<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tarjouspyyntö
Varaa sparrailu
Mistä haluat tietää lisää?
Palvelut
Referenssit
Meistä
Koulutukset
Materiaalit
Blogi
Ota yhteyttä

  Miten pian sisältömarkkinointi alkaa tuottaa tulosta?

  Eveliina Vähä-Ruka
  26.6.2018 10:11

  Sisältömarkkinoinnin tulokset

  Sisältömarkkinointi alkaa monelle B2B-yrityksellekin olla tänä päivänä jo varsin totuttu tapa toimia. Sen suosio ei varsinaisesti ole mikään ihme, onhan sisältömarkkinoinnilla onnistuessaan mahdollista kasvattaa rajustikin verkkosivujen hakukonenäkyvyyttä ja tätä kautta kävijä- ja liidimääriä.

  On kuitenkin fakta, että sisältömarkkinointi vaatii paljon aikaa ja panostuksia. Siksi sisältömarkkinoinnille on myös pystyttävä asettamaan numeeriset tavoitteet sekä laskemaan edes jonkinasteinen ROI-arvio. Harvoin muitakaan investointeja tehdään ”Kokeillaan vaan!”-periaatteella tai vedoten omaan inhokkilauseeseeni tuloksista puhuttaessa - ”Se riippuu”.

  Miten pian sisältömarkkinoinnin tuloksia voi alkaa odottelemaan ja milloin panostukset alkavat oikeasti tuottaa tulosta?

  Mihin sisältömarkkinoinnin teho perustuu?

  Onnistuneessa sisältömarkkinoinnissa yritys ei puhu vain itsestään tai tarjoamistaan palveluista, vaan sisällön ytimessä ovat asiakkaat ja heidän tarpeensa. Sisältömarkkinoinnin teho perustuukin paitsi sisällön laatuun myös sen säännöllisyyteen. Sisältömarkkinointia voisikin verrata hieman kliseisesti painonpudotukseen tai vaikkapa maratonjuoksuun. Molemmat vaativat pikaisten sprinttien tai paastoamisen sijaan säännöllisyyttä, tiukkaa itsekuria tai jopa pysyvää elämäntapamuutosta.

  Yhtälailla sisältömarkkinoinnin tulokset ovat riippuvaisia juuri sinusta. Esimerkiksi usein varsin työläältä tuntuvan blogin kirjoittaminen on helppo lopettaa, kun ensimmäisten kuukausien aikana kirjoittamasi artikkelit eivät olekaan tuoneet kävijäryntäystä sivustolle ja yksittäisenkin lukijan kalastelu tuntuu olevan työn ja tuskan takana.

  Se, miten nopeasti sisältömarkkinoinnin tulokset alkavat näkyä on kuitenkin vahvasti riippuvainen siitä, MITEN asioita tehdään. Sisältöä ei yksinkertaisesti kannata tuottaa pelkästään sisällöntuottamisen ilosta (tai tuskasta). Ennen suurempia panostuksia, varmistu siis ainakin seuraavista:

  1. Aseta sisältömarkkinoinnillesi tavoitteet

  Sisältömarkkinointia on helppo lähteä tekemään vailla sen suurempia tavoitteita tai selkeää päämäärää. ”Jokainen voisi kirjoittaa jotain mieleen juolahtavaa ja nokkelaa blogiin, kuvataan pari videota ja sitten laitetaan oikein kunnon somepöhinä käyntiin!” Kuulostaako tutulta?

  Hyvin pian joku saattaa kysyä, mihin tällä kaikella oikein pyritään ja mistä tiedetään, että panostukset ovat kannattaneet? Tämä kysymys voidaan laittaa vielä muutosvastarinnan piikkiin, mutta näihin kysymyksiin pitäisi jokaiselta sisältömarkkinoijalta myös löytyä vastaus. Vinkkejä sisältömarkkinoinnin tavoitteiden asettamiseen sekä oikeiden mittarien valintaan löydät täältä.

  Ota huomioon myös se, että sisältömarkkinoinnin tavoitteilla on suuri vaikutus myös itse tekemiseen. On aivan eri asia tavoitella esimerkiksi parempaa työnantajamielikuvaa kuin helpottaa uusasiakashankintaa tai kasvattaa nykyasiakkaiden asiakaskeskiarvoa. Vaikka itse sisällöt eivät ole myynnillisiä, myös sisältömarkkinoinnin lopullisena tavoitteena on saada vaikutusta yrityksen liiketoimintaan.

