liidimateriaalien, kuten oppaiden tai blogiartikkeleiden, tuotanto voi tuntua aluksi haastavalta. Mistä minun tulisi kirjoittaa? Mikä saisi potentiaalisen asiakkaan vierailemaan verkkosivuillamme?

  Materiaalien tuotannossa pääset helposti alkuun näin:

  Tunne ja määrittele kohderyhmäsi

  Liidimateriaalin tuotanto alkaa kohderyhmän ja ostajapersoonien määrittelyllä (ks. myös Miksi ja miten luoda ostajapersoona?). Tämän jälkeen voit lähteä miettimään, minkälaista sisältöä juuri he kaipaavat. Mitkä ovat heidän ongelmansa tai tyypillisimmät ostamisen esteet? Älä tarjoa pelkkää tuotetietoa, vaan keskity auttamaan ja tarjoamaan ratkaisuja heidän ongelmiinsa.

  On myös eri asia tuottaa sisältöä konepajan työnjohtajalle kuin suuryrityksen toimitusjohtajalle tai asiantuntijapalveluita tarjoavalle konsultille. Kiinnitä siis huomiota materiaaleissa käytettyyn kieleen ja tyyliin, mutta vältä turhaa jargonia!

  Luo julkaisusuunnitelma

  Ideoi hyviä aiheita jokaiselle ostajapersoonalle jokaiseen ostoprosessin vaiheeseen (ks. kuva). Sivustoltasi tulisi löytyä materiaalia niin ostoprosessin alkuvaiheessa olevalle surffailijalle kuin jo ostopäätösvaiheessa olevalle liidille, jolla perustiedot aiheesta ja yrityksestäsi ovat mahdollisesti jo hyvinkin hallussa. Mieti myös, missä muodossa kohderyhmäsi omaksuu tietoa parhaiten. Lukevatko he mielellään oppaita ja blogiartikkeleita vai toimisivatko lyhyet ja ytimekkäät videot tai check-listat paremmin? Tässä muutamia vinkkejä liidimateriaalien suunnitteluun:

  ostoprosessi

  Ideoinnin jälkeen luo julkaisusuunnitelma, joka sisältää minimissään materiaalin työnimen sekä materiaalityypin, ostajapersoonan, ostoprosessin vaiheen, vastuuhenkilön sekä materiaalin deadlinen. Muista ottaa suunnittelussa huomioon myös tulevat tapahtumat tai yrityksellesi tärkeät sesongit, kuten messut tai pikkujoulukausi, jotka vaikuttavat siihen, mitä tietoa juuri kyseisenä ajankohtana olisi hyvä olla tarjolla.

  Luo sisältöä

  Kun julkaisusuunnitelma on tehty, helpottaa se huomattavasti paitsi aikataulussa pysymistä myös toimeen ryhtymistä kun aihe ja idea ovat jo valmiina. Muista, että voit hyödyntää materiaalien tuotannossa myös yrityksesi sisältä tai yhteistyökumppaneiltasi löytyvää asiantuntemusta esimerkiksi haastattelemalla heitä materiaalia varten.

  Liidimateriaalien tuotanto on helpointa aloittaa ostoprosessin alkuvaiheesta, johon myös materiaalia tarvitaan kaikkein eniten. Yrityksellesi itsestään selviltä vaikuttavat asiat eivät välttämättä ole kohderyhmäsi tiedossa, joten panosta konkretiaan. Pidä mielessä myös yrityksellesi ja toimialallesi kriittiset hakusanat, joilla haluat erottautua ja luo näiden ympärille sisältöä.

  Jaa sisältöä

  Pelkkä laadukas sisältö ei kuitenkaan ole avain onneen. Hyvän sisällön lisäksi tarvitaan myös mm. hakukoneoptimointia ja sosiaalista mediaa, jotta materiaalisi on ylipäänsä kohderyhmäsi löydettävissä.

  Tehokkaita kanavia liidimateriaalien jakoon ovat mm. sähköposti, hakukonemainonta ja sosiaalinen media. Älä kuitenkaan sorru spämmäykseen ja panosta viestien laatuun. Hyvin harkitut ja kohderyhmälleen suunnatut viestit keräävät myös eniten klikkauksia.

  On myös hyvä miettiä, mitä kaikkea materiaalia haluat antaa ilmaiseksi ja mitä puolestaan verkkosivuilla vierailijan yhteystietoja vastaan.

  B2B-sisältömarkkinoinnin opas

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!