  2. Määrittele ja tunne kohderyhmäsi

  Sisältömarkkinoinnin varmasti yleisin kompastuskivi on se, että se ei tavoita oikeaa kohderyhmää. Markkinoinnin tulisikin aina perustua vahvaan kohderyhmän tuntemukseen. Ostajapersoonien määrittely toimii hyvänä lähtökohtana sisältömarkkinoinnille. Näiden persoonien tunnistaminen, dokumentointi ja ymmärtäminen voi vaatia lisäksi laajempaa kohderyhmäanalyysia sekä tietysti jatkuvaa päivittämistä.

  Tavoitellut ostajapersoonat määrittelevät myös sen, missä ja miten sisällöt kannattaa julkaista ja jakaa. Yleinen digimarkkinoijien harhaluulo on se, että sisällöt tarvitsee vain julkaista ja sitten jäädä hyvillä mielin odottelemaan uusia verkkosivukävijöitä. Väärin. Sisältöjen luomisen lisäksi sinun täytyy tunnistaa ne kanavat, joissa kohderyhmäsi viihtyy ja toki pysyä jatkuvasti aallon harjalla uusista mahdollisista jakelukanavista. Parhaiten toimivat kanavat on myös hyvä kirjata markkinointisi sisältöstrategiaan.

  3. Panosta laatuun

  Informaatioähky ja sisältötulva ovat tuttuja termejä niin meillä kuin maailmalla. Sisältöä tulvii eteemme joka tuutista ja kaiken hötön keskelle jäävät helposti myös aidosti ja oikeasti kiinnostavat sekä lukijalle lisäarvoa tuottavat aiheet. Miten siis erottautua harmaasta massasta ja tavoittaa oikea kohderyhmä? Oikotietä onneen ei ole, vaan kaikki perustuu jälleen kohderyhmän tuntemukseen sekä siihen, että sisältöjen tulee olla sekä teknisesti että sisällöllisesti laadukkaita.

  Teknisellä laadulla viittaan tässä tapauksessa paitsi sisältöjen julkaisukanaviin myös siihen, miten hyvin sisällöt on hakukoneoptimoitu. Suosikkilauseeni hakukoneoptimoinnista puhuttaessa on kuitenkin ”Kirjoita ihmisille, älä hakukoneille”. Vaikka sisältö on edelleen kuningas, on myös muilla teknisillä seikoilla, kuten sisältöjen luettavuudella ja visuaalisuudella, suuri vaikutus siihen, miten itse sisältöön lopulta suhtaudutaan. Sisältömarkkinoinnille onkin tulostavoitteiden ja –mittareiden lisäksi hyvä asettaa myös laadullisia mittareita.

  Hyviä sisältöjä tulee lisäksi jatkuvasti kehittää, kuunnella sisällönkuluttajia sekä reagoida heidän muuttuviin tarpeisiinsa.

  Ja lopuksi: ole kärsivällinen!

  Niin kuin kestävyysurheilussa tai elämäntapamuutosta tehdessä, sinnikkyys ja ahkeruus lopulta palkitaan. Useat tutkimukset osoittavat, että sisältömarkkinoinnin tulokset alkavat perinteisesti näkyä vasta aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua. Tämä kuitenkin edellyttää säännöllisyyttä ja tiukkaa kurinalaisuutta edellä mainittujen oppien lisäksi.

  Jos et näe minkäänlaisia tuloksia vielä kuuden kuukauden päästäkään, palaa näihin oppeihin tai varaa maksuton sparraushetki asiantuntijamme kanssa sisältömarkkinointisi kehittämiseksi. Voit myös lukea lisätietoja markkinoinnin mittaamisesta täältä.

  Tilaa maksuton markkinoinnin sparraushetki!

  Saatat myös pitää

  näistä artikkeleista aiheesta B2B-sisältömarkkinointi

  Tilaa uudet artikkelit sähköpostiisi

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut

  Kerro meille sinun ajatuksesi artikkelista